$
בארץ

דיווח שוטף

הוארכה חובת הבידוד במלוניות לשבים מחו"ל עד ליום שישי הקרוב

גלנט: "הלימודים ייערכו גם ביולי - במתכונת מלאה"; המורים: "השנה תסתיים ביוני"; ד"ר אלרעי פרייס: "רואים תחלואה קשה שלא יורדת בקרב צעירים"; משרד הבריאות: 1,429 נדבקים בקורונה אובחנו אתמול, מקדם ההדבקה כעת 0.99; ועדת החריגים: 21 אלף בקשות כניסה לארץ הוגשו בשלושת הימים האחרונים

כלכליסט ו-ynet 20:4728.02.21

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

20:45 - ועדת החריגים: 21 אלף בקשות כניסה לארץ הוגשו בשלושת הימים האחרונים

 

שרת התחבורה מירי רגב ערכה היום תדרוך לתקשורת בנושא ועדת החריגים האחראית על אישור כניסה לארץ ויציאה ממנה; בין השאר נחשף ב-25-28 בפברואר הוגשו לוועדה 21,173 בקשות כניסה לישראל. מתוך הבקשות האלה 10,116 אושרו ו-9,858 נדחו. 1,199 בקשות נוספות נמצאות בסטטוס "טרם טופל". לעומת זאת לוועדה הוגשו 21,149 בקשות ליציאה מישראל שמתוכן 6,095 אושרו, 9,967 נדחו ו-5,080 טרם טופלו.

 

19:20 - גלנט: "הלימודים ייערכו גם ביולי - במתכונת מלאה"; המורים: "השנה תסתיים ביוני"

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך יואב גלנט התייחסו הערב (יום א') לאפשרות של הארכת שנת הלימודים עד סוף יולי - שמסתמן שתהיה יותר במתכונת של "בית הספר של החופש הגדול".

 

תניהו אמר: "שר החינוך ואני מביאים מתווה עקרוני להארכת שנת הלימודים עד יולי. אנחנו חייבים לתת לילדים את ההזדמנות את מה שהם החסירו". לדבריו, "נדאג לזכויות המורים, נדאג לתשלום מלא עבורם, זה עליי. אני לוקח על זה אחריות יחד עם שר החינוך ושר האוצר. זה מה שנדרש לילדי ישראל, זה מה שמגיע להם".

  

גלנט אמר: "בחודש הנוסף ישמש לסגירת הפערים במיומנויות הנדרשות במתמטיקה, אנגלית, מדעים ושפה". לדבריו, "הסגרים הממושכים יצרו פערים. את הפערים האלה אנו מצווים לסגור. עבורי תלמידי ישראל הם הדבר החשוב ביותר. זו המשימה שלי בחודשים הקרובים ואני נחוש לעמוד בה".

 

יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז אמר שהמורים עבדו כל יום בשנה שחלפה, "ולכן שנת הלימודים תסתיים ב-20 ביוני". עם זאת ציין כי "אני קורא למורים להירתם ולעובד בקיץ על מנת לסגור פערים. אנחנו רוצים את טובת התלמידים ונעשה כל מאמץ".

 

 

גלנט גלנט

 

16:55 - מסתמן: שנת הלימודים תוארך עד סוף יולי

 

מסתמנת הארכה של שנת הלימודים בכל דרגי החינוך עד סוף יולי. זאת, כדי לכסות על חלק מהנזקים הגדולים שנגרמו לתלמידים וצלמצם חלק מהפערים הלימודיים שנוצרו בתקופת הקורונה. ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להודיע על כך בהצהרה לתקשורת שישא ב-18:30. באירוע צפויים להשתתף גם שר החינוך יואב גלנט, יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס, מנכ"ל משרד החינוך עמית אדרי, מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד, יו"ר ארגון המורים רן ארז ויו"ר הנהגת ההורים הארצית מירום שיף. בשל מעטה הסודיות שאופף את האירוע עדיין לא ברורים הפרטים וכן עמדת ארגוני המורים. אבל השתתפות ראשי הארגונים מרמזת לכאורה שהם שותפים ולו חלקית למהלך.

 

16:15 - השלטון המקומי: הממשלה תאשר מחר חידוש לימודים בכל הגילים בערים ירוקות וצהובות

 

יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס הודיע לראשי הרשויות כי הממשלה צפויה לאשר מחר את מתווה השלטון המקומי להחזרת מערכת החינוך לפעילות בערים צהובות וירוקות, בכל שכבות הגיל. "אני שמח לבשר לכם שמתווה השלטון המקומי לחזרת כל מערכת החינוך בערים צהובות וירוקות עולה מחר לישיבת ממשלה וצפוי לעבור", כתב ביבס לראשי הרשויות. "חזרתם של כל שכבות הגיל לספסל הלימודים ברשויות ירוקות וצהובות הינו נדבך חשוב במשימה להעמיד בראש סדר העדיפות את שגרת חייהם של כל הילדים במערכת החינוך". ביבס הוסיף: "נודיע על כך הערב בכינוס לתקשורת יחד עם ראש הממשלה, שר האוצר, שר החינוך, ארגוני המורים והנהגת ההורים. נמשיך לפעול עד שאחרון התלמידים בכל הרשויות יחזור למסגרות ואף ילד לא יישאר מאחור".

