$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

חברי הכנסת שיפרשו עם מענק של 270 אלף שקל

איציק שמולי, עפר שלח, בוגי יעלון, משולם נהרי ויצחק כהן יקבלו את מענק ההסתגלות המקסימלי למי שכיהנו שבע שנים ומעלה. ותיק הח”כים עמיר פרץ פורש מהכנסת בשנית, הפעם עם 135 אלף שקל

צבי זרחיה 06:5807.02.21

חברי הכנסת איציק שמולי (העבודה), עפר שלח (יש עתיד, תנופה), משה בוגי יעלון (תל"ם), משולם נהרי (ש"ס) ויצחק כהן (ש"ס), שהודיעו בשבוע שעבר על פרישתם מהכנסת, יקבלו מענק הסתגלות של 270 אלף שקל כל אחד. זהו המענק המקסימלי שהכנסת משלמת לח"כים פורשים שכיהנו יותר משבע משנים. 

 

 

כל ח"כ פורש זכאי למענק פרישה בגובה משכורת חודשית ברוטו, שהיא 45 אלף שקל, עבור כל שנת כהונה עד לתקרה של שש משכורות. מענק ההסתגלות משולם לח"כים הפורשים החל מהשנה השנייה לכהונתם. כלומר חברי כנסת שכיהנו פחות משנה לא זכאים למענק פרישה.  

 

 

לעומת זאת, חבר כנסת שכבר פרש מהכנסת, קיבל מענק הסתגלות מקסימלי, וחזר לכנסת לתקופה של שבע שנים ויותר — יקבל מענק הסתגלות נוסף בגובה של שלוש משכורות בלבד.

 

42 אלף שקל למי שנכנס בבחירות האחרונות

 

שר הכלכלה עמיר פרץ (העבודה) כיהן בכנסת בשנים 1988–2009 וקיבל מענק כשפרש. הוא חזר לכנסת ב־2013, ובשבוע שעבר התפטר מהכנסת. על כן מענק ההסתגלות שלו יעמוד כעת על 135 אלף שקל בלבד.

 

תשעה חברי כנסת נבחרו לכנסת באפריל 2019 ויפרשו בקרוב: גבי אשכנזי, אסף זמיר, מיקי חיימוביץ, עומר ינקלביץ', יזהר שי (כחול לבן), רפי פרץ (הבית היהודי), אורלי פרומן, ע'דיר כמאל מריח (יש עתיד) ואנדרי קוז'ינוב (תל"ם). כל אחד מהם יקבל מענק הסתגלות של 42 אלף שקל. המענק הוא על 11 חודשי כהונה מעבר לשנה הראשונה.

הח"כים שהתפטרו באחרונה אבי ניסנקורן ועינב קאבלה, שעזבו את כחול לבן, זכאים למענק של כ־30 אלף שקל עבור שמונה חודשי כהונה מעבר לשנה הראשונה.

 

בעקבות גל התפטרויות מהכנסת של חברי כנסת שפרשו ממפלגותיהם (גדעון סער, זאב אלקין, שרן השכל, מיכל שיר, אבי ניסנקורן, עפר שלח ועוד) הושבעו לכנסת בחודשיים האחרונים 11 חברי כנסת חדשים.

 

בתקופת כהונתם לאחר שהכנסת התפזרה לבחירות הם זכאים למשכורת, רכב, שלושה יועצים פרלמנטרים ותקציב של כמה אלפי שקלים בחודש ליצירת קשר עם הציבור.

 

96 אלף שקל בשנה לקשר עם הציבור

 

אותם ח"כים יפרשו מהכנסת בתחילת אפריל 2021, עם השבעתה של הכנסת ה־24. מאחר שתקופת כהונתם בכנסת תהיה פחות משנה הם לא יקבלו מענק הסתגלות. מדובר בחברי הכנסת איוב קרא, ניסים ואטורי, מטי יוגב ושבח שטרן (ליכוד); אילן גילאון (מרצ); מיכל קוטלר־וונש, תהלה פרידמן ורות וסרמן לנדה (כחול לבן); ענת כנפו, ולדימיר בליאק ומשה טור פז (יש עתיד). כנפו הושבעה לכנסת רק ביום רביעי האחרון. וסרמן לנדה נכנסה לכנסת בסוף ינואר 2021, וטור פז הושבע לכנסת בתחילת החודש שעבר.

 

חלק מהח”כים הללו לא יחזרו אל הכנסת הבאה בשל מיקומם הנמוך ברשימה או בגלל שהם לא ממקומים בכלל ברשימות של המפלגות בבחירות הקרובות. אגב, כל חברי הכנסת הפורשים מהכנסת ה־23 יצטרכו להחזיר את הרכב החכור, ולהיפרד מהלשכה ומהיועצים הפרלמנטריים בתחילת אפריל.

 

משכורת חודשית ברוטו של חבר כנסת היא כאמור 45 אלף שקל, והכנסת מפרישה הפרשות פנסיוניות לחברי הכנסת לפי שכר זה. כל ח”כ זכאי גם להעסיק 3 יועצים פרלמנטריים ולקבל רכב חכור על חשבון הכנסת. הרכבים המועדפים עליהם הם: סקודה סופרב, מיציובישי אאוטלנדר, אופל אינסיגניה ומזדה CX5. כמו כן, הכנסת מממנת לחברי הכנסת טלפון סלולרי, טלפון קווי בביתו, ועיתון יומי.

 

לצורך יצירת קשר עם הציבור נהנים חברי הכנסת מתקציב שנתי של כ־96 אלף שקל. בתקציב זה הח”כים יכולים לשכור לשכה מחוץ לכנסת, לרכוש מחשבים, טלפונים סלולריים, לערוך סקרים על פעילותוועוד. בתקופת הבחירות מוגבל השימוש בתקציב ליצירת קשר עם הציבור.

x