פירסט פוינט החלה בפרויקט עם הבנק העולמי להגנה על מדינות הבלקן
החברה המספקת שירותי הגנת סייבר לסלולר תנתח את צרכי הסייבר בחברות התשתיות בעשר מדינות בבלקן עבור הבנק העולמי, בנסיון להגן על אותן חברות תשתיות מריגול, גניבה או הרס
חברת הסייבר הישראלית פירסט פוינט החלה בסוף השבוע בפרויקט משותף עם הבנק העולמי עבור מדינות חבל הבלקן.
פירסט פוינט (FirstPoint Mobile Guard) מספקת שירותי הגנת סייבר סלולרית לארגונים.בין החברה ובין הבנק העולמי קיימים קשרים מקצועיים ועסקיים. הבנק העולמי רכש את מוצרי אבטחת הסייבר של פירסט פוינט, ופירסט פוינט נבחרה לפני כשנה וחצי לכתוב את פרק אבטחת הסייבר בתחום G5 עבור פרויקט ה G5 הגלובלי של הבנק העולמי ובנתה עבור הבנק העולמי מעבדת G5.
התקשורת הסלולארית באמצעות כרטיסי SIM (פיסיים או אלקטרוניים) תופסת נתח הולך וגדל הן בתחום התקשורת הבין אישית (מכשירי טלפון) והן בתחום תיפעול מכשירים Internt Of Things – IOT (המקרר הביתי, דרך מכונות למכירת משקאות ומזון וכספומטים, עבור במכוניות אוטונומיות, תשתיות של תחנות כח ונמלים). מוצרי פירסט פוינט מיועדים להגן עלהתקשורת הסלולארית הזו ולמנוע הפרעות או חדירות לניהול תקשורת תקינה.
פירסט פוינט החלה בשנה האחרונה למכור את המוצר באירופה, ארה"ב ומדינות נוספות, ללקוחות בסקטור העיסקי כמו בנקים, חברות תשתיות, משרדי רו"ח ועו"ד ובסקטור הבטחוני לצבא ומשטרה.
בפרויקט המשותף עם הבנק העולמי פירסט פוינט מנתחת את הצרכים בתחום הסייבר של תשתיות קריטיות - חברות החשמל, וחברות הטלקום - של עשר מדינות באירופה (אלבניה, בולגריה, מקדוניה מונטנגרו, קרואטיה, יוון, איטליה, רומניה, סרביה וסלובניה). זאת במטרה להגן על אותן חברות תשתיות מפני איום חיצוני ופנימי. אותן חברות הן יעד למדינות עוינות, שכנות ורחוקות, קבוצות טרור, ארגוני פשיעה והאקרים חובבים, שמים להם למטרה לזהות ולנצל את החולשות במערכות המידע והתפעול של ארגוני התשתיות לטובת ריגול, גניבה או זריעת הרס.
הפרויקט הינו יוזמה של הבנק העולמי ומגיע אחרי גידול של כמעט 600% במספר "תקיפות מניעת שירות" על חברות תשתיות (חשמל, מים, גז, דלק ועוד) בין קיץ 2019 לקיץ 2020.
פירסט פוינט מנוהלת ע"י מייסדה פר' דרור פיקסלר ונבחרה לסטארטאפ השנה 2020 על ידי תחרות Mobile Breakthrough Awards . החברה מעסיקה כיום 16 עובדים במשרדיה בנתניה ומגייסת עובדים חדשים כדי לקדם את פריסת פתרונותיה בעולם. בין המשקיעים בחברה אביחי סטולרו, בעלי אירונאוטיקס המחזיק במספר חברות בתחום ה- HLS והסייבר, וחברת E.On הגרמנית.