ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שבוע החדשנות

"האלגוריתם שלנו מאפשר לעיריות לקבל החלטות טובות יותר"

איל פדר-לוי, מייסד ומנכ״ל Zencity בכנס החדשנות של כלכליסט: "העיריות נמצאות בחזית המאבק בקורונה. הגופים האלה נאלצו, כמעט בן לילה, להתחיל להתמודד עם דברים כמו ריחוק חברתי ואכיפה של סגרים ועטיית מסכות. אם בסקטורים אחרים ירדה הפעילות, בשלטון המקומי היא עלתה משמעותית"

הגר רבט 12:5202.02.21

 

 

"העיריות נמצאות בחזית המאבק בקורונה", כך לדברי איל פדר-לוי, מייסד ומנכ״ל Zencity בכנס החדשנות של כלכליסט. "המטרה שלנו" מסביר פדר-לוי, "היא לעזור לרשויות המקומיות לקבל החלטות יותר טובות דרך הבנה מעמיקה של הצרכים והרצונות של התושבים שהם משרתים ואנחנו עובדים היום עם כ-200 רשויות בארץ ובעולם. החל מלוס אנג׳לס ושיקגו ודרך ערים קטנות כמו לנוט אילינוי.

 

"אנחנו אוספים הרבה מאוד מקומות שבהם אנשים מדברים על החיים שלהם בעיר, בין אם זה המוקד העירוני או רשתות חברתיות. ובעזרת אלגוריתם הופכים את זה לציונים שהעירייה יכולה לראות לגבי שביעות הרצון וזה משמש לקבלת החלטות״.

 

איל פדר-לוי, מייסד ומנכ״ל Zencity איל פדר-לוי, מייסד ומנכ״ל Zencity

 

 

כשאנחנו חושבים רשויות עירוניות אנחנו לאו דווקא חושבים טכנולוגיה, זה תחום שקצת נשאר מאחור. מה אתם רואים כשאתם מתחילים לעבוד עם רשות כזו?

"ברשות מקומית יש הרבה מאוד טכנולוגיה. רשויות מקומיות מספקות לנו הרבה מהשירותים ביומיום - תחבורה, תשתיות, פינוי אשפה ולכולם יש תשתית וטנולוגיות אפילו מאוד מורכבת. זה נכון שחלק מהסטנדרטים שאנחנו רגילים אליהם בסקטורים כמו בנקאות או הייטק לא אומצו בצורה מלאה בשלטון המקומי. יש מקומות שבהם יש פערים והפערים האלה כואבים גם לנו כתושבים".

 

הייתה לכם צמיחה מאוד יפה בקורונה בגלל שכמו בתחומים אחרים גם רשויות מקומיות היו צריכות להאיץ את הצמיחה הדיגיטלית שלהן, במה זה התבטא?

"אחד הדברים המעניינים מבחינת התעשייה שלנו זה כמה העיריות נמצאות בחזית המאבק בקורונה. הגופים האלה נאלצו, כמעט בן לילה, להתחיל להתמודד עם דברים כמו ריחוק חברתי ואכיפה של סגרים ועטיית מסכות, תמיכה בעסקים מקומיים ואוכלוסיות בסיכון. אם בסקטורים אחרים ירדה הפעילות, בשלטון המקומי היא עלתה משמעותית. מנגד היו תקופות ארוכות שבהן לא יכולנו להגיע למשרד וגופים שנשארו מאחור טכנולוגית היו צריכים בבליץ של חודש להשלים פערים של שנים ארוכות, כי היה צורך שיתפקדו אפילו טוב מהרגיל. ראינו דברים מדהימים שאנשים במחלקות ה-IT שלהם עשו ויצרו מציאות חדשה״.

 

הזכרת את ההסתמכות על הדאטה שאנחנו רגילים אליה מהרבה תחומים כמו רפואה וריטייל ובתקופה האחרונה זה נכון גם לרשויות מקומיות

"לגמרי. הגופים האלה מצאו עצמם בחזית וכולנו הפכנו להיות הרבה יותר מכווני דאטה. נתונים כמו אחוזי הדבקה ועקומות שמכתיבים את המדיניות. בשביל זה צריך קודם כל לייצר תשתית מתאימה והרבה מאוד מהלקוחות שלנו ראו שהשימוש בדאטה עוזר לקבל החלטות טובות ומהירות יותר ורצו לקחת אותו גם לתחומים אחרים. אנחנו הוספנו יותר מ-100 עיריות לרשת שלנו מאז מרץ. ראינו אצל הלקוחות שיש הרבה יותר פתיחות לאיך דאטה יכול להניע רבלת החלטות״.

 

אז ביום שאחרי הקורונה נראה עיריות ורשויות קצת אחרות?

״גם להגיע ליום שאחרי הקורונה זו משימה שלשלטון המקומי יש הרבה תפקיד בה. כל מי שצריך ללכת להתחסן או נמצא בבידוד מקבל הודעה מהעירייה. אנחנו עובדים עם הרבה לקוחות על מדיניות חיסונים ושבירת המיס-אינפורמציה סביב הנושא. אבל אחד הדברים שמרגשים אותי הוא באמת מה שיישאר איתנו אחרי הקורונה. הרבה עיריות למשל, עברו לנהל את הישיבות שלהן בזום ואני חושב שזה יישאר, הרבה כאמור עברו להיות יותר מכוונות דאטה, אבל אפילו דברים יותר בסיסיים, למשל עד היום היה קשה לעובדי עירייה לקבל לפטופ ואני לא חושב שיקחו להם אותו אחרי הקורונה. תהיה הרבה יותר הזדמנות לדחוף את עולם השירותים קדימה״.

 

ישראל היא אמנם סטארט-אפ ניישן אבל ברמת הצרכן או המשתמש היא הרבה מאחור, זה נכון גם בתחום שלכם?

״דווקא בחשיבה שלו וברצון שלו להיות מוכוון התושב השלטון המקומי שלנו מתקדם. איפה שהרגשתי את זה זה במקום של עבודה מרחוק. רוב הלקוחות שלנו עברו לעבודה מהבית כבר במרץ-אפריל וחילקו לכולם לפוטפים ופה שמעתי מהרבה אנשים שהם נחשבו לעובדים חיוניים והגיעו למשרד לאורך על התקופה. אבל יש פתיחות ורצון מאוד גדולים, אולי צריך להשתחרר קצת מהחיבה למשרדים״.

x