$
שווקי חו"ל

דייט עם וול סטריט: באמבל הונפקה לפי שווי של 8 מיליארד דולר

אפליקציית השידוכים, שהקימה וויטני וולף הרד, עשתה את הצעד הראשון ותתחיל להיסחר היום בנאסד"ק תחת הסימול BMBL; בשל הביקוש הרב נמכרו בהנפקה הראשונית 50 מיליון מניות של החברה במחיר של 43 דולר למניה במקום ב-39-37 דולר; בסך הכל גויסו מהמשקיעים 2.2 מיליארד דולר

חדשות חוץ 14:0211.02.21

אפליקציית הדייטינג באמבל נהנית מקבלת פנים חמה בבורסות ניו יורק: החברה תמחרה את מניותיה בהנפקה ציבורית ראשונה (IPO) מעל הקצה העליון בטווח התמחור, שהעניקו לחברה שווי של יותר מ-8 מיליארד דולר. מניית החברה תתחיל להיסחר היום בבורסת נאסד"ק תחת הסימול BMBL.

 

חברת באמבל, שהנכסים שלה כוללים את אפליקציית באדו (Badoo) הפופולרית בקרב הרווקים האירופים, וכן את האפליקציה באמבל (שהייחוד בה הוא שהאשה עושה את הצעד הראשון בהיכרות), העלתה את מספר המניות למכירה מ-45 מיליון ל-50 מיליון, וכן את המחיר המוצע מ-39-37 דולר ל-43 דולר למניה. בסך הכל, באמבל גייסה 2.2 מיליארד דולר מהמשקיעים.

  

 

אפליקציית באמבל - תתחיל היום להיסחר בנאסד"ק אפליקציית באמבל - תתחיל היום להיסחר בנאסד"ק צילום: באמבל

 

ההנפקה תהווה אבן דרך משמעותית למייסדת וויטני וולף הרד שמתחרה בשוק דייטינג צפוף עם יוזמה מקורית שבמסגרתו האשה היא זו שאמורה לעשות "את הצעד הראשון" באפליקציה.

 

במקביל, ההצלחה תגביר את התחרות בין באמבל ויריבתה העיקרית, מאץ' (Match) שבבעלותה אפליקציות הדייטינג טינדר (וולף הרד היא אחת ממייסדי טינדר), ok cupid ו-Match.com, וכבר נסחרת בארה"ב.

 

השבוע הודיעה מאץ' כי רכשה את חברת הווידיאו-צ'ט הדרום-קוריאנית היפרקונקט עבור 1.7 מיליארד דולר, כחלק מהמאמצים להרחיב את הנוכחות באסיה. עם זאת, לפי יוסוף סקוולי מחברת המחקר Truist Securities, הצרכנים נוטים להשתמש בכמה אפליקציות דייטינג בו- זמנית. "השוק גדול מספיק כדי לאכלס כמה סיפורי הצלחה", הסביר ל"פייננשל טיימס". "זו לא סיטואציה של זה או זה".

 

וולף הרד ייסדה את באמבל ב-2014 לאחר שעזבה את טינדר. היא האשימה את המייסדים בהטרדה מינית וזכתה בפיצויים של מיליון דולר. ב-2019 מכרה באמבל חלק מאחזקותיה לבלאקסטון בעסקה בשווי 3 מיליארד דולר. לפי המסמכים שהוגשו לקראת ההנפקה, וולף הרד הרוויחה 125 מיליון דולר מעסקת בלאקסטון.

 

מהחברה נמסר כי בכוונתה להשתמש בהכנסות מההנפקה כדי לרכוש בחזרה מניות מהבעלים, ולשלם חובות. הבעלים הפרטיים של באמבל ימשיכו להחזיק ב-97% מזכויות ההצבעה של החברה. לפי תחזית החברה, ההכנסות עבור 2020 יעמדו על 541.5 מיליון דולר, עלייה של 11% לעומת השנה קודם לכן, על רקע עלייה במספר המנויים בתשלום.

 

לבאמבל יש 42 מיליון משתמשים חודשיים פעילים, נכון לסוף ספטמבר 2020, מתוכם 2.5 מיליון החזיקו במינוי בתשלום, עלייה של 22% משנה קודם לכן. עם זאת, חובות החברה עומדים על 900 מיליון דולר.

x