$
עסקי ספורט

כדורגל ללא קהל מביא לפחות רגש והצגות של השחקנים

חוקרים בדקו משחקים לפני ואחרי פגרת הקורונה ומצאו שבלי נוכחות קהל, הכדורגלנים מתמקדים יותר בעבודה שלהם ויש 20% פחות "סיטואציות אמוציונליות". מה זה מלמד אותנו?

אוריאל דסקל 09:0102.02.21
חוקרים חברתיים מאוניברסיטת זלצבורג רצו לבדוק את ההשפעה הרגשית שיש לאצטדיונים ריקים על כדורגלנים מקצוענים. הם ניתחו משחקים של רד בול זלצבורג בבונדסליגה האוסטרית - לפני פגרת הקורונה (עם קהל) ואז אחרי פגרת הקורונה (ללא קהל) - וספרו בהם "סיטואציות אמוציונליות".

 

 

 

מה שהם למדו זה שביחס למשחק עם קהל, במשחקים ללא קהל יש 20% פחות "סיטואציות אמוציונליות" - כלומר, ריבים, עימותים ללא הכדור או ויכוחים עם היריבים. החוקרים גילו גם ששחקנים עשו פחות עבירות (4% פחות) ומספר העבירות הקשות ירד ב-14%.

 

באצטדיונים ריקים גם השופטים פחות מעורבים באירועים רגשיים. במשחקים רגילים, השופטים התערבו ב-39% בעימותים שנוצרו בין שני שחקנים וב"משחקי הרפאים" רק ב-25%.

 

באיירן מינכן נגד ליון חצי גמר ליגת האלופות בקורונה באיירן מינכן נגד ליון חצי גמר ליגת האלופות בקורונה צילום: אי פי איי

 

לפי החוקרים נראה שללא קהל השחקנים והשופטים פשוט השקיעו פחות זמן ב"התנהגות אמוציונלית" - 34% פחות מאשר משחקים רגילים. כלומר, כשאין קהל הם עשו פחות הצגות, התנהלו בקור רוח והתמקדו יותר בעבודה שלהם ופחות בשטויות. "ללא אוהדים, שחקנים וצוות המאמנים נשארו רגועים" לפי החוקרים. "הם לא נסחפו עם וויכוחים ודיונים".

 

עבור רד בול זלצבורג, המשחקים ללא קהל גם הובילו - ככל הנראה - ליותר שערים. כמעט 30% יותר שערים - וייתכן שזה קשור לכך שללא הלחץ של הקהל, משחקים הרגישו לשחקנים יותר כמו אימונים - כלומר, פחות לחץ.

 

אמנם, החוקרים בעצמם טוענים שצריכים לנתח הרבה יותר משחקים כדי להגיע לתוצאות מדויקות יותר, אבל ההשלכות של תוצאות חד משמעיות כל כך במחקר רגשי יכולות להיות משמעותיות עבור מועדוני כדורגל. ייתכן שאפשר גם להסיק מסקנות על קבוצות שללא קהל מצטיינות אחרי שנים של קריסות תחת לחץ האוהדים. האם מכבי חיפה היתה יכולה להיות במקום הראשון עם אצטדיונים מלאים? זו שאלה מעניינת. האם מנצ'סטר יונייטד היתה בפסגת הפרמיירליג אם האצטדיונים היו מלאים מדי משחק? אולי. והאם מילאן בצמרת הליגה האיטלקית בזכות העובדה שהאוהדים המאוד שאפתנים שלה לא באצטדיון כדי להשפיע על השחקנים הצעירים? ייתכן.

 

 

כדורגל מול יציעים ריקים כדורגל מול יציעים ריקים צילום: ג'טי אימג'ס

 

ו אם מוציאים את זה מעולם הכדורגל, אפשר לחקור את הקשר בין גודל הקהל לנאומים רעילים של פוליטיקאים או לקשר בין מספר ילדים בכיתה לסיכויים לאלימות.

 

ומסקנה נוספת: כשהרגשות סוערים, קשה לקבל החלטות טובות. לא סתם ג'וקו ווילינק, מפקד בבית הספר למפקדים של השייטת האמריקאית, מסביר ש"התפקיד העיקרי שלי הוא ללמד את החיילים שלי לנתק את הרגש מהחלטות". ואם זה כל כך ברור שהקהל הוא בעל השפעה רגשית כל כך גדולה על השחקנים - כל אימון חייב לכלול בתוכו התייחסות משמעותית יותר לקהל.

x