שנת הקורונה של צ'ק פוינט: הרווח טיפס ב-11%, כל העובדים יקבלו בונוס
חברת הסייבר הישראלית רשמה ברבעון האחרון של 2020 הכנסות של 564 מיליון דולר ועקפה את התחזיות בוול סטריט; מניית צ'ק פוינט עלתה ב-20% בניו יורק ב-2020; המייסד גיל שויד: "אנחנו שורדים את הזינוק בשקל, אבל עבור חברות קטנות יותר זה מייצר קושי אמיתי; אך שויד לא מספק תחזית מעודדת: "התחלנו את 2021 במינוס של 51 סנט למניה"
חברת צ'ק פוינט הישראלית, שנסחרת בוול סטריט תחת ניהולו של גיל שויד, עקפה את התחזיות לרבעון הרביעי של 2020: דיווחה על רווח של 2.17 דולרים למניה לעומת ציפיות ל-2.11 דולרים למניה.
- צ'ק פוינט: זינוק של 25% במתקפות סייבר על מוסדות רפואיים בישראל בסוף 2020
- צ'ק פוינט: כופרה איראנית חדשה פוגעת בחברות ישראליות
- מהפכת הנדל״ן והעבודה של צ'ק פוינט יוצאת לדרך
קצב הצמיחה ממשיך להיות איטי למדי והסתכם ב-4% הן ברמת הרבעון האחרון והן ברמה השנתית. הכנסות חברת הסייבר הסתכמו ב-564 מיליון דולר ברבעון האחרון של 2020 והכנסות של 2 מיליארד דולר בסיכום השנתי. הרווח השנתי קפץ ב-11% ל-6.78 דולרים למניה. לדברי שויד, תוספת של 25 סנט לרווח מעל התחזיות נבעה מהפחתה דרמטית בהוצאות הקשורות לטיסות של עובדים ופעילויות שיווק, מגמה שלא צפויה להימשך ככל שהעולם יתחיל לצאת ממגפת הקורונה בהמשך השנה. מניית צ'ק פוינט עלתה בניו יורק ב-19.8% ב-2020.
החברה ממשיכה להגדיל את נתח ההכנסות שמגיעות ממכירה בשיטת המנויים, כך שב-2020 כולה הן גדלו ב-10% ל-671 מיליון דולר. שנת הקורונה עזרה לצ'ק פוינט להגדיל דרמטית את הרווחיות הגבוהה שלה ממילא, אבל הקושי האמיתי יהיה לשמר את ההישג הזה ב-2021.
גם חולשתו של הדולר מול מרבית המטבעות המובילים בעולם ובהם גם השקל, תקשה על צ'ק פוינט לשחזר את הרווח החריג. "אנחנו שורדים את הזינוק בשקל, אבל עבור חברות יותר קטנות ופחות רווחיות זה בפירוש מייצר להן קושי אמיתי", אמר שויד במסיבת העיתונאים שערכה החברה עם פרסום התוצאות הכספיות.
לדבריו, "אנחנו חזקים ורווחיים, אבל אצלנו 60% מההוצאות הן לא דולריות, ולכן אנחנו מתחילים את 2021 במינוס מאוד גדול כתוצאה מחולשת המטבע האמריקאי".
שויד התייחס גם להתייקרות עובד ההייטק הישראלי שבעקבות עוצמתו של השקל הפך לאחד היקרים בעולם אם לא היקר ביותר: "אני פחות מסתכל על האימפקט על גיוס עובדים בארץ או בחו"ל אבל הקורונה מחזקת את ההבנה שאפשר למצוא טאלנט גם מחוץ לישראל. אנחנו כצ'ק פוינט נשארים מוטי ישראל, אבל כמו כל התחום שלנו, אנחנו מחפשים אנשים טובים ואין מספיק עובדים בישראל".
לפי שויד, במהלך השנה החולפת גייסה החברה 800 עובדים בעולם, מחציתם בישראל, אבל מרבית העובדים החדשים החליפו עובדים שעזבו כך שמצבת העובדים לא השתנתה בסיכום השנתי ועומדת על 5,400, מתוכם 2,400 בישראל.
"אנחנו מרוצים מתוצאות הרבעון הרביעי והתוצאות השנתיות. העסקים במהלך הרבעון הרביעי צמחו בכל הסקטורים, כולל בשירותי הענן, אבטחת השליטה מרחוק, עם עלייה של 10% בהכנסות ממשתמשים חדשים", כך לדברי המייסד והמנכ"ל גיל שויד.
שויד הוסיף כי "התוצאות משקפות את הצורך באבטחת סייבר בעידן חסר התקדים בו אנו חיים". לדבריו, "המגפה העולמית דחפה את הגלובוס לסביבת עבודה היברידית (ממקום העבודה ומהבית) והאיצה את תהליך השינוי הדיגיטלי שבתורו יוצר אתגרי אבטחה שונים. אבטחת סייבר יותר קריטית מתמיד".
כמו כן, החברה הודיעה לעובדים כי כל עובד יקבל אלף דולר מתנה על 2020 מעבר לבונוסים הרגילים.
שויד בתחזית מאכזבת: "התחלנו את 2021 במינוס של 51 סנט למניה".
בכל הנוגע לתחזית ל-2021 היה שויד מאופק וציין כי רמת חוסר הוודאות עדיין משמעותית: "השוק שלנו התנהג בסדר, אבל הכלכלה העולמית רחוקה מלהיות יציבה ואולי ההשפעות דווקא יגיעו בהמשך. כך למשל, לקוח שחידש את המנוי שלו בינואר 2020 עלול שלא לחדש כי העסק שלו נפגע".
על רקע זה סיפקה החברה תחזית מאכזבת שכמעט ולא משקפת צמיחה שנתית עם הכנסות של 2.08 ל-2.18 מיליארד דולר, ורווח נקי שצפוי לנוע בין 6.45 ל-6.85 דולרים. זאת, מכמה סיבות: הפגיעה של הדולר (שלפי שויד חותך 16 סנט מהרווח השנתי), חידוש ההוצאות הרגילות, וירידה בהכנסות מריבית על יתרות המזומנים האדירות של צ'ק פוינט - שמסתכמות ב-4 מיליארד דולר על רקע הורדת הריבית בארה"ב.
השפעת הריבית מפחיתה עוד 15 סנט מהרווח הנקי של צ'ק פוינט, כך שלהגדרת שויד החברה מתחילה את 2021 עם "מינוס של 51 סנט למניה". בנוסף לכך ציין שויד כי התוכנית של צ'ק פוינט היא גיוס אנשים נרחב למחקר ופיתוח ושיווק ומכירות במהלך השנה, בקצב הרבה יותר מהיר ממה שהיה ב-2020
שויד: "אנו רוצים להגדיל את ההשקעה, לגייס עוד עובדים גם לפיתוח וגם למכירות ולגייס יותר עובדים ממה שגייסנו ב-2020. אבל מתחילים את 2021 במצב פיננסי מוזר - רמת ההוצאות הייתה נמוכה מהרגיל כי נאלצנו לבטל את כל הפעולות הפיזיות. השפעת הדולר הנחלש מול כל המטבעות - 16 סנט על ההוצאות השנתיות - יעלה לנו הרבה יותר ויקטין את הרווח ב-16 סנט. יש לנו גם הכנסות של עשרות מיליוני דולרים מריבית - עוד 15 סנט. מתחילים את השנה במינוס של 51 סנט. עדיין נהיה מאוד רווחים לעומת השוק - 6.45 -6.85 דולרים רווח נקי".
לפני חודש פרסמה צ'ק פוינט על זינוק של 25% במתקפות סייבר על מוסדות רפואיים בישראל בסוף 2020. על פי הנתונים מדובר בכ-620 מתקפות שבועיות בממוצע נגד מוסדות רפואיים ברחבי העולם, בעוד שבישראל הנתון חמור אף יותר ועומד על כ-813 מתקפות שבועיות בממוצע. מוסדות רפואיים הפכו למטרה מובחרת עבור האקרים ועברייני סייבר במהלך משבר הקורונה.