חוסכים בחשמל: מחוז מונגוליה הסיני מקפיא כריית קריפטו
מאחורי ההחלטה, הרצון להפחית את צריכת האנרגיה העצומה הנדרשת לכריית מטבעות קריפטו - סין אחראית על כ-65% מכל כריית הביטקוין העולמית, כשמונגוליה הפנימית אחראית על 8%
- הביטקוין מזנק ומתקרב לשווי של 50 אלף דולר; "נמצא ברגע מכריע"
- ילן שלחה את הביטקוין לשבוע הגרוע שלו מזה שנה: מחק 140 מיליארד דולר משוויו
- גייטס בעקיצה למאסק: אם אתה לא האדם העשיר בעולם, לא כדאי שתקנה ביטקוין
הביטקוין בהיותו מטבע וירטואלי אינו מונפק על ידי מוסד אחד כמו בנק מרכזי, אלא העסקאות המבוצעות דרך טכנולוגיית בלוקצ'יין וצריכות להיות "מאושרות" על ידי כורים. הכורים הללו מנהלים מחשבים שנבנו למטרה זו אשר פותרים חידות מתמטיות מורכבות שמאפשרות לעסקאות הביטקוין להתרחש. הכורים מקבלים ביטקוין כפרס וגם כתמריץ. אך מכיוון שדרושים מחשבים חזקים במיוחד, הם גם צורכים כמות גדולה של אנרגיה.
לפי ההערכות, כריית ביטקוין צורכת כמות אנרגיה של 128.84 טרה ואט שעה בשנה, יותר מאשר מדינות שלמות כמו אוקראינה או ארגנטינה.
סין מייצגת בסביבות 65% מכל כריית הביטקוין העולמית, כשמונגוליה הפנימית אחראית ל-8% מכך בשל עלויות האנרגיה הנמוכות שם. לשם השוואה, ארה"ב מייצגת 7.2% מכלל כריית הביטקוין העולמית.
מונגוליה הפנימית השוכנת בצפון סין לא עמדה ביעדים שהציבה הממשלה בנוגע לצריכת אנרגיה ב-2019. בתגובה הציגה ועדת הפיתוח והרפורמות של האיזור תכניות להפחתת צריכת האנרגיה. התכניות הללו כוללות סגירת פרויקטים קיימים לכריית מטבעות קריפטו עד אפריל 2021, וסירוב לאשר פרויקטים חדשים. התכניות כוללות גם רפורמות לתעשיות הפלדה והפחם. המטרה היא להגביל את צמיחת צריכת האנרגיה ל-1.9% השנה.
המהלך מעורר חשש כי ממשלת סין תגביר את המאמצים להילחם במטבעות הקריפטו. ב-2017 אסרה הממשלה על הנפקות של מטבעות ופעלה נגד המסחר במטבעות הווירטואלים בשטחה.