$
עולם

איבד את הבכורה: ג'ק מא הוא כבר לא האיש העשיר בסין

אחרי שנתיים בצמרת הורד מייסד עליבאבא ואנט למקום הרביעי בלבד בדירוג הורון גלובל. החברה מציינת כי זאת "לאחר שהרגולטורים בסין פעלו נגד החברות הללו, בשל הפרות של חוקי ההגבלים העסקיים". את הבכורה כבש טייקון המים המינרליים ז'ונג שאנשאן

חדשות חוץ 13:5902.03.21

ג'ק מא איבד רשמית את תואר האדם העשיר בסין, כך לפי דירוג העשירים של הורון גלובל (Hurun Global).

 

מא, המייסד של עליבאבא ואנט פייננשל, ומשפחתו החזיקו בתואר בשנתיים האחרונות, אך כעת מדורגים במקום הרביעי בלבד. את הבכורה כבש טייקון המים המינרליים ז'ונג שאנשאן (Zhong Shanshan), ואחריו מדורגים מנכ"ל טנסנט פוני מא, ומנכ"ל אתר המסחר המקוון פינדודו קולין הואנג.

 

 

 

בדירוג מציינים כי הדחתו של מא מפסגת הדירוג מגיעה "לאחר שהרגולטורים בסין פעלו נגד אנט ועליבאבא בשל הפרות של חוקי ההגבלים העסקיים". בעיותיו הנוכחיות של מא החלו ב-24 באוקטובר, אז נשא נאום שבו תקף את המערכת הרגולטורית בסין. בעקבות זאת הוקפאה ההנפקה המתוכננת של חברת הפינטק אנט. בדצמבר אף נפתחה חקירה רשמית נגד עליבאבא בחשד להפרת הגבלים עסקיים.

 

שאנשאן, שהחליף את מא בפסגת הדירוג, מדורג במקום השביעי ברשימת עשירי העולם עם הון של 85 מיליארד דולר.

ז'ונג שאנשאן ז'ונג שאנשאן צילום: רויטרס

 

 

דירוג העשירים העולמי של הורון המתפרסם בכל שנה, כולל הפעם מספר שיא של 3,228 מיליארדרים, זאת לאחר שבשנה האחרונה נוספו 412 מיליארדרים חדשים – 8 מיליארדרים חדשים בכל שבוע. בסין מתגוררים המספר הרב ביותר של מיליארדרים – 1,058, ואחריה ארה"ב עם 696, הודו עם 70 מיליארדרים וגרמניה, שוויץ ובריטניה עם יותר ממאה כל אחת.

 

לפי הרשימה, בישראל חיים 20 מיליארדרים – תוספת של אחד מהשנה שעברה. כלל ההון של עשירי העולם עלה בשנה האחרונה ב-32% ל-14.7 טריליון דולר. "המיליארדרים הוסיפו להונם בשנה האחרונה סכום המקביל לתמ"ג של גרמניה, וההון המצרפי שווה כעת לתמ"ג של סין", נכתב בדו"ח. מחבר הדו"ח רופרט הוגוורף הוסיף כי העלייה השנה בהונם של העשירים היא הגדולה ביותר בעשור האחרון. "ראלי בשוק המניות שנבע בחלקו ממדיניות הקלה כמותית וגל של הנפקות חדשות יצרו 8 מיליארדרים חדשים בכל שבוע בשנה האחרונה", הסביר.

 

לראשונה - שני נציגים מסקטור מותגי היוקרה

 

במקום הראשון מדורג כצפוי אלון מאסק שהונו התרחב בשנה החולפת ב-151 מיליארד דולר ועומד כעת על 197 מיליארד דולר, אחריו מדורג ג'ף בזוס שגם הרחיב משמעותית את הונו, שעומד כעת על 189 מיליארד דולר.

 

על אף ההאטה הכלכלית שנחוותה ברחבי העולם בשל התפרצות הקורונה, סקטור היוקרה נהנה ממכירות חזקות, שהכניסו לעשירייה הראשונה את ברטרן פואש ממותג היוקרה הרמס, שדורג עשירי עם הון של 80 מיליארד דולר. הוא מצטרף בכך לברנר ארנו מענקית היוקרה LVMH שמדורג במקום השלישי עם 114 מיליארד דולר. זו הפעם הראשונה שיש שני נציגים מסקטור היוקרה בעשירייה הראשונה.

 

 

מייסד ומנכ"ל עליבאבא ג'ק מא, בביקור בישראל מייסד ומנכ"ל עליבאבא ג'ק מא, בביקור בישראל צילום: עמית שעל

 

 

מיליארדרים נוספים שעלו בדירוג השנה הודות לקורונה כוללים גם את אריק יואן זהנג, מייסד ומנכ"ל זום, שהונו זינק פי ארבעה ועומד על 19 מיליארד דולר. תעשיית הבלוקצ'יין תרמה לדירוג 17 מיליארדרים.

 

אוסטין ראסל בן ה-25, מייסד לומינאר טכנולוג'יס – יצרנית חיישנים למכוניות – הוא המיליארדר הצעיר ביותר שהרוויח את הונו בעצמו עם שווי הון של 3.5 מיליארד דולר. באופן כללי, 71% מהמדורגים הרוויחו את הונם בעצמם בעוד 29% ירשו את הכסף. 231 נשים הרוויחו את הונן בעצמן, עלייה מ-51 בדירוג בשנה שעברה.

x