ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שבוע החדשנות

"כדי להפעיל את המעלית צריך רק לדבר אליה מבלי לגעת בכלום"

עידן הקורונה הוביל את תעשיית המעליות לפיתוחים שהופכים את לחצני המעליות למיותרים לחלוטין כך שאפשר יהיה להפעיל מעלית בעזרת הקול בלבד. ענת כהן, מנכ"לית שינדלר ישראל, מספרת בכנס החדשנות של כלכליסט על הפתרונות הטכנולוגיים שמאווררים ומנקים את תא המעלית מוירוסים וחיידקים ומתארת איך יראו המעליות בעתיד

ענבל עומר 12:5302.02.21

 

 

בתעשיית המעליות עסוקים באופן מתמיד בפיתוח טכנולוגיות חדשות. במבט לעתיד, שינוע האנשים בערים יהיה הרבה יותר גדול ומאסיבי וזה מצריך פתרונות טכנולוגיים שעוד רחוקים מלהיות מוכרים לנו בעידן הנוכחי של המעליות. "הרובוטיקה כבר נכנסה לעולם המעליות", מציינת ענת כהן, מנכ"לית חברת שינדלר ישראל בכנס החדשנות של כלכליסט. "הרובוטים משתלבים בהתקנה של המעליות עוד בשלבים הראשונים ונכנסים לפיר של מעלית לתפקיד של הרכבה וקידוח".

 

 

 

מלבד ההתקנה הרובוטית שכבר יצאה לדרך, תעשיית המעליות היום מתמודדת גם עם סוגיית הבטיחות בעזרת טכנולוגיות במטרה למנוע תקלות. פתרונות כאלה הכרחיים עבור נוסעי מעליות במגדלים בעלי עשרות קומות, שאינם יכולים לעשות שימוש באופציית חדר המדרגות במקרה של תקלה במעלית.

 

ענת כהן מנכ"לית שינדלר ישראל ענת כהן מנכ"לית שינדלר ישראל צילום: חן גלילי

 

"הפיתוח שלנו הוא חדר בקרה מיוחד של מעליות שמאפשר ניטור מרחוק בכל רגע נתון של כל מערך המעליות שלנו. דרך סנסורים שיושבים על דלת המעלית, יש אפשרות לראות את צריכת החשמל בכל מעלית, כל המידע על המעליות זורם לחדר הבקרה וזה מונע כשלים, כך יש אפשרות לאבחן כל תקלה במהירות", מסבירה כהן.

 

תעשיית המעליות, הדרגנועים והמסועים נערכת ומתכוננת לפתרונות עיר העתיד שבה הניידות תהיה קלה ומהירה במיוחד. התכנון לעתיד בעיצומו וחדשנות היא שם המשחק בעולם הזה. בהתייחס לאפשרות שבעתיד נראה עידן חדש של מעליות, מציינת כהן שכבר היום קיימת טכנולוגייה במעלית שמנהלת בצורה חכמה את ההגעה ליעד בעזרת הטלפון הנייד או כרטיס גישה אישי. "התנועה במעלית עם טכנולוגיה זו (My Port) הופכת ליעילה ומהירה הרבה יותר".

 

בינתיים בעידן הנוכחי תעשיית המעליות נאלצה גם היא בשנה האחרונה להתמודד עם הקורונה. עם התפרצות המגיפה היה לא מעט חשש בקרב הציבור ממעליות, הועלו טענות כי תא המעלית קטן מדי ולא מאפשר ריחוק חברתי, עלה החשש מחוסר האוורור במעלית וגם הלחיצה על כפתורי המעלית נתפסה כמסוכנת. ההתמודדות בתעשיית המעליות עם הקורונה יצרה טריגר לפיתוחים חדשים שניתן להתקין אותם בכל מעלית. "הפיתוחים החדשים נולדו כדי לתת מענה לחששות והם מאפשרים נסיעה בטוחה במעלית", מדגישה כהן.

 

בראש הפיתוחים הללו מציינת כהן את הפיתרון הטכנולוגי שמבטל לגמרי את השימוש בכפתורי המעלית. "מדובר במערכת חיווי קולי כך שאפשר יהיה להפעיל את המעלית בצורה קולית בלבד כמו סירי. רק צריך לדבר למעלית בלי לגעת בשום דבר. התקנו את המערכת בעיקר בבתי החולים".

 

לצד זה יצאו לשוק פיתוחים נוספים על רקע הקורונה, פיתוחים שנולדו במעבדות החברה בשוויץ, כך לדברי כהן. מדובר במערכת ניקוי אוויר שמאפשרת אוורור במעליות וסרקולציית אוויר, כך שהיא פועלת נגד וירוסים וחיידקים. פיתרון אחר שנולד גם הוא בעידן הקורונה הוא פיתוח של מערכת העושה שימוש באור אולטרא סגול שמטרתו להשמיד וירוסים וחיידקים בתא המעלית.

x