מפתחת פורטנייט סוגרת תביעה אמיתית עם כסף וירטואלי
אפיק גיימס הגיעה לפשרה במסגרת תביעה ייצוגית, שבמסגרתה תשלם לאלפי אנשים אלף V-Bucks, המטבע הווירטואלי של פורטנייט. במוקד התביעה: השימוש שעשתה אפיק ב-Loot Box - מארזי שלל אקראים הנמכרים בתוך משחק, ועושים שימוש במנגנונים הלקוחים מעולמות ההימורים
- באטל רויאל: הקרב המשפטי בין אפל ליצרנית פורטנייט עולה מדרגה
- והרי המספרים: דו"חות 2020 בגיימינג מראים עליות של עשרות אחוזים ברחבי הענף
- לפעמים כסף זה לא מספיק: אמזון שרפה מיליארדי דולרים על פיתוח משחקים - בלי שום תוצאות
בתביעה עצמה נטען שאפיק עשתה שימוש לא הוגן בקופסאות שלל (או Loot Box) אקראיות – מעין מארזים של פריטי עיצוב שנבחרים באקראי, בתמורה לסכום קבוע, בלי שהשחקן יידע בדיוק איזו תמורה יקבל. השימוש בקופסאות האלה נפוץ מאוד במשחקים בשנים האחרונות. עם עלייתם, הם החלו לספוג ביקורת ממחוקקים וגופי רגולציה, שניסו להשוות את מעמדן לאותו מעמד של הימורים – בהצלחה חלקית בכמה מדינות, בעיקר באיחוד האירופי.
לצד הסוגיות החוקיות, רכישות כאלו גם הפכו בהדרגה לפחות אהודות בקרב שחקנים – ואף הוסרו ממשחקים רבים. אפיק, למשל, הפסיקה עוד ב-2019 למכור שלל אקראי במשחקים הפופולריים שלה, פורטנייט ורוקט ליג. "הפסקנו לעשות זאת כי הבנו ששחקנים מתאכזבים מהתוצאה באופן עקבי", מסר מנכ"ל אפיק גיימס טים סוויני בהתייחסות לפשרה בתביעה הייצוגית. "שחקנים צריכים לדעת מראש על מה הם משלמים כאשר הם מבצעים רכישות בתוך המשחק".
לפשרה יש כמה סעיפים נוספים: כך למשל, קטינים בקליפורניה שהוכח כי השתמשו בכספם האישי לרכישות אלו יוכלו לקבל פיצוי של עד 50 דולר, אולם כל מקרה יצטרך לעבור חקירה עצמאית של גוף נייטרלי במדינה. אפיק תקצה עד 26.4 מיליון דולר לקרן הפיצויים הזו, אך לא ברור כמה שחקנים ישתמשו בפועל באפשרות זו. גם כאן, שחקנים יוכלו לקבל את הפיצוי שלהם ב-V-Bucks, הפעם עד 13,500 במטבע הדיגיטלי של אפיק. את המטבע הזה הם יוכלו לפדות בתמורה לסקינים ונשקים בפורטנייט – רק שהפעם הם ידעו בדיוק מה הם מקבלים בתמורה לכספם, בלי שום מימד של אקראיות.