 

כיתה ריקה כיתה ריקה צילום: תומר הדר

 

 

15:50 - קבינט הקורונה האריך את חובת הבידוד במלוניות ב-72 שעות

 

קבינט הקורונה אישר במשאל טלפוני את הארכת חובת הבידוד במלוניות לשבים מחו"ל ב-72 שעות נוספות, עד ליום שישי הקרוב בשעה 12:00. בעלי תעודת מתחסן ומחלימים אינם מחויבים בבידוד, בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

 

11:30 - ד"ר אלרעי פרייס: "רואים תחלואה קשה שלא יורדת בקרב צעירים"

 

ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות התייחסה לנתוני התחלואה לקראת פתיחת הגבלות נוספות באולפן ynet ואמרה כי "מה שיותר מורכב בתמונה הפעם מאשר בפעמים הקודמות זה שצריך לבדוק איך תהיה העלייה של התחלואה הקשה". לדבריה, "אנחנו רואים תחלואה קשה בקרב צעירים שלא יורדת. גם בגלל שהקבוצה הזאת היא האחרונה להתחסן, אנחנו לא יודעים אם כרגע העלייה בתחלואה תגרור בעוד שבוע גם עלייה בחולים הקשים. בגלים הקודמים זה היה מאוד ברור, היה יחס ישיר בין כמה חולים היו או מאומתים היום, וכמה חולים קשים היו. עכשיו, בזכות החיסון, אנחנו מקווים שזה לא יהיה".

(אטילה שומפלבי ואדיר ינקו)

 

ד"ר אלרעי פרייס מתחסנת ד"ר אלרעי פרייס מתחסנת צילום: דוברות בית חולים בילינסון

 

 

10:50 - מסוף השבוע: ישראלים שחיים בחו"ל לא יזדקקו לוועדת החריגים כדי לצאת מהארץ

 

החל מסוף השבוע, ישראלים שמרכז חייהם נמצא בחוץ לארץ ונמצאים בישראל, לא יצטרכו לקבל את אישור ועדת החריגים של משרד התחבורה כדי להמריא מנתב"ג. כך עדכן משרד התחבורה. ישראלים שמרכז חייהם בחו"ל יוכלו להמריא בכפוף למילוי הצהרה מקוונת לפיה לא ישובו ארצה למשך תקופה של 60 יום ממועד עזיבתם. כמו כן, בהצהרה עליהם לצרף מסמך המעיד על מרכז חיים מחוץ לישראל, כדוגמת חוזה שכירות או עבודה או לימודים בחו"ל, או תצהיר חתום מול עורך דין.

(איתי בלומנטל)

 

10:09 - משרד הבריאות: 1,429 נדבקים בקורונה אובחנו אתמול, מקדם ההדבקה כעת 0.99

 

משרד הבריאות עדכן כי אתמול אובחנו 1,429 נדבקים מאומתים בנגיף הקורונה. כמו כן, 699 נדבקים מאומתים נוספים אובחנו מחצות. כעת בארץ יש 40,108 חולים פעילים, מהם 1,278 מאושפזים בבתי החולים. מצבם של 796 חולים מוגדר קשה. מפרוץ המגפה נפטרו 5,738 בני אדם נפטרו עד כה מסיבוכי הקורונה.

 

מקדם ההדבקה הכללי הבוקר עומד על 0.99 - כלומר כל 100 מאובחנים מדביקים 99 בני אדם נוספים. בחברה הערבית מקדם ההדבקה אף גבוה מ-1, ועומד על 1.12. במגזר הכללי מקדם ההדבקה עומד על 0.96, ובחברה החרדית על 0.81.

 

הפעימה הבאה של ההקלות צפויה להביא לפתיחתן של כיתות ז'-י', בתי הקפה והמסעדות לצד פתיחת גני האירועים לבעלי תו ירוק – כבר בעוד שבוע, ב-7 במרץ. ואולם, המהלך יכול להידחות או להתפצל לשלבים שונים. "השאיפה היא שזה יהיה", אמר ל-ynet פרויקטור הקורונה נחמן אש. "אם מקדם ההדבקה יישאר כפי שהוא היום אז זה אפשרי, גבולי אך אפשרי. אם הוא יעלה מעבר - אז נצטרך לחשוב על כך היטב". אש הבהיר כי הדילמה קשורה לעובדה שמקדם ההדבקה הוא רק נתון נוסף לפרמטר השני להגבלות - שהוא מספר החולים הקשים, וכל עוד המספר הזה יורד יש שולי ביטחון יותר גדולים.

