ארליסנס הישראלית מוכרת את זכויות השימוש בטכנולוגיה שלה ב-30 מיליון דולר
הזכויות ימכרו לענקית הטכנולוגיה הרפואית האמריקאית הילרום שתוכל מעתה למכור ולהשתמש בטכנולוגיה שפיתחה ארלינס הישראלית למעקב מתמשך אחר קצב הלב וקבלת נתונים קליניים נוספים ללא מגע עם החולה. בעקבות המכירה הילרום תוותר על חלק משמעותי ממניותיה בחברה. ארליסנס גייסה עד היום כ-150 מיליון דולר
כ-16 שנה אחרי שהוקמה ארליסנס (EarlySense), המספקת פתרונות למעקב אחר מצב המטופל תוך ניטור מתמשך ללא מגע, החברה מוכרת את זכויות השימוש בטכנולוגיה שלה לענקית הטכנולוגיה הרפואית האמריקאית הילרום (Hillrom), אשר היתה עד לעסקה בעלת המניות הגדולה בחברה.
קראו עוד בכלכליסט:
- אוטונומו מאשרת: יוצאת להנפקת ספאק לפי שווי מוערך של 1.4 מיליארד דולר
- ראפיד7 האמריקאית רכשה את אלסיד הישראלית בכ-50 מיליון דולר
- חברת OwnBackup גייסה 167.5 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר
בעקבות העסקה תקבל הילרום זכויות בלעדיות למכירה ושימוש בטכנולוגיה של החברה הישראלית בבתי חולים בכל העולם ולצד התשלום במזומן וזכויות עתידיות תוותר על חלק משמעותי ממניותיה בחברה. "אנחנו למעשה חברה חדשה עם 30 מיליון דולר בבנק", אומר ל"כלכליסט" גיא מגר, סמנכ"ל טכנולוגיות ומנהל הפעילות בישראל: "הרוכשת מקבלת את היכולת לייצר את הטכנולוגיה שלנו, לשנות אותה ולייצר חיישנים ומתאמים לאפליקציה. אנחנו נקבל רישיונות להשתמש בתוכנה מחוץ להסכם הזה. לרוכשת יש שוק אחד שבו יש לה זכויות למוצר - בתי חולים כללים בכל העולם. אנחנו יכולים למכור לבתי חולים גריאטרים וכן לאשפוז ביתי גם אם הוא דרך בתי חולים. בעבר אנשים היו מאושפזים לטווח ארוך בבתי חולים וכיום יש נטיה גוברת לאשפז בבית. בעיקר בתקופת הקורונה", אמר.
הטכנולוגיה של ארליסנס מאפשרת מעקב מתמשך (מעל 100 פעמים בדקה) אחר קצב הלב וקבלת נתונים קליניים נוספים ללא מגע עם החולה. הטכנולוגיה מאפשרת להתריע לצוות הרפואי על הידרדרות מצב החולה בשלבים מוקדמים יותר מאשר שיטות הזיהוי המקובלות כיום. טכנולוגיה זו היא ליבת מערכת הניטור של ארליסנס המסייעת לספק לבתי חולים כלי אנליטי לשיפור הטיפול הרפואי ועכשיו תונגש גם לשימוש בטיפול רפואי מרחוק בבית המטופל ובבתי אבות.
ארליסנס הוקמה בשנת 2004 על ידי ד”ר דני לנגה, ד”ר גיא שנער, יוסי גרוס ואבנר הלפרין וגייסה עד היום כ-150 מיליון דולר. המשקיעה היתה בעלת המניות הגדולה בחברה הישראלית שגייסה ממנה ומשקיעים נוספים כ-39 מיליון דולר ב-2019. משקיעים נוספים בחברה כוללים את הקרן האסטרטגית של וולס פארגו. הקרנות BlueRed Argos ו-Hotung, פיטנגו, אשר תהפוך להיות בעלת המניות המרכזית בחברה ו-JK&B. החברה מעסיקה 40 עובדים בישראל ועוד 15עובדים בארצות הברית.
מאט ג'ונסון, מנכ"ל ארליסנס צילום: יח"צ
במסגרת ההסכם, ארליסנס תמכור להילרום את זכויות הקניין (intellectual property) ורישיונות השימוש בטכנולוגיה שלה תמורת 30 מיליון דולר במזומן וכן תשלומים פוטנציאליים על בסיס יעדי מכירות עתידיים ונתח מניות מהיקף ההשקעה של הילרום בחברת ארליסנס. במסגרת העסקה ויתרה הילרום על חלק משמעותי ממניות החברה שהיא היתה בעלת המניות הגדולה בחברה וכעת היא בעלת מניות משנית.
מאט ג'ונסון, מנכ"ל ארליסנס מסר: "העסקה איתם מנקה לנו את בעלי המניות בחברה. ארליסנס, שהוקמה במטרה לשפר את איכות הטיפול הרפואי באמצעות ניטור מצב החולה ללא מגע במרכזי טיפול רפואי ברחבי העולם, הפכה להיות המובילה העולמית, בