נחשף בכלכליסט
ענקית ישראלית נוספת בדרך לנאסד"ק: פיוניר תנפיק בשווי של 3.3 מיליארד דולר
בעקבות ההנפקה ייכנסו לחברת הפינטק כ-500 מיליון דולר, וסכום דומה ישמש לרכישות סקנדרי של בעלי מניות בחברה. עד כה גייסה פיוניר כ-270 מיליון דולר, ובקופת החברה יש כיום כ-100 מיליון דולר
- פיוניר מכוונת לנאסד"ק לפי שווי של 3 מיליארד דולר
- "סין זה השוק הכי מעניין להשקעה מלבד ארה"ב; אירופה זה לחופשה"
- הרכש החדש במיזם הפינטק של רקפת רוסק עמינח: יובל טל מפיוניר
המשקיעים שצפויים להזרים כספים לחברה הם Wellington Management (מהמשקיעים הקיימים) ומשקיעים נוספים כולל: Dargoneer Investment Group, Fidelity Management & Research Company LLC, Franklin Templeton ועוד קרנות וחשבונות המומלצים על ידי T.Rowe Price Associates, inc ו-Winslow Capital Management, LLC.
חברות ספאק הן מעין שלדים בורסאיים שמגייסים כסף במטרה לרכוש או למזג לתוכן בזמן קצוב פעילות של חברה פרטית קיימת. אם בתום הזמן לא הוכנסה פעילות החברה מחזירה למשקיעים את הכסף. פיוניר עדיין אינה נחשבת לחברה רווחית. בשנת 2020 היא רשמה הפסד תפעולי של 18 מיליון דולר, ובשנת 2021 היא צופה גידול של ההפסד לכ-50 מיליון דולר. יובל טל, מייסד החברה, לא יישא בכל תפקד רשמי בחברה הנסחרת ויישאר בעל מניות משמעותי ומייסד.
בשיחה עם "כלכליסט" אומרת קרן לוי, מנכ"לית המרכז בישראל וה-COO של החברה כי "לא היו ניסיונות בעבר להנפקות לאורך כל השנים ובחנו את התזמון הנכון. 2020 היתה שנה עם פעילות מואצת והגענו ל-44 מיליארד דולר שהעברנו במערכות שלנו. בעקבות המיזוג יהיו לנו בקופה כ-500 מיליון דולר זמינים להשקעה בהמשך ההתפתחות העסקית שלנו".
קרן לוי אינה חושבת שהחברה מגיעה באיחור לנאסד"ק אף על פי שהרבה חברות ישראליות היו בוחרות להנפיק זמן רב לפני כן. "עבורנו זה היה העיתוי הנכון. בחרנו את השותפה הטובה ביותר שיכולנו למצוא לדרך החדשה שלנו. למנכ"לית של הספאק, בטסי כהן, יש ניסיון עשיר גם בעולם הפינטק, שבו אנחנו פועלים, וגם היא מאוד וותיקה בעולם הספאק ויודעת להוביל הנפקות כאלה".
בטסי כהן, יו"ר הדירקטוריון של FTAC Olympus Acquisition Corp, מסרה כי "פיוניר נמצאת בחזית המעבר המהיר והעולמי למסחר דיגיטלי בכל המגזרים. הפלטפורמה שלה ממקמת במוקד כמה מהטרנדים החזקים והמתמשכים המניעים את המסחר העולמי כיום. יכולתו המוכחת של המוצר לאפשר את הצמיחה הכוללת של המסחר האלקטרוני באמצעות יכולות כגון דיגיטציה לתשלומי B2B, תשתיות סיכון ותאימות גלובליות מאפשרת לעסקים קטנים בינוניים לצמוח במהירות ובאופן רחב. יתרון זה מבדיל את פיוניר ממתחריה. לא יכולתי להתרגש יותר מהעסקה הזו, המאפשרת לצוותים המוכשרים בפיוניר להאיץ את אסטרטגיית הצמיחה שלהם ולהמשיך לעבר דמוקרטיזציית המסחר העולמי.
פיוניר הוקמה ב-2005 על ידי היזם יובל טל, והעבירה במהלך שנת 2020 למעלה מ-44 מיליארד דולר על גבי הפלטפורמה הטכנולוגית שפיתחה ומאפשרת העברת תשלומים באופן בטוח בין מדינות, מימון עסקאות ללקוחות קיימים, ובחודשים האחרונים פועלת לכניסתה לעולם סליקת האשראי לעסקים, במהלך שהחל עם רכישת הסטארט-אפ Optile בשלהי 2019. החברה צופה 432 מיליון דולר הכנסות בשנת 2021 שמשקפים להנפקה מכפיל הכנסה של 7.6 על ההכנסות הצפויות. החברה פעילה ביותר מ-190 מדינות וטריטוריות, משרתת למעלה מ-5 מיליון לקוחות, בהם אמזון, Airbnb, גוגל, Fiverr ועוד. ב-15 שנות פעילותה גייסה 270 מיליון דולר מ-TCV, Viola Ventures, Susquehanna Growth Equity, NYCA, Temasek ועוד. בקופת החברה יש כיום 100 מיליון דולר.
סקוט גאליט, מנכ"ל פיוניר, מסר: "הטכנולוגיה משנה את המסחר בעולם, מורידה גבולות ומאפשרת ליזמים מכל רחבי העולם לבנות עסקים דיגיטליים. הדרך החדשה לעשיית עסקים דורשת פלטפורמה פיננסית עולמית שנבנתה לעידן הדיגיטלי. הפלטפורמה הייחודית של פיוניר מספקת קשרים גלובליים עם יכולות מקומיות, מרובדות על גבי תשתית מתאימות. אנו נרגשים מההזדמנות העומדת לפנינו ומאמינים כי הפלטפורמה, חבילת המוצרים והרשת המובילה שלנו יוצרות יתרונות תחרותיים משמעותיים בני-קיימא. כמו כן, אנו מאמינים כי אסטרטגיית הצמיחה שלנו תאפשר צמיחה חזקה לשנים הבאות. אנו שמחים לשתף פעולה עם בטסי כהן וצוות FTAC ובטוחים שנרוויח מהמומחיות המשמעותית שלהם בתעשייה, כשאנחנו יוצאים למסע שלנו כחברה ציבורית".
אבי זאבי, יו"ר הדירקטוריון ושותף מנהל בוויולה ונצ'רס, מסר: "כמי שמלווה את פיוניר זה 12 שנה, אני גאה לראות את המעמד המוביל שאליו היא צמחה ונרגש מההזדמנות שניתנה לה להמשיך ולבנות פלטפורמה דיגיטלית גלובלית המנגישה שירותים פיננסיים לכל עסק, בכל גודל, ובכל מקום על הגלובוס. מאז היווסדה, הצטיינה פיוניר לא רק במימוש חזונה העסקי אלא גם בבניית הנהלה גלובלית וצוות איכותיים ומקצועיים, החל ממייסדה יובל טל ועד להנהלה הנוכחית שלה ובראשה סקוט גאליט. העידן הדיגיטלי יעמיד הזדמנויות צמיחה רבות בפני החברה, ואנו שמחים שבטסי וקבוצתה שותפים לאמונה שלנו ביכולתה של פיוניר להמשיך ולצמוח".