$
הייטק והון סיכון

מיי הריטג' ויתרה על אקזיט גדול יותר כדי לא להיכנס לבורסה

לכלכליסט נודע שמפתחת הפלטפורמה לניהול אילנות היוחסין נחשבת לרווחית זה זמן רב. היא יכלה לקבל שווי גבוה בהרבה בהנפקה, אך ראשיה העדיפו לשמור על אופיה ולאפשר למשקיעים רווח של פי 4 על כספם

מאיר אורבך 06:5428.02.21

ההודעה של מיי הריטג' בשבוע שעבר על כוונתה להימכר לקרן פרנסיסקו פרטנרס האמריקאית ב־ 600 מיליון דולר הפתיעה חלק מהשחקנים בשוק. על פניו, העסקתה למכירת מפתחת הפלטפורמה ליצירת וניהול עצי משפחה, שבתנאים מסוימים עשויה להגיע ל־700 מיליון דולר, מוצלחת עבור כל הצדדים: החברה גייסה כ־50 מיליון דולר בלבד מאז 2011 והמשקיעים הוותיקים צפויים לרשום כעת החזר של פי 4 על כספם.

 

 

 

אלא שממידע שהגיע ל"כלכליסט" עולה כי מיי הריטג' כבר זמן רב רווחית מאוד, ובשוק מעריכים כי סיימה את 2020 ברווח שנתי של כ־40 מיליון דולר. לכאורה, נתונים אלו מעלים כי החברה יכלה לזכות במחיר מכירה גבוה בהרבה.

 

 

גלעד יפת גלעד יפת צילום: שאול גולן

 

בשוק מעריכים כי הנכונות להתפשר על המחיר נובע מתנאי העסקה עם פרנסיסקו, שיאפשרו למיי הריטג' להמשיך לפעול כפי שעשתה עד כה מבלי ללכת להנפקה, תוך שהמשקיעים והעובדים הוותיקים יוכלו להיפגש עכשיו עם כסף. מתווה זה נראה אידיאלי עבור מנכ"ל ומייסד מיי הריטג' גלעד יפת, שמאמין כי עכשיו הוא הזמן לאקזיט: "קשה להיות סטארט־אפ מבטיח אחרי 17 שנה, ובין האפשרויות שהיו על הפרק האופציה של פרנסיסקו הכי התאימה לי", אמר יפת ל"כלכליסט", "הם הגורם שהכי רוצה להביא את החברה לאקזיט בלי לשנות סדרי עולם".

 

 

 

רשימת המשקיעים ובעלי המניות הארוכה שצברה מיי הריטג' מאז היווסדה כוללת מספר רב של קרנות ומשקיעים פרטיים, שחלקם מוכרים מאד בשוק ההון המקומי. עם הקרנות הבולטות נמנית קרן בסמר, שהשותף הבכיר שלה בישראל אדם פישר מלווה את גלעד והחברה מאז 2012; קרנות הסקנדרי וינטאג' ו־ISF; וקרן אקסל האירופית. המשקיע המוסדי היחיד בחברה הוא קופות הפנסיה והגמל של הלמן אלדובי, שהשקיעו במיי הריטג' ב־2016 וכעת צפויות להחזר של 400% בגובה 15 מיליון שקל.

 

עם המשקיעים הפרטיים נמנה היזם והמשקיע גיגי לוי־וייס, שותף בקרן NFX, שימשיך להחזיק במניות גם אחרי המכירה; היזם יובל רכבי ממקימי BRM; בעלי פרטנר לשעבר אילן בן דב ורבים נוספים (ראו מסגרת).

הרוכשת פרנסיסקו פרטנרס נכנסה לשוק המקומי לראשונה ב־2016, והגבירה את פעילותה עם מינויו של מנכ"ל אלווריון לשעבר ערן גורב לשותף הישראלי בה. ההשקעה המוכרת ביותר של הקרן בישראל היא חברת הסייבר ההתקפי NSO, שאת השליטה בה (70%) רכשה פרנסיסקו ב־2014 תמורת 130 מיליון דולר, ומכרה אותה חזרה למייסדי החברה ולחברת ההשקעות נובלפינה ב־800 מיליון דולר ב־2019.

 

"גלעד הוא איש חזון מוערך בתחום הגינאולוגיה, שבנה חברה לתפארת", אמר גורב, "הוא שותף מעולה שבנה צוות נהדר עם תרבות חברה חזקה. זו חברה שממציאה את עצמה כל הזמן מבחינה טכנולוגית בנושא שנוגע בהרבה אנשים בעולם. היתה לנו הזדמנות שגלעד בחר בנו. נעשה הכל כדי לסייע לחברה להרחיב את תחומי פעילותה ונתמקד בלסייע לה להמשיך את המומנטום העסקי שבנתה בשווקים הבינלאומיים".

 

לדברי לוי־וייס, "אני מאמין שגלעד והצוות ימשיכו לקחת את החברה לגבהים חדשים, הפעם לצד פרנסיסקו פרטנרס. כל משתמש במיי הריטג' שבונה את עץ המשפחה שלו יכול לקבל ערך מעצי משפחה שנבנו בידי משתמשים אחרים, ומכאן שלמתחרים חדשים יהיה כמעט בלתי אפשרי לספק ערך דומה. אפקט הרשת קיים גם בבדיקות הדנ"א של החברה, ויוצר שימור לקוחות שיאפשר לצמוח משמעותית גם בשנים הקרובות". עבור מרבית המייסדים, אקזיט הוא סוף הדרך לחזון שאפתני שעוד לא מומש במלואו", כתב פישר בפוסט על רקע המכירה, והוסיף כי "מיי הריטג' פיתחה מוצר שנוגע באנשים לשנים רבות וימשיך לחיות עוד הרבה זמן".

 

בשנה האחרונה התפרסמה מיי הריטג' על רקע הקמת מעבדת בדיקות קורונה פרטית בפתח תקווה, שלדברי יפת היתה חלק שולי בעסקה. "כל עוד המעבדה נחוצה למדינה היא תמשיך לפעול, כשהקורונה תנוצח נחליט יחד מה עושים עם המעבדה", אמר יפת.

 

x