כנס הסייבר
"אבטחת ענן היא המהפכה הגדולה ביותר של עשרים השנים האחרונות"
את הדברים אמר עמי לוטבאק, מייסד-שותף ו-CTO של חברת WIZ, במסגרת כנס הסייבר של כלכליסט. "בנינו פתרון שעונה על פער אדיר בשוק. ברגע שיש לך מוצר כזה בתחום אבטחת הענן - צורך שקיים היום כמעט בכל חברה בעולם - הכל משתנה"
"שוק הסייבר רותח, ובישראל זה מורגש במיוחד כי יש כאן מרכז מצויינות ומרכזי פיתוח מדהימים. זה גם יימשך כך, כי האיומים לא נעלמים וכיף לראות שישראל בולטת. צריך לשמר את זה. כיף לראות שיש הרבה סטארט אפים ישראלים בסייבר, בכל תחום חדש בסייבר תמיד יש חברה ישראלית אחת או שתיים"; כך אמר עמי לוטבאק, מייסד-שותף ו-CTO של חברת הסייבר WIZ, במסגרת כנס הסייבר של כלכליסט.
ובכל זאת - גם אם השוק חם, הגיוס שלכם של 100 מיליון דולר בסדרת A תשעה חודשים בלבד לאחר הקמת החברה, הוא עניין חריג? איך אתה מסביר את זה? זה השם שבניתם אתה יחד עם המנכ"ל אסף רפפורט, ינון קוסטיקה ורועי רזניק עוד באדאלום שנמכרה למיקרוסופט ב-320 מיליון דולר ב-2015 או עוד משהו?
"בנינו פתרון שעונה על פער אדיר בשוק. ברגע שיש לך מוצר כזה בתחום אבטחת הענן, צורך שיש היום כמעט לכל חברה בעולם, הכל משתנה. אבטחת ענן היא המהפכה הגדולה ביותר שעוברים ארגוני האבטחה בעשרים השנים האחרונות. זה לא רק להעביר שרת מהסניף למקום אחר. המורכבות הטכנולוגית גבוהה, יש מאות טכנולוגיות שמשתנות כל הזמן, המפתחים עצמם שולטים על הסביבה ולאנשי אבטחה מאוד קשה לעקוב אחרי מה שקורה וזה מייצר את הצורך".
אחרי תשעה חודשים כבר יש לכם מוצר שעובד?
"כן, זה עובד ונמכר. המוצר של WIZ בא לתת מענה לצוותי אבטחה מכיוון שיש פער בידע בין כל הטכנולוגיות הקיימות, העננים השונים - אפילו בפיתוח לא מכירים את כל הטכנולוגיות. המוצר נותן תפיסת הפעלה חדשה בהגנה על ענן. אתה מקבל באופן מיידי את הבעיות והסיכונים המרכזיים שיש בסביבה וניתן להתחיל לעבוד על התיקון שלהם באופן מיידי בשיתוף עם הפיתוח".
אבל לא ייתכן שאין לכם מתחרים, הרי גם ענקיות התחום כמו צ'ק פוינט ופאלו אלטו כבר עמוק במעבר לאבטחת ענן. לא יכול להיות שלא חשבו על פתרון כמו שלכם קודם.
"צ'ק פוינט בהחלט השקיעו הרבה בהתאמת פיירוול לענן, אבל הם עושים זאת בתפיסות של פעם - איפה שהגנת עד היום (on premise). אנחנו אומרים שכדי להגן על ענן צריך תפיסה חדשה - ומדובר בשינוי ארגוני מז'ורי".
חלק מהמהירות בהתפתחות הדברים וגם הגיוס הגדול שלכם קשורים למגפת הקורונה ולשינויים המהירים שהיא דרשה מארגונים, אבל השאלה כעת היא האם המגמה לא מיצתה את עצמה?
"הקורונה בהחלט האיצה תהליכים שקרו בכל מקרה, כמו בהרבה תחומים. אבל הענן יכפיל או ישלש את עצמנו בשנים הקרובות ואנחנו עכשיו רק בקצה הקרחון של הפוטנציאל. אם העברתי את רוב השרתים שלי לענן, למה להשקיע את רוב המאמצים שלי עדיין באבטחה של הסניף? יש הבנה שצריך להעביר גם את כל האבטחה לענן".
ומה קורה בצד הפיננסי של העניין? נמשיך לראות השקעות שיא באבטחה כפי שהיה במהלך 2020?
"אנחנו צופים עלייה בהשקעות באבטחת ענן ועבור סטארט-אפים בתחום. אני רואה המשך השקעה הן בסטארט-אפים חדשים והן בסטארט אפים שכבר גדלים".
מפתה להעביר את מרכז הכובד לארה"ב עם כל הכסף שזורם לשם, וגם לנוכח ההזדמנויות השיווקיות הגדולות. האם מרכז הכובד של WIZ, שמעסיקה היום כמה עשרות עובדים במטה בתל אביב, ימשיך להיות בישראל?
"מרכז הכובד שלנו ממשיך להיות בישראל, גם הפיתוח וגם בניית המוצר נעשים כאן. אנחנו בונים עכשיו מרכזי מכירות בארה"ב, אירופה ואוסטרליה וגדלים גלובלית מהר, אבל עוד יתרון של עולם הקורונה הוא שהיום אני יכול למכור מישראל לכל העולם בצורה מאוד מהירה".