$
חדשות טכנולוגיה

דיווח: אפל צפויה לוותר על שקע הטעינה של האייפון 13

על פי פרסומים, החברה פיתחה שיטת סינכרון חדשה שמייתרת את החיבור הקווי למחשב - גם אם רוצים לשחזר את המכשיר. לא ברור עדיין כיצד אפל רוצה להחליף את השקע. אחת ההשערות היא שקו מטעני Magsafe שלה יכלול דגם חדש שיתחבר מגנטית לאייפון וישמש לטעינתו

רפאל קאהאן 16:4328.02.21

אפל תמיד נחשבה לחברה שלא מהססת לשנות סדרי עולם במוצריה. כך היה במק, אז ויתרה על נגן תקליטורים, באייפוד ובאייפון כשחיסלה את הסוללה הנשלפת ולאחרונה באייפון, כשנפטרה משקע האוזניות. כעת מסתמן שתכונה נוספת שצפויה להיעלם מהאייפון העתידי הוא שקע הטעינה, המשמש גם לחיבור הטלפון למחשב לאיפוס או גיבוי. על פי דיווחים שפורסמו היום (א'), החברה פיתחה שיטת סינכרון חדשה שמייתרת את החיבור הקווי למחשב - גם אם רוצים לשחזר את המכשיר.

 

 

 

הדיווח הנוכחי ממשיך הדלפה שפורסמה בפורבס בנובמבר שעבר ובו טען המדליף האמין ג'ון פרוסנר שאפל שוקלת לוותר לחלוטין על שקע הטעינה. לא ברור עדיין כיצד אפל רוצה להחליף את השקע. אחת ההשערות היא שקו מטעני Magsafe שלה יכלול דגם חדש שיתחבר מגנטית לאייפון וישמש לטעינתו. אפשרות נוספת היא שימוש בתכונת הטעינה האלחוטית. ההגיון של המהלך הוא שאפל רוצה לכרוך את רכישת האייפון ברכישה של מטען יקר יותר. ציניקנים הוסיפו שזו כנראה הסיבה העיקרית לכך שהחלה להסיר את המטען מערכות המכירה של האייפון ולא מסיבות אקולוגיות.

 

אייפון. סוף לשקע הטעינה? אייפון. סוף לשקע הטעינה? צילום: איתמר זיגלמן

 

עם זאת לא ברור אם ההסרה תתבצע מכל קו המכשירים או רק מדגמים מסוימים. כמו כן יכול מאוד להיות שאם אפל תמשיך במגמה היא גם תסיר את השקע ממוצרים נוספים. חשוב לציין ששקעים נחשבים כאחת מנקודות הכשל העיקריות במוצרים טכנולוגיים. בעיקר שקעים בהם עושים שימוש יומיומי כמו זה שמשמש לטעינת הסוללה. הם מהווים פרצה לחול, אבק, מים ולא מעט פסולת חיצונית. מפירורים ועד לשערות, השקעים עושים צרות צרורות למשתמשים. כמו כן הם נוטים להישבר באופן תדיר, למעשה כנראה שרק מסכי הזכוכית גרועים יותר מבחינת אמינות.

 

מעבר לשיפור האמינות, הסרת השקע גם מאפשרת חיסכון אדיר בעלויות. אם אפל תתמיד במהלך, ייתכן שנראה יצרניות נוספות מצטרפות אליה. מנגד, ישנן עדיין כמה מגבלות למעבר לטלפון ללא שקעים. ראשית מהירות הטעינה של התקן האלחוטי הקיים אינה מאפשרת למלא את הסוללה במהירות. באייפון הנוכחי מדובר בעוצמת טעינה של כ-7.5 וואט, לשם השוואה, שימוש בכבל מאפשר לקבל עוצמת טעינה של 25 וואט בממוצע (ובאייפון) ועד לכ-60 וואט בתקני הטעינה חדשים של יצרניות כגון וואן פלוס או שיאומי. בחיים האמיתיים זה אומר טעינה מלאה של הסוללה בכ-40 דק'. טעינה אלחוטית איטית בהרבה וכנראה תדרוש לפחות שעתיים-שלוש למילוי הסוללה של האייפון.

 

בעיה נוספת היא כאמור הצורך בחיבור קווי כדי לאפס את המכשיר או לטעון אליו קבצים. אך כאן מדובר בבעיה שנפתרה מזמן, המעבר לשימוש ברשתות 5G כמו גם תקני האינטרנט האלחוטי החדשים (WiFi 6) מאפשרים מהירויות חיבור שעוברות את החיבורים הקוויים הקיימים למעט בתקני Thunderbolt של אינטל. אך המעבר של אפל לפלטפורמה מבוססת ARM מעידה על כך שהעתיד של התקן בעולמות החברה לוט בערפל. כך או אחרת, המעבר לעולם בו כבלים יהיו נחלת העבר קיבל בבת אחת אישור של קובעת הטרנדים העיקרית בעולמות הטכנולוגיה.

x