$
חדשות טכנולוגיה

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי S21: פרימיום למשתמשים צנועים

המבנה אלגנטי ודקיק, אך גב המכשיר עשוי מפלסטיק; החומרה חזקה מאוד, רק שרזולוציית המסך נמוכה יחסית; הממשק נוח ופשוט לשימוש והמצלמה מצוינת - אבל לא מחדשת כלום. האתגר של המכשיר שאמור להתחרות באייפון 12 של אפל לא פשוט, אך לסמסונג יש כמה טריקים כדי לעמוד בו

רפאל קאהאן 12:0019.02.21

סדרת ה-S21 החדשה של סמסונג מיועדת בראש ובראשונה לשמש דוגמה ליכולת של היצרנית הקוריאנית לעקוף את כל היצרניות המתחרות - למרות המחיר הנמוך יותר ביחס ל-S20 של שנה שעברה. מכשירי הסדרה מציעים מבנה איכותי, מצלמה משובחת, ביצועים טובים וזמן סוללה ארוך. אך האם הם שווים את תג המחיר שסמסונג הצמידה להם ואת הוויתור על המטען והאוזניות בקופסה?

 

האולטרה הבכיר, אותו סקרנו לאחרונה, בהחלט עונה להגדרה, אך מה עם הדגם הבסיסי, ה-S21 הראשון לשמו? ובכן, התוצאות לא חד משמעיות. מדובר במכשיר שמיועד להתחרות באייפון 12 של אפל, גם מבחינת הגודל של המסך וגם מבחינת הנראות שלו - וכל זאת בתג מחיר נמוך יותר. האתגר לא פשוט, אך לסמסונג יש כמה טריקים כדי לעמוד בו.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

 

מבנה ועיצוב: אלגנטי, דקיק ולא חלקלק - אבל הגב מפלסטיק

 

אם מסתפקים בעיצוב, הגלקסי S21 נראה מצוין. גופו נעים לאחיזה, והוא לא חלקלק כמו רוב המכשירים כיום בזכות גב בעל חספוס עדין. אך בואו נשים את הקלפים על השולחן: מדובר בגב מפלסטיק. כן, כן, כמו במכשירי סדרת S מלפני שש שנים, שבהם עוד ניתן היה להחליף את הסוללה. בהתחשב במיתוג הפרימיום של המכשיר, זה מרגיש קצת כמו עבודה בעיניים מצד סמסונג. מנגד, אם לא היו אומרים לכם "פלסטיק" כנראה שלא הייתם שמים לב, וההרגשה, כמו גם הנראות, ממש לא מסגירים את העובדה הזו. המכשיר צר בכמה עשיריות מילימטר ביחס לאייפון, אך הוא מעט גבוה יותר ובעיקר - המסך שלו גדול יותר, גם בזכות מצלמת סלפי שעושה שימוש בחריר במקום מגרעת גדולה, אך בעיקר בגלל שהמסך באמת גדול יותר.

 

מדובר במכשיר נאה, דקיק יחסית - ובעיקר ללא מסך אדג' מעצבן. נראה שסמסונג הבינו סוף סוף שמדובר בבחירה עיצובית שבינה לבין ארגונומיה אין כלום. עוד יתרון של הפלסטיק הוא משקל נמוך יחסית, של כ-170 גרם. זה לא קל מאוד, אך חלוקת המשקל הנכונה מעניקה תחושה של קלילות כשאוחזים בו. המסגרת של המכשיר עשויה מאלומיניום והמסך הראשי מחופה בזכוכית גורילה ויקטוס (דור 7) שאמורה להיות עמידה במיוחד לנפילות. לא ניסינו לדפוק עם פטיש, אבל נפילה קלה משולחן לרצפה לא הניבה שום נזק, אז כנראה שיש כאן יתרון. בסך הכול מדובר במכשיר נוח לאחיזה, שמשדר פרימיום, ואפילו הצבעים שלו (סגול וזהב במכשיר הסקירה) מעניקים תחושה יוקרתית ומעוצבת.

 

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

חומרה: הכי חזק שאפשר היה להרכיב

 

מכשירי הדגל של סמסונג מעולם לא סבלו ממפרט חומרה חלשלוש, וכך גם המכשיר הנוכחי. המפרט שלו הוא למעשה אותו אחד שתמצאו באחיו הגדולים, הפלוס והאולטרה. המעבד הוא אקסינוס 2100 של סמסונג שמסוגל לעוצמת פעולה גבוהה מאוד, כמו מקבילו הסנאפדרגון 888 של הדגם האמריקאי של ה-S21. זכרון הפעולה בן 8 גיגה-בייט ומרחב האחסון המהיר (UFS 3.1) שזמין ב-128 או ב-256 גיגה-בייט פועלים היטב, אם כי היינו שמחים לראות כאן חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון - משהו שתמיד הבדיל את סמסונג משאר יצרני הפרימיום, וחבל שלא הוסיפה אותו גם כאן.

