השופטים מתגוררים בדניה, ובתי המשפט בחיפה לא ידונו בעתירה נגד פרויקט בשכונה
עתירה נגד פרויקט מגורים בשכונת דניה בחיפה, לא תידון בבית המשפט המחוזי בעיר משום שכמה שופטים הם תושבי השכונה, כמו גם עובדי פרקליטות מחוז חיפה והצפון. הנשיא רון שפירא העביר את ההכרעה במיקום השיפוט לעליון
כך קבע השבוע נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה רון שפירא, שהעביר את ההכרעה לנשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות שתקבע את מיקום בית המשפט בו תתנהל העתירה.
- ניצחון ליזמים: שכונת דניה בחיפה תתרחב למרות התנגדויות השכנים
- הגנים הפרטיים סגורים? תראו מה קורה בשכונת דניה בחיפה
- בעלי קרקע בכרמל: "העירייה מפקיעה שטח כדי לבנות דניה נוספת"
"עניינה של עתירה זו בהתנגדות של עמותה שחברים בה רבים מתושבי שכונת דניה שבחיפה לתוכנית בנייה שעניינה באזור הסמוך לשכונה" קבע שפירא בהחלטה. "בשכונת דניה מתגוררים כמה משופטי בית המשפט המחוזי בחיפה, ועד כמה שידוע לח"מ גם כמה משופטי בית משפט השלום".
שפירא הוסיף כי גם פרקליטות אזרחית ומנהלית מחוז חיפה הודיעה כי התיק יועבר לטיפול בפרקליטות אחרת, שאינה פרקליטות חיפה או פרקליטות מחוז הצפון שבנצרת מאחר ופרקליטים מפרקליטות חיפה ונצרת מתגוררים בשכונת דניה. בנוסף ציינה הפרקליטות כי אחד מהעותרים הוא בנו של שופט בבית המשפט המחוזי בחיפה. "בנסיבות אלה, אני מורה להעביר בדחיפות את העתירה לעיונה של כב' נשיאת בית המשפט העליון כדי לקבוע מקום שיפוט בעתירה".
התוכנית שיזמה חברת "דניה הירוקה" מקודמת מאז 2012, וכוללת הקמת 226 יחידות דיור בשכונה היוקרתית, לצד 3,500 מ"ר שטחי מסחר ו-14 אלף מ"ר שטחי מלונאות. התוכנית אושרה בפברואר 2020 בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה חיפה, לאחר שהוגשו לה התנגדויות מצד התושבים ועמותת "שומרים על דניה", שמתנגדים להגדלת הצפיפות בשכונה, וטוענים לעומסים תחבורתיים. גם העררים שהגישו המתנגדים למועצה הארצית לתכנון ובנייה נדחו, ובנובמבר 2020 עתרו המתנגדים לבית המשפט המחוזי בחיפה כנגד החלטת המועצה הארצית.