סנטינל וואן חותרת להנפקת הסייבר הישראלית הכי גדולה
חברת הסייבר שהקימו ישראלים מתכננת הנפקה לפי שווי של 10 מיליארד דולר, כך לפי דיווחים, על רקע שוק סוער שגוזר לחברות מסוגה מכפילי שווי גבוהים גם ללא רווחים. השווי של המתחרה CrowdStrike הוכפל פי ארבעה מהנפקתה ב־2019
סנטינל וואן (SentinelOne) מתעדת לצאת להנפקה בתקופה הקרובה לפי שווי של כ־10 מיליארד דולר. לפי הדיווח של סוכנות הידיעות בלומברג, ההנפקה עשויה להתקיים עוד השנה, אולם הגורמים המצוטטים בו ציינו כי המהלך בשלביו הראשוניים בלבד, ותזמון ההנפקה והערכת השווי שלה עשויים עוד להשתנות. מהחברה סירבה להגיב על הדיווח. אם תצא ההנפקה לפועל תהיה זו הנפקת הסייבר המשמעותית ביותר של חברה שהקימו ישראלים, תומר וינגרטן ואלמוג כהן. בשנה האחרונה חברות טכנולוגיה ישראליות רבות מאיצות מהלכים לקראת הנפקה, אם הראשונית (IPO) ואם באמצעות ספאק (חברת ארנק). סנטינל וואן מנסה לתפוס את השוק, שנותן לחברות מסוגה מכפילי שווי גבוהים גם ללא רווחים.
- דו"ח: מתקפות כופר הפכו ב-2020 לסכנה הגדולה ביותר בסייבר
- בדרך להקמת הפודטק בצפון לומדים מהטעויות של הסייבר בדרום
- חברת הסייבר PerimeterX גייסה 57 מיליון דולר
הטכנולוגיה של סנטינל וואן משתמשת באינטליגנציה מלאכותית כדי להגן על חברות מפני איומי סייבר, והיא פועלת להחליף את תוכנות האנטי־וירוס הוותיקות בהגנה על מכשירי קצה באמצעות הענן.
סנטינל וואן הוקמה ב־2013 ומוכרת כיום ל־4,000 לקוחות ברחבי העולם. החברה מעסיקה כ־700 עובדים במשרדיה בתל אביב, סן פרנסיסקו, אורגון, אירופה, סינגפור וטוקיו, ומציגה קצב צמיחה מואץ עם כוונה להגיע ל־1,000 עובדים בתקופה הקרובה. בנובמבר האחרון הכריזה על גיוס של 267 מיליון דולר לפי שווי של יותר מ־3 מיליארד דולר לפני הכסף. גיוס זה הפך אותה לחברת הסייבר הפרטית בעלת השווי הגבוה ביותר מבין החברות שנחשבות ישראליות, ולאחת המשמעותיות בתחומה.
בסביבת החברה העריכו כבר בגיוס האחרון שזהו הסבב המשמעותי האחרון שלה לפני יציאה להנפקה. הקפיצות בשווי שלה גדלו מאוד מאז פרוץ משבר הקורונה, שבו גברו צורכי הסייבר של חברות והיא הפכה ליקירת המשקיעים. בפברואר 2020 גייסה החברה 200 מיליון דולר לפי שווי מוערך של 1.1 מיליארד דולר, כך ששווי החברה קפץ פי שלוש בערך בתוך כשמונה חודשים. אם תצליח להנפיק ב־2021 בשווי של כ־10 מיליארד דולר, תהנה החברה שוב מקפיצה משמעותית בשווייה.
משקיעים בולטים בחברת הסייבר כוללים את קרן הון הסיכון טייגר גלובל, סקויה קפיטל, Insight Partners ו־Third Point Ventures, קרן ההשקעות של סמסונג, נקסטאקוויטי (NextEquity), רד פוינט (Redpoint Ventures) ודאטה קולקטיב (DCVC).
עם אסטון מרטין לפורמולה
בתחילת החודש ביצעה החברה את הרכישה המשמעותית הראשונה שלה, כשרכשה את חברת Scalyr האמריקאית ב־155 מיליון דולר. סטיב ניומן, מייסד החברה הנרכשת, עמד גם מאחורי הפיתוח של מעבד התמלילים writely שנרכש על ידי גוגל ב־2006 ושימש כבסיס למעבד התמלילים של גוגל דוקס הפופולרי.
תומר וינגרטן | צילום: אתר החברה |
אחת המתחרות העיקריות שלה, CrowdStrike Holdings, הונפקה ב־2019 וכעת שווי השוק שלה יותר מפי ארבעה ועומד על 48 מיליארד דולר.
לאחרונה הכריזה סנטינל וואן שהיא תהיה נותנת החסות של אסטון מרטין, שחוזרת למירוץ פורמולה 1 אחרי יותר מ־60 שנה. הקבוצה הבריטית בחרה כשותפת הסייבר הרשמית את סנטינל וואן, שמאבטחת את מתקני הפיתוח והייצור של אסטון מרטין משנת 2018, וכעת תאבטח את סבב המירוץ כספקית אבטחת המידע וכנותנת חסות של הקבוצה.