 

המסך גם הוא מרשים עם צבעוניות מעולה. גודלו 6.2 אינץ', יש לו תמיכה בקצב רענון מהיר (120 הרץ), פאנל AMOLED, תמיכה ב-HDR10 פלוס ובהירות מקסימלית של 1,300 ניט (100 יותר מאשר באייפון 12), שזה מספיק כדי לראות היטב באור שמש ישיר באמצע אוגוסט. אולם, הרזולוציה נמוכה - FHD בלבד. יתרה מזו, היא גם נמוכה מהמסך של האייפון 12, אמנם לא בהרבה (460 פיקסלים לאינץ' באייפון לעומת 421 פיקסלים לאינץ' ב-S21), אבל זו הפעם הראשונה מזה שנים רבות שאייפון נהנה מיתרון ברזולוציה על מכשיר של סמסונג.

 

הסוללה בת ה-4,000 מילימאפר שעה מספיקה לשימוש של לפחות יום וחצי באינטנסיביות. אבל אם תהיו חסכנים בזמן מסך (פחות משעתיים ביום) תוכלו למשוך אפילו יומיים וחצי לפני שתידרשו למטען - שיטעין לכם את המכשיר במהירות כפולה מזו של האייפון, הן בחיבור ישיר והן בטעינה אלחוטית. אתם יכולים לקבל 70% סוללה ב-40 עד 45 דק' טעינה. מבחינת מדיה, אמנם אין כאן שקע אוזניות אבל יש כאן מערך רמקולים סטריאופוני עם עוצמת ניגון חזקה ואיכותית. בקיצור, מדובר במכשיר שמבחינת מפרט חומרה לא יבייש אף אחד מול בעלי אייפון.

 

תוכנה: ממשק נוח ופשוט לשימוש

 

ממשק המשתמש של סמסונג, ה-One UI 3.1, אינו שונה מהותית משני הדורות שקדמו לו. הוא הרבה יותר קל לשימוש מהגרסאות הישנות שלו ויש בו פחות תפריטי משנה וחיוויים מיותרים; מנגד, הוא לא ממש מחדש הרבה. סמסונג התחייבה לספק עדכוני אנדרואיד - זאת אומרת שהמכשיר שלכם יגיע עד לאנדרואיד 14, ואז לא ברור מה יהיה. השנה תהיה 2023 ואיננו נביאים כך שלא נתעכב על כך.

 

סמסונג הצטרפה לטרנד הבריאות והגבלת השימוש בזמן מסך, והוסיפה ווידג'ט למסך הנעילה שמראה לכם כמה זמן ביליתם בבהייה בפייסבוק או בטיקטוק - וזאת ללא צורך לפתוח את נעילת המסך. זו אגב יכולה להתבצע דרך סורק טביעות האצבע המצוין והמהיר או דרך זיהוי פנים - שאמנם לא יעיל כמו זה של האייפון, אך יעיל מספיק בשביל לפעול היטב. מנגד, אם יש לכם מסיכה זה לא תמיד יעבוד, גם אם תורידו אותה לסנטר - וזאת למעט אם יש לכם זקן כהה.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

וילון ההתראות מכסה כעת את כל המסך, גם אם קיבלתם רק התראה אחת. בנוסף יש כעת היסטוריית התראות, שימושי מאוד עבור אותן התראות שמחקתם מהר מדי או בטעות ואתם רוצים להבין מה היה כתוב שם. כמו באנדרואיד 11 ניתן לקבל התראות באפליקציות הצ'ט בצורה של בלון, בדיוק כמו במסנג'ר של פייסבוק. מבחינת פרודוקטיביות, גם כאן תמצאו חיבור לווינדוס ישירות מהקופסה, כולל אפשרות לשקף את מסך הטלפון באפליקציה במחשב, עם אפשרות להריץ אפליקציות ישירות ממנו. גם ממשק החלונות DeX זמין, למרות שאני לא מכיר מישהו שעושה בו שימוש. בסך הכל חוויית השימוש בממשק החדש נעימה וזורמת, ולא תדרוש יותר מדי התעסקות כדי להתאים אותו לצרכים שלכם.

