$
קורונה

דיווח שוטף

סקר ברוסיה: הרוב סבורים שהקורונה פותחה כנשק ביולוגי

כך סבורים 64% מהנשאלים בסקר שנערך במדינה, 62% אינם מעוניינים להתחסן בחיסון הספוטניק; איטליה: רה"מ דראגי פיטר את פרויקטור הקורונה ומינה במקומו גנרל; ד"ר אנתוני פאוצ'י, האפידמיולוג הראשי בארה"ב: "הייתי לוקח גם את החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון"

כלכליסט ו-ynet 19:4801.03.21

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

19:45 - סקר ברוסיה: הרוב סבורים שהקורונה פותחה כנשק ביולוגי

 

רוב העם הרוסי מאמין שהקורונה פותחה כנשק ביולוגי. כך עולה מסקר של מכון המחקר העצמאי לבאדה (Levada Center), שנערך ב-50 מחוזות במדינה. 64% מהמשתתפים בסקר תמכו בטענה כי הנגיף פותח במכוון כנשק במעבדה. בסקר השתתפו 1,601 רוסים והתמיכה בטענה זו היתה פופולארית במיוחד, עם 71% תמיכה, בקרב המשיבים בגילאים 54-40.

 

חיסון הספוטניק חיסון הספוטניק צילום: בלומברג

לא למותר לציין שטענה זו שהוזכרה כבר בחודשים הראשונים להתפרצות נדחתה על ידי הווירולוגים הבכירים של ארגוני הבריאות העולמיים. הנחת המחקר היא שמקור הנגיף בסבירות גבוה מאוד בעטלף – עדיין יש כמה היפותזות לגבי דרך ההעברה שלו לבני אדם.

 

עוד עולה מהסקר החשש הגדול של הרוסים מהחיסון שפיתחה המדינה לקורונה, הספוטניק. 62% מהמשיבים אמרו כי הם אינם מעוניינים להתחסן, כאשר קבוצת הגיל עם ההתנגדות החזקה ביותר היא 28-14. הנימוק העיקרי שהוצג להתנגדות – חשש מתופעות הלוואי האפשריות של החיסון, שעשויות לכלול חום ועייפות. רוסיה החלה בהפצת הספוטניק בדצמבר, ועד כה חוסנו מעט פחות מ-4 מיליון תושבים – מתוך כ-145 מיליון.

 

17:30 - איטליה: רה"מ דראגי מינה גנרל לפרויקטר הקורונה

 

ראש ממשלת איטליה, מריו דראגי, פיטר את פרויקטר הקורונה המיוחד של איטליה, דומניקו ארקורי, ומינה קצין בכיר בצבא, הגנרל פרנצ'סקו פאולו פיג'יולו. זאת כשהמדינה מנסה להאיץ את החיסונים. הגנרל פיג'יולו היה ראש הלוגיסטיקה של הצבא מאז שנת 2018.

 

 

מריו דראגי ראש ממשלת איטליה החדש מריו דראגי ראש ממשלת איטליה החדש צילום: אי פי איי

 

 

13:30 - נציגים של רגולטור התרופות האירופי ערכו ביקורת במפעל החיסונים בהודו

 

רגולטור התרופות האירופי עורך ביקורת באתר הייצור של מכון סרום ההודי (SII), כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. מדובר בצעד נחוץ לקראת אישור ייצוא חיסון הקורונה של אסטרזניקה המיוצר במקום למדינות האיחוד האירופי. SII, יצרנית החיסונים הגדולה בעולם, מייצרת את החיסון שפיתחו בחברת התרופות אסטרזניקה יחד עם אוניברסיטת אוקספורד עבור עשרות מדינות עם הכנסה נמוכה ובינונית. לא נחשפה הסיבה הרשמית לביקורת, אך מתן האישור יאפשר את יצוא החיסון לאיחוד האירופי, כך לפי אדם המעורה בנושא שביקש להישאר בעילום שם. מרבית האספקה לאיחוד מגיעה ממפעלי ייצור מקומיים, אך בעיות בייצור הובילו לקיצוצים במשלוחים של החיסון לאיחוד. מרגולציית התרופות ומהנציבות האירופית לא התקבלה תגובה לדיווח.

 

12:00 - פאוצ'י: "הייתי לוקח גם את החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון"

 

ד"ר אנתוני פאוצ'י האפידמיולוג הראשי בארה"ב קרא לאמריקאים להסכים להתחסן בכל אחד משלושת החיסונים נגד קורונה שאושרו לשימוש, כולל החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון שאושר אתמול. "כל שלושת החיסונים טובים למדי, ואנשים צריכים להתחסן בחיסון שזמין להם. אם אתם הולכים למקום שבו יש את החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון והוא זה שזמין, אני הייתי לוקח אותו", אמר בריאיון לתכנית פגוש את העיתונות ברשת NBC.

 

מלבד החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון, מינהל התרופות והמזון האמיקאי (FDA) העניק כבר אישור לשימוש חירום לחיסונים של פייזר ומודרנה. שני החיסונים הללו מחייבים קבלת שתי מנות ודורשים אחסון בטמפרטורות נמוכות, זאת בעוד שהחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון ניתן במנה אחת ומאוחסן בטמפרטורות רגילות של מקרר.

 

 עוד הוסיף פאוצ'י כי כבר נערכים ניסויים לקביעת היעילות והבטיחות של החיסונים בילדים מתחת לגיל 18. לדבריו, תלמידים בבתי הספר היסודיים יוכלו לקבל את החיסון לקראת סוף השנה או תחילת השנה הבאה, בעוד שתלמידי התיכונים יוכלו להתחסן בסתיו. לאחרונה נרשמה ירידה במספר הנדבקים בארה"ב, אך פאוצ'י מזהיר לא להסיר את ההגבלות מהר מדי.

 

 

פאוצ'י פאוצ'י צילום: אם סי טי

 

09:35 - הונגריה: החל מבצע החיסונים עם החיסון הסיני - שלא אושר באירופה

 

בהונגריה החלו לחסן את האוכלוסיה עם החיסון הסיני, זאת על אף שהוא לא אושר על ידי הרגולטורים של האיחוד האירופי. הממשלה הזמינה גם מנות של החיסונים של פייזר, מודרנה ואסטרה זנקה דרך האיחוד האירופי, אך היא המדינה החברה היחידה באיחוד האירופי שאישרה לשימוש גם את החיסונים של סינופארם הסינית והחיסון ספוטניק V של רוסיה.

 

"אני מחוסן", כתב בפייסבוק ראש הממשלה ויקטור אורבן לאחר שקיבל את החיסון הסיני. "אם לא היו לנו החיסונים הרוסים והסינים, היינו בצרות גדולות". בכך שהיא עוקפת את המערכת של האיחוד האירופי, מסתכנת הממשלה מבחינה משפטית, בריאותית ופוליטית, אך שימוש בחיסונים הרוסיים והסיניים מביא לכך שיש לה גישה ליותר מנות חיסון מכל מדינה אחרת באירופה.

  

ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן מקבל חיסון ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן מקבל חיסון צילום: איי פי

 

09:25 - החל מבצע החיסונים בפיליפינים: עובדי מערכת הבריאות ראשונים

 

היום החל מבצע החיסונים בפיליפינים, כשעובדי מערכת הבריאות הם הראשונים שיקבלו את החיסון נגד קורונה. בסוכנות הידיעות רויטרס מדווחים כי עובדי הרפואה בשישה בתי חולים ממשלתיים באזור הבירה מנילה יקבלו את החיסון של חברת סינובק הסינית, שתרמה הממשלה הסינית. אלו החיסונים היחידים שהגיעו למדינה עד כה.

 

 "אתם הגיבורים בזמנים אלה של מגפה, כך שזה הדבר הנכון שאתם תהיו הראשונים לקבל את החיסון", מסר הארי רוקה דובר הנשיא לעובדי הרפואה. במדינה מקווים שיוכלו השנה לחסן 70 מיליון מ-108 מיליון התושבים, וזאת על מנת להשיג חיסון עדר ולפתוח מחדש את הכלכלה, שחוותה את ההתכווצות החדה ביותר שלה ב-2020 בשל ההגבלות שהוטלו מאז מרץ. ואולם אף שהממשלה מנהלת שיחות עם מרבית היצרניות של החיסונים נגד קורונה להשגת 161 מיליון מנות, היא התקשתה לסגור את העסקאות והתחרות העזה מגבילה את ההצע.

 

09:15 - מתרחב מבצע החיסונים בהודו: ראש הממשלה מודי חוסן

 

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי קיבל את המנה הראשונה של חיסון נגד קורונה שיוצר במדינה, ובכך מתרחב מבצע החיסונים שהושק בהודו באמצע ינואר עם חיסון עובדי מערכת הבריאות. בסבב הנוכחי אנשים מעל גיל 60 ואנשים מעל גיל 45 הסובלים ממחלות מסוימות זכאים להתחסן. מספר הנדבקים בקורונה בהודו הוא השני הגבוה בעולם אחרי ארה"ב. עד כה התחסנו מעל 12 מיליון עובדי מערכת הרפואה ועובדים אחרים בסיכון.

 

"זה מדהים כיצד הרופאים והמדענים שלנו עבדו במהירות כדי לחזק את המלחמה העולמית נגד הקורונה", כתב מודי בטוויטר מתחת לתמונה שלו מקבל את החיסון בבית חולים ממשלתי בניו דלהי. "אני קורא לכל הזכאיים ללכת להתחסן. ביחד נהפוך את הודו לנטולת קורונה".  

 

מודי מקבל חיסון לקורונה מודי מקבל חיסון לקורונה צילום: אי פי איי

 

09:00 - פרשת "החיסונים למקורבים" בארגנטינה: הפגנות נגד הממשלה

 

אלפי אנשים הפגינו ברחבי ארגנטינה ביום שבת נגד פרשת ה"חיסונים למקורבים" שהובילה כבר להתפטרותו של שר הבריאות. השר, חינס גונזלס גרסיה התפטר בשבוע שעבר לבקשתו של הנשיא לאחר שנחשף כי חבריו עקפו את התור לקבלת חיסון. המפגינים הניפו שלטים עם הכיתוב "תנו לי את החיסון שלי" ו"תפסיקו לבזבז כסף" והתאספו מחוץ למטה הממשלה בבואנוס איירס. המפגינים גם תלו שקיות שחורות המיועדות לגופות עם שמות המקורבים שהתחסנו.

 

 "הם התחילו בחיסון מקורבים לממשלה. זה לא הולם. הם גונבים את החיים של מישהו אחר", אמרה אחת המפגינות. עד כה, החיסונים בארגנטינה היו זמינים רק לעובדי מערכת הרפואה ובשבוע שעבר הצטרפו גם אנשים מעל גיל 70. בין המקורבים שהשיגו כבר חיסון נכללים שר הכלכלה בן ה-38 והנשיא לשעבר אדוארדו דואלדה, אשתו וילדיהם. עד כה נדבקו האגנטינה מעל 2 מיליון אנשים ו-52 אלף מתים. מיליון איש כבר התחסנו, כך לפי נתוני הממשלה.  

 

 

מפגינים בבואנוס איירס, בשבת מפגינים בבואנוס איירס, בשבת צילום: איי פי

 

x