קבלת פנים פושרת: ווישור הונפקה בת"א לפי שווי של 385 מיליון שקל
חברת הביטוח הדיגיטלי שהנפיקה נתח של 22% מהמניות כיוונה במקור להשיג שווי של 495 מיליון שקל; לפני היציאה להנפקה צירפה ווישור חברה שוויצרית לקבוצת המשקיעים, לפי שווי של 300 מיליון שקל לפני הכסף
ווישור זכתה לקבלת פנים פושרת למדי בהנפקה הראשונית בבורסה בת"א. חברת הביטוח הדיגיטלית (WeSure Global Tech) גייסה 80 מיליון שקל בשלב המוסדי וכ-5 מיליון שקל בשלב הציבורי בהנפקת 22% ממניותיה, לפי שווי של 385 מיליון שקל אחרי הכסף.
- ווישור רוצה לגייס 30 מיליון דולר לפי שווי של 120 מיליון דולר
- חברת הביטוח הדיגיטלי ווישור בדרך להנפקה לפי שווי של 200 מיליון דולר
- יוחנן דנינו, נשיא חברת weSure: "כבר ב-2021 נמכור ביטוח מחוץ לישראל"
היעד המקורי שהציבה חברת הביטוח שבשליטת אמיל וינשל וניצן צעיר-הרים עמד על גיוס של לפחות 495 מיליון שקל אחרי הכסף (150 מיליון דולר). את הנפקת החברה הובילה חברת החיתום פועלים אי.בי.אי.
לכלכליסט נודע כי טרם ההנפקה השקיעה בחברה הישראלית חברת אחזקות שוויצרית בשם LQH SA, Lussemburgo, Succursale di Bioggio, לפי שווי של של 300 מיליון שקל.
ווישור היא חברת ביטוח דיגיטלית שהחלה לפעול ב-2019 והצטרפה כמתחרה בענף לחברות דיגיטליות אחרות בשוק, כמו ביטוח ישיר וליברה. מאז הקמתה התמקדה בשוק הישראלי תוך שהיא נוקטת גם בשיווק ישיר ובסוכני ביטוח. בנוסף החברה הפכה למתחרה לחברות המסורתיות בתחום הביטוח הקולקטיבי. בתוך כך ביטחה את נהגי אגד וציי ליסינג גדולים כמו אלבר ואלדן.
מהלכים אלו של ווישור זכו לתגובות מעורבות מאחר שמדובר בביטוחים שמרניים שאינם שייכים לענף הביטוח הדיגיטלי ואינם רווחים. על פי ווישור הניהול הרזה של החברה מאפשר לה להציג רווחיות גבוהה גם בענפים עם רווחיות נמוכה מאוד.
על פי דוחות החברה, בתשעת החודשים הראשונים של 2020 הסתכמו הפרמיות ברוטו ב-184 מיליון שקל בהשוואה לכ-83.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנה קודמת. ברבעון השלישי של שנת 2020, הסתכמו הפרמיות ברוטו ב-58 מיליון שקל לעומת 21 מיליון שקל ברבעון הקודם. מבחינת רווחיות, ברבעון השלישי של שנת 2020 הצליחה החברה להציג רווח כולל של כמעט 3 מיליון שקל.