$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הטפטפות של אן דריפ בדרך לבורסה בשווי של 300 מיליון שקל

דיסקונט קפיטל חיתום אמור להוביל את הגיוס, של 60‑50 מיליון שקל. עד כה גייסה החברה 22 מיליון דולר. מטרת הגיוס: להרחיב את הייצור מהמפעל הנוכחי במגדל העמק לשלושה מפעלים ברחבי העולם

גולן חזני 08:1502.02.21
חברת ההשקיה בטפטוף אן דריפ (NDRIP) נערכת להנפקה בבורסת תל אביב לפי שווי של 250‑300 מיליון שקל. דיסקונט קפיטל חיתום אמור להוביל את הגיוס של 50‑60 מיליון שקל.

 

אן דריפ גייסה עד היום כ־22 מיליון דולר, הגיוס האחרון היה לפי שווי 45 מיליון דולר, והחברה החלה בו אבל החליטה לבחון ברצינות את האופציה של הנפקה בבורסה בשווי גבוה יותר.

 

 

ערן פולק מנכ"ל אן דריפ ערן פולק מנכ"ל אן דריפ צילום: עמית שעל

 

פוטנציאל השוק שאליו מכוונת החברה הוא 90 מיליארד דולר בשנה. אן דריפ, הציבה לעצמה יעד של 400 מיליון דולר מכירות בתוך ארבע שנים, והרחבת הייצור ממפעל אחד כיום, במגדל העמק, לשלושה מפעלים ברחבי העולם. פיתוח המוצר של אן דריפ התחיל ב־2015 והסתיים ב־2017.

אן דריפ היא חברה צעירה יחסית ופועלת. מנכ"ל החברה הוא ערן פולק סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר בעבר, והיא הוקמה ב־2015 ע"י אורי שני, מנהל רשות המים לשעבר.

 

שני המשקיעים המעניינים בחברה השקיעו מיליון דולר בגיוס הראשון שלה ב־2015, שניהם בעלים של קרן טנא, אריאל הלפרין ורן בן אור, שנכנסו כמשקיעים פרטיים. מיליון דולר נוספים התקבלו מהמדען הראשי. המייסדים מחזיקים בכ־60% מהמניות והמשקיעים החדשים, ביניהם קרנות אימפקט וברידג'ס; חברת RDC (שותפות בין רפאל לאלרון); קיבוץ עין חרוד איחוד; ומשקיעים אמריקאים בהובלת סט סיגל, מחבר רב המכר "חבל על כל טיפה", מחזיקים ב־40%.

 

ב־2018 הקימה החברה בהשקעה של כמיליון דולר מפעל לייצור תעשייתי של המוצר והחלה במכירות. החברה מעסיקה כיום כ־30 עובדים, הקימה שתי חברות שיווק, בארה"ב ובאוסטרליה, ורשמה פטנטים בכמה שווקים חשובים, בהם בהודו וסין.

 

 

 

ישראל ‑ מעצמה עולמית בהשקיה בטפטוף

 

ישראל נחשבת למעצמה בתחום ההשקיה בטפטוף בחקלאות העולמית. נטפים, פלסטרו (כיום ריווליס) ונען־דן (כיום ג'יין ההודית) המובילות בתעשיה הבינלאומית, צמחו כולן בארץ, בתעשיה הקיבוצית, חצרים, גבת ונען.

 

שיטת ההשקיה שפותחה לפני יותר מ־60 שנה בידי נטפים היא יעילה, אבל יקרה יחסית לחקלאי ולכן רחוקה מלהיות מוצר עממי. בשיטת הטפטוף של נטפים החקלאי נעזר במשאבה שמשמשת לניקוי המים ודחיפתם בלחץ לאורך הצינור, כשהמים יוצאים ממנו לצד כל צמח — כך שעליו להשקיע ברכישת משאבה ולהשתמש במקור חשמל להפעלתה השוטפת, דבר שמייקר את המערכת.

 

אן דריפ הוקמה כאמור ב־2015, כשהמטרה היתה לפתח דור חדש של טפטפות, שיהיה זול משמעותית מהדור הראשון שפיתחה חברת נטפים, ויאפשר השקיית שדות המושקים כיום בשיטת ההצפה — שיטה הנהוגה ב־85% משטחי החקלאות בעולם. העיקרון שעומד בבסיס השיטה הוא הטיית מים מתעלה לשטח אופקי והצפתו.

 

 

 

אן דריפ מכוונת לשוק הטפטפות הרב־שנתיות

 

הנסיון להגיע לשיטת טפטוף שתחליף את שיטת ההצפה, נעשה בשנים האחרונות ע"י חברות גדולות, אבל אן דריפ הגיעה ראשונה לשוק, ובשנה האחרונה החלה למכור את המוצר שלה. הפיתוח של החברה מוזיל את העלויות לחקלאי בכך שהוא מאפשר לוותר על שימוש בלחץ לצורך ההשקיה. במקום משאבה משתמשים בכוח הכבידה, מה שהופך את השיטה מתאימה לשדות על שטח אופקי, שכיום מושקים בעיקר בהצפה, שגורמת לבזבוז מים וסחיפה של קרקע.

 

אן דריפ פיתחה צינור שבמרכזו גליל, שמאפשר למים לזרום בצורת טבעת מסביב לגליל ועל דופן הצינור. הזרימה חזקה יחסית ומאפשרת גם לסלק מהצינור לכלוך שעלול לסתום את פתחי הטפטפות. למים יש מספר אופציות להגיע לצמח.

 

כ־70% מהמכירות בעולם הן של טפטפות שנתיות כאלה שמוחלפות וממוחזרות כל שנה או כל גידול, אם הוא נמשך יותר משנה, ורק 30% הן טפטפות רב־שנתיות. אן דריפ מכוונת לשוק הטפטפות השנתיות. ההשקעה הראשונית של החקלאי במערכת של החברה יקרה יחסית, אבל התחזוקה השוטפת והחלפת הטפטפות זולה יותר.

x