 

מצלמה: מצוינת כרגיל, אבל לא מחדשת כלום ביחס לדור הקודם

 

ה-S21 מציע שלושה חיישנים במצלמה הראשית שלו. למעשה, זו אותה המצלמה שציידה את ה-S20 משנה שעברה. החיישן הראשי ברזולוציה של 12 מגה-פיקסל, חיישן הזום עם רזולוציה של 64 מגה-פיקסל וחיישן הזווית הרחבה עם 12 מגה-פיקסל גם כן. אין כאן זום היסטרי והמצלמה מסתפקת בהגדלה של עד פי 3, וכאשר הזום האופטי מסוגל להגדלה של עד פי 1.1, אנחנו רחוקים מאוד מטריטוריית הסופר זום של האולטרה. הביצועים שלה מצוינים, כולל בצילום לילה. נראה שאת מה שסמסונג לא שיפרה בחומרה היא השקיעה באפליקציית הצילום, שמציעה ממשק טוב ופשוט יותר, מהירות תגובה משופרת ובעיקר מסוגלת לצלם תמונות טובות גם במצב אוטומטי לחלוטין. למעשה, אם אתם לא צלמים חובבים, אין לכם צורך במצב הצילום המקצועי.

 

 

המצלמה הראשית המצלמה הראשית צילום: רפאל קאהאן

 

עוד פיצ'ר נחמד בממשק האפליקציה הוא ה-Director's view, שלמעשה מציע לכם חלון עם תמונה מכל אחד מהחיישנים, כדי שתוכלו לבחור את המתאים ביותר לכם. מצב זה שימושי מאוד למי שמעוניין במספר אופציות לפני שהוא מחליט. כמו כן, ניתן לבחור את רזולוציית הצילום ישירות מהחלון הראשי של המצלמה, ועל כך אנחנו אומרים: הגיע הזמן. עם זאת, ישנם גם כמה חסרונות: חיישן הזווית הרחבה לא תומך במיקוד אוטומטי (אוטופוקוס) למרות שהדגמים הבכירים יותר כן; מצלמת הווידאו חסרה ייצוב תמונה אופטי למרות שה-S20 כן צוייד בו; ובאופן כללי, זה מרגיש כאילו אין כאן באמת שינוי מהותי - כאילו סמסונג קצת נחה על זרי הדפנה. ואולם, בסך הכול חוויית הצילום טובה. מצלמת הסלפי בת ה-10 מגה-פיקסל מציעה אפילו איכות תמונה משופרת יחסית, ואין ספק שמדובר במצלמה טובה יותר מזו של האייפון 12.

 

סיכום ואלטרנטיבות: פחות בקופסה, יותר במכשיר

 

סמסונג מספקת את ה-S21 בקופסה בשילוב כבל טעינה - וזהו. אין כאן מטען מהיר או אוזניות. עבור מכשיר שנמכר במחיר רשמי של כ-3,000 שקל זה עשוי להרגיש קצת קמצני, אך אפל ויתרה גם היא על המטען - ועדיין מוכרת את האייפונים במחיר גבוה יותר ב-15%, בלי שאף אחד מניד עפעף. לטעמנו, הגלקסי S21 מציע חבילה טובה יותר מהאייפון 12, לפחות על הנייר. אייפוניסטים כנראה לא ישתכנעו מכך. סמסונג צריכה לשכנע גם את חובבי שיאומי או וואן פלוס, ואת אלה יהיה קשה יותר למשוך. נותר לחברה להשקיע את מרצה בשאר עם ישראל. עד כה זה עבד לה היטב והיא חולשת על כמחצית משוק מכשירי הסלולר כאן בלי להתאמץ יותר מדי, והמכשיר החדש שלה מציע פרימיום אך בלי לנקר את העיניים - משהו שהישראלים יודעים להעריך.

 

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

עם זאת, כעת נכנס לשוק מותג פרימיום סיני חדש - Oppo - שגם הוא שייך לקבוצת BBK, בעלת הבית של וואן פלוס ורילמי, עם סמאטרפונים שיודעים להציע איכות דומה במחיר זול יותר. כך שלסמסונג תהיה תחרות נמרצת יותר בשנה הקרובה. בינתיים, אם אתם רוצים מכשיר אנדרואיד לא גדול מדי, עם מסך מצוין, מצלמה מעולה ובמחיר של עד 3,000 שקל, אין לכם יותר מדי ברירות: ה-S21 הוא בינתיים היחיד שיכול להציע לכם את זה. אבל אם תתפשרו מעט על שנת הדגם, תוכלו לשקול את ה-S20 הרגיל או בגרסת ה-FE שמציע חבילה דומה מאוד בפחות כסף, או ללכת על הוואן פלוס 8T שגם לו מפרט מצוין במחיר נמוך יותר, גם אם המצלמה פחות איכותית.

 

לסיכום, ה-S21 שוב מתברר כברירת המחדל לחובבי האנדרואיד - ועד שלא ייכנסו מותגים נוספים כגון אלו של גוגל או דגמי הפרימיום של Oppo, זה כנראה לא ישתנה.

x