גייטס בעקיצה למאסק: אם אתה לא האדם העשיר בעולם, לא כדאי שתקנה ביטקוין
מייסד מיקרוסופט ביל גייטס מזהיר נגד רכישת ביטקוין ובדרך גם תוקף את מייסד טסלה: "לאלון יש כמויות עצומות של כסף והוא מאד מתוחכם, אז אני לא מודאג מכך שהביטקוין שלו יעלה ויירד בצורה רנדומלית"; טסלה הודיעה לאחרונה כי רכשה ביטקוין בסכום של 1.5 מיליארד דולר; "אם יש לכם פחות כסף מאשר לאלון עדיף שתהיו זהירים", הוסיף גייטס
ביל גייטס, האדם השלישי בעושרו בעולם מזהיר - אם אתה לא האדם העשיר בעולם, לא כדאי שתקנה ביטקוין. כך אמר בראיון לסוכנות בלומברג, בעקבות ציוציו של מייסד טסלה לאחרונה לטובת מטבע הקריפטו המפורסם בעולם. מחירו של הביטקוין זינק ביותר מ-400% בשנה האחרונה. טסלה של אלון מאסק חשפה לאחרונה שרכשה ביטקוין בשווי 1.5 מיליארד דולר וכי היא תסכים לקבל תשלומים במטבע הווירטואלי.
- מאסק הפסיד 15 מיליארד דולר בגלל ציוץ על מחיר הביטקוין
- הביטקוין בשיא של מעל 56 אלף דולר; מאסק: "זה נראה גבוה"
- אלון מאסק הוא נביא שקר - שמשאיר את כדור הארץ מאחור
אולם, גייטס, מייסד מיקרוסופט, מאמין שזו לא השקעה רצויה עבור המשקיעים הפשוטים, זאת בנוסף לכך שהיא גרועה לסביבה מכיוון שכריית המטבעות צורכת כמות גדולה של אנרגיה. "לאלון יש כמויות עצומות של כסף והוא מאד מתוחכם, אז אני לא מודאג מכך שהביטקוין שלו יעלה ויירד בצורה רנדומלית", אמר גייטס בריאיון לסוכנות בלומברג.
"אני חושב שאנשים נתפסים על הטרנדים החולפים האלה ואולי אין להם כל כך הרבה כסף לבזבז. הדעה הכללית שלי היא שאם יש לכם פחות כסף מאשר לאלון עדיף שתהיו זהירים", הוסיף גייטס.
לפי מדד המיליארדרים של בלומברג הונו של מאסק עומד על 189.6 מיליארד דולר שמציבים אותו במקום השני בדירוג עשירי העולם אחרי ג'ף בזוס.
מאסק הוא לרוב תומך נלהב בביטקוין, ונחשב בין האחראיים לתנודות האחרונות במחיר. הביטקוין זינק החודש ב-76% לאחר החשיפה של ההשקעה של טסלה, אך ירד ב-13% לאחר שמאסק צייץ בטוויטר כי המחיר "גבוה מדי".
הדיון על הביטקוין אינו חדש. המשקיע המפורסם וורן באפט טען כי למטבעות הווירטואלים אין שום שווי ולא מייצרים דבר. בדומה, סגנו צ'רלי מונגר יצא השבוע נגד המחיר המזנק של הביטקוין ואף נגד השווי הגבוה של טסלה. בצד הסקפטי נמצאת גם שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן שאמרה השבוע בכנס כי הביטקוין הוא "דרך מאד לא אפקטיבית לביצוע עסקאות".
מנגד חברות כמו פייפאל, ויזה ומסטרקארד הביעו נכונות לקבל תשלומים בביטקוין, ובנקים מרכזיים כמו הפרדל רזרב והבנק האירופי המרכזי בוחנים דרכים להפוך את המטבעות שלהם לדיגיטליים יותר.