$
הייטק והון סיכון

אנויז׳ן מדיקל יוצאת להנפקה בתל אביב לפי שווי של 200 מיליון שקל

חברת הסטארט-אפ הישראלית, שנוסדה על ידי ד"ר דרון בסר ושי צוקר ב-2017, מתכוונת לגייס בבורסה 45 מיליון שקל. החברה פיתחה טכנולוגיה מבוססת ניווט המסייעת, בין היתר, בטיפול בחולים מורדמים במחלקות טיפול נמרץ

מאיר אורבך 17:3209.02.21
חברת הסטארט-אפ הישראלית אנויז׳ן מדיקל (ENvizion Medical), שפיתחה טכנולוגיה מבוססת ניווט, להחדרת צינורות הזנה (זונדה) לחולים מורדמים ומונשמים, חולים במחלקות טיפול נמרץ, טראומה ומחלקות רגילות, הגישה תשקיף לקראת הנפקה בבורסת תל אביב. אנויז׳ן מתכוונת לגייס 45 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 200 מיליון שקל לפני הכסף. את ההנפקה מובילים לאומי פרטנרס. החברה, שנוסדה על ידי ד״ר דורון בסר ושי צוקר ב-2017 ולה משרדים בתל אביב ובמיניאפוליס.

 

 

הכנסות החברה במחצית השנה הראשונה של 2020 עמדו על כ-136 אלף דולר בלבד והפסד תפעולי של כ-2 מיליון דולר לאותה תקופה. ב-2019 לא היו לחברה הכנסות כלל והפסד תפעולי של כ-3.3 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע שהמכירות המשוערות של החברה ב-2021 יעמדו על כ-4 מיליון דולר.

 

עד היום, סכום ההשקעות באנויז׳ן עמד על 20 מיליון דולר משורה של משקיעים פרטיים. מערכת ENvue שפיתחה החברה כבר קיבלה אישור FDA לאחר ניסוי קליני מוצלח, והוטמעה בהצלחה תוך שנה ב-10 בתי חולים בארה״ב . עיקר הכנסות החברה מתבססות על מכירת זונדות לבתי החולים.
ד"ר דורון בסר, מנכ"ל וממייסדי אניויז'ן מדיקל ד"ר דורון בסר, מנכ"ל וממייסדי אניויז'ן מדיקל צילום: יחצ

 

כ-33 מיליון הליכים של החדרת צינורות הזנה לגוף צפויים להתקיים בשנת 2021, בארה״ב בלבד, מדובר בכ-10 מיליון הליכים. מספר זה הולך וגדל כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה, שהביא לגידול במספר החולים המונשמים ובטיפול נמרץ הזקוקים להזנה תוך גופית. כיום המגמה העולמית היא להחדיר את צינור ההזנה בשלב מוקדם ככל הניתן, על מנת למנוע מצב של תת תזונה. ללא הטכנולוגיה של אנויז׳ן, הליך החדרת הצינורות מתבצע באופן עיוור, מה שגורם לטעויות וסיבוכים בכ-4 אחוזים מהמקרים ולהחדרת הצינורות לריאות, מצב שעלול לגרום למוות, לאשפוז ממושך ולהוצאות כלכליות ומשפטיות משמעותיות לבית החולים.

 

בתשקיף שפירסמה החברה היא אומרת שהמערכת שלה מאפשרת הליך החדרה בטוח ומהיר, שמצמצם משמעותית את הסיכוי לסיבוכים. מערכת ENvue יוצרת מפה של גוף המטופל בעזרת שדה אלקטרומגנטי. בקצה צינור ההזנה ועל הגוף המטופל ישנם חיישנים אלקטרומגנטיים שמאפשרים לדעת בדיוק היכן צינור ההזנה נמצא בגוף המטופל בכל רגע נתון, גם בזמן שהחוזה זז.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x