$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

Fore Bio בדרך לנאסד"ק לפי שווי של 500 מיליון דולר

חברת הביוטק, לשעבר נובלוס פארמה, תנסה לגייס בהנפקה שצפויה באפריל 100 מיליון דולר. פונטיפקס ואורבימד, שהשקיעו בגיוס האחרון 21 מיליון דולר תמורת 12.5% ממניות החברה, צפויות לרווח של כ־120 מיליון דולר בשבעה חודשים

צלי גרינברג 07:1501.03.21

חברת הביוטק פור ביו (Fore Biotherapeutics) בדרך לנאסד"ק. החברה בוחנת הנפקת מניות ראשונה (IPO) בבורסה האמריקאית, ומכוונת לשווי של 500 מיליון דולר לפני הכסף. כך נודע ל"כלכליסט". החברה שואפת לגייס 100 מיליון דולר וכבר בחרה חתמים.

 

ההנפקה צפויה להתבצע כבר באפריל הקרוב, כ־7 חודשים לאחר שפור ביו השלימה גיוס של 57 מיליון דולר לפי שווי חברה של 75 מיליון דולר אחרי הכסף. הגיוס הובל אז על ידי קרנות הביוטק הישראליות פונטיפקס ואורבימד, שהשקיעו יחד 21 מיליון דולר, תמורת כ־12.5% ממניות החברה כל אחת. זאת, בנוסף ל־1.5% כ"א שבו החזיקו טרם הגיוס. לאחר ההנפקה, אם אכן תתקיים בשווי שאליו מכוונת החברה, שווי המניות שבאחזקתן יעמוד על כ־140 מיליון דולר, המקנה להן רווח על הנייר של פי 6.6 על השקעתן.

 

המשקיעה הגדולה אחריהן היא קרן השקעות הבריאות HBM Healthcare הנסחרת בבורסה השוויצרית בשווי 2.6 מיליארד דולר. הקרן השקיעה 10 מיליון דולר בגיוס בספטמבר האחרון תמורת כ־10% ממניות החברה, ותרשום רווח על הנייר באותן המכפלות.

 

יתר מחזיקי המניות המרוויחים מהמהלך הם קרן ההשקעות של חברת הפארמה נוברטיס, והקרנות Wellington, Cormorant Asset Management, ו־SR-One (זרוע ההשקעות של חברת הפארמה GSK), שהשתתפו גם הן בגיוס האחרון של החברה ומחזיקות כיום בכ־7.5% ממניות החברה כל אחת.

 

רן נוסבאום, מנהל־שותף בקרן פונטיפקס
רן נוסבאום, מנהל־שותף בקרן פונטיפקס

 

 

פור ביו, שעד לפני כמה חודשים נקראה נובלוס פארמה, מפתחת תרופה לעיכוב התפתחות מוטציה בגן BRAF (גן הקשור ביצירת חלבונים המווסתים את קצב צמיחת התאים) הנוצרת בתאים סרטניים בבלוטת התריס, ובסרטן מסוג גליומה (המתחיל במוח ובעמוד השדרה). שינוי שמה הגיע יחד עם מינוי אוסמה מאליק כמנכ"ל חדש לחברה, שלפני כן שימש כסמנכ"ל הכספים והפיתוח העסקי של חברת הביוטק Immunomedics, שנמכרה לאחרונה לחברת הביופארמה גיליאד סיאנסז תמורת 21 מיליארד דולר.

 

פור ביו גייסה 71 מיליון דולר מאז הקמתה ב־2011 והשוק אליו היא מכוונת את התרופה אמנם עדיין לא אובחן במלואו, אך גודלו מוערך כיום בטווח של 500-300 מיליון דולר לשנה לכל אינדיקציה.

 

חברת הביוטק הירושלמית הוקמה כחברת דיאגנוסטיקה על ידי חיים גיל־עד ויורם אלטשולר, שיחד עם עובדיהם מחזיקים כיום בכ־12% ממניות החברה. החברה כשלה בהגעה ליעדיה כחברת דיאגנוסטיקה, ולפני כשנה וחצי החליפה מנכ"ל ופעילות, ונכנסה לתחום פיתוח התרופות. החברה החלה באיתור אפשרויות מחקר ופיתוח שיתאימו לה, ובתחילת השנה חכרה רישיון למולקולה ל־BRAF, שממנה היא פועלת לפתח את תרופת הדגל שלה. החברה חכרה את הרישיון לשימוש במולקולה מחברת Plexxikon, החברה־הבת של ענקית הפארמה היפנית הציבורית Daiichi Sankyo, תמורת תמלוגים בגובה 3%‑3.5% בהינתן ותפתח את התרופה.

 

פונטיפקס, שנוסדה ב־2004, הקימה עד היום 6 קרנות שגייסו מיליארד דולר, לצד קרן חוב שגייסה 150 מיליון דולר וקרן אג־טק שגייסה 250 מיליון דולר. משקיעיה העיקריים בישראל הם בית ההשקעות אלטשולר שחם וחברות הביטוח הראל, מנורה מבטחים, הפניקס וכלל. עם האקזיטים הבולטים של פונטיפקס נמנית קייט פארמה, שהוקמה בידי ד"ר אריה בלדגרין ונמכרה ב־2017 תמורת 12 מיליארד דולר. ההחזר למשקיעי הקרן עמד על 130 מיליון דולר על השקעה של 3.8 מיליון דולר. אקזיט גדול נוסף של הקרן היה מכירת סיקאם למרק תמורת 200 מיליון דולר ב־2016.

x