 

"אני חושב שיש לנו את היכולת היום לקבל את ההחלטות בצורה שיותר מסתמכת על החולים הקשים. ברור לי לחלוטין שלא נוכל לסגור הכל במקדם הדבקה של 1.1", אמר אש והודה כי במערכת הבריאות עדיין לא יודעים מהי ההשפעה של הפתיחה האחרונה. כמו כן, אם שיעורי התחלואה יעלו עד למועד הבא של ההקלות, ייתכן שרק פתיחת מערכת החינוך תצא לפועל, ורק לאחר מכן יתר הדברים.

 

פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש צילום: טל שחר

 

 

"העדיפות היא לחינוך", אמר אש. "במקום הראשון נפתח את החינוך אלא אם נראה משהו מדאיג מאוד. כל המסחר האחר הוא בעדיפות שנייה. לגבי מסעדות, אולי אפשר למצוא פתרונות כמו לפתוח אך להתיר את הישיבה רק בחוץ. המטרה היא כן לפתוח את הפעימה הזו. באשר לגני האירועים, הנטייה שלי היא כן לנסות לפתוח את זה כי אחרת יהיו לנו הרבה אירועים מחתרתיים. עונת החתונות מתחילה גם במגזר החרדי וגם בחברה הערבית. הדילמה היא האם להסדיר את זה במתווה או ממשיכים לאסור. זו בעיה להמשיך לאסור".

 

בתוך כך, במערכת הבריאות אומרים כי עוד מוקדם לקבוע האם יהיו הגבלות ייעודיות לחג הפסח. "כרגע קשה לי מאוד להתנבא לגבי פסח", אומר אש. "זה נראה רחוק. הכוונה היא כמובן להקל. האם נוכל לעשות את זה? אני לא יודע".

 

הפרויקטור התייחס גם לתמונות והסרטונים מסוף השבוע במוקדי החגיגות, ואמר: "מבחינתי התמונות האלה הן איומות ואין ספק שיהיו לכך תוצאות חמורות שנראה אותן בעוד שבועיים. אני מעריך שיהיה קשה לקשור בין הדברים אך אני מאמין שנראה עלייה במקדם ההדבקה, לצד מאומתים נוספים. בסופו של דבר אנחנו מנסים לפתוח את המשק בתרגילי לוליינות וכל דבר כזה שהוא לא חלק מהעניין פוגע מאוד. אני לא מאשים את הציבור, אך חבל שאנשים לא מבינים את זה ולא יכולים להתאפק. אם יהיה נס והיו שם רק אנשים

מחוסנים ולא יהיו שם הדבקות אני אשמח, אך הסבירות היא שזה לא כך".

 

עוד ציין כי "אם תמונות מהסוג הזה זו העדיפות של מדינת ישראל אז בסדר, אבל זו לא. העדיפות היא לפתוח את החינוך והעסקים ולא 'לבזבז' את מספר החולים על דברים כאלו. אני מבין את הצד השני שאומר שלאנשים נמאס ושהם רוצים חופש, אבל זה לא היה צריך לקרות".  

(אדיר ינקו)

 

9:45 - בכיר במשטרה על ההתקהלויות בחג: "כל מה שלא נפעיל, אין לו ערך ללא משמעת אישית"

 

ראש מפלג חקירות במשטרה סנ"צ זיו שגיב התייחס באולפן ynet לאכיפת ההתקהלויות בסוף השבוע ואמר כי "בסופו של דבר מדובר במשמעת אישית ואכפתיות של כל אחד ואחת מאיתנו". לדברי סנ"צ שגיב, "המשטרה הפעילה מגוון גדול של אמצעים, החל ממסוקים, רחפנים, פרשים על סוסים". עם זאת, כשהתייחס לתמונות של התקהלויות המוניות ברחובות אמר כי "אזרחים יצאו למרחב הציבורי משום שלא היה האיסור לשהות במרחב הציבורי. בזמן העוצר הלילה, בין 20:30 ל-5:00, פעלנו בצורה אינטנסיבית מאוד. אבל כמו שנאמר, כל מה שלא נפעיל, אין לו ערך ותחליף לעומת המשמעת האישית והאחריות של כל אחד".

(אטילה שומפלבי)

 

8:35 - שר הבריאות: כ-3 מיליון ישראלים זכאים לתעודת מתחסן

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין עדכן כי לפי שעה 3 מיליון ישראלים זכאים לתעודת מתחסן. כמו כן, עד כה ניתנו 8 מיליון חיסונים לכ-4.7 מיליון מתחסנים. אדלשטיין הוסיף כי "זה לא מספיק למציאות של הפרות, מפגשים ומסיבות. חייבים להתאפק. אנחנו יכולים להיות בסוף המאבק".

(אדיר ינקו)

x