$
חברה וסביבה

רגע לפני ההנפקה: אדם נוימן ייפגש עם 480 מיליון דולר

כך עולה מפשרה שהתקבלה בין WeWork לבין סופטבנק. נוימן, שמוכר במסגרת הפשרה 25% מהמניות שלו, ישמור על מעמדו כבעל המניות הפרטי (לא מוסדי) הגדול בחברת חללי העבודה המשותפים שהקים

סופי שולמן וחדשות חוץ 09:2623.02.21

רגע לפני ההנפקה בניו יורק - אדם נוימן ייפגש עם 480 מיליון דולר, כך עולה מפשרה שהתקבלה וצריכה עוד לקבל אישור בדירקטוריונים של סופטבנק ו-WeWork. הפשרה משקפת שווי של 9 מיליארד דולר ל-WeWork - בהתאם לסיכום המקורי בין הצדדים ב-2019.

 

מקורבים ל-WeWork מציינים כי החברה כבר סיכמה על מיזוג עם חברת הספאק bow capital,  ובימים אלה יוצא לדרך גיוס ה-pipe אשר מטרתו להזרים ל-WeWork סכום גבוה יותר מ-350 מיליון הדולרים שגייס הספאק. סילוק התביעה המשפטית בין סופטבנק לנוימן היווה את תנאי הבסיס להתקדמות בהנפקת WeWork באמצעות הספאק.

 

לאחר הפשרה תגדיל סופטבנק את חלקה במניות WeWork ב-10.5% נוספים ותישאר בעלת המניות הגדולה בחברה עם קרוב ל-90% מהמניות. נוימן, שמוכר במסגרת הפשרה 25% מהמניות שלו, שומר על מעמדו כבעל המניות הפרטי (לא מוסדי) הגדול בחברת חללי העבודה המשותפים שהקים.

 

 

 

המחלוקת התבססה על כך שכחלק מהחילוץ במיליארדי דולרים הציעה סופטבנק לשלם 3 מיליארד דולר עבור מניות שהיו בבעלותו של נוימן ובעלי מניות אחרים. אולם חודשים ספורים לאחר מכן כשמגפת הקורונה רוקנה את המשרדים השונים של WeWork, חזרה בה סופטבנק מההצעה. בעקבות זאת הגיש נוימן תביעה בטענה להפרת הסכם. "נוימן סמך על סופטבנק וקרן ויז'ן שינווטו את WeWork, החברה שהוא ורבים אחרים עבדו קשה כדי להקים", נכתב בתביעה.

 

אדם נוימן אדם נוימן

 

החילוץ של סופטבנק הגיע לאחר ניסיון כושל מצידו של נוימן, ששימש אז כמנכ"ל, לבצע הנפקה ציבורית ראשונה (IPO) לחברה, ולאחר שנחשף כי אסטרטגיית ההתרחבות האגרסיבית שיזם הובילה את החברה קרוב לפשיטת רגל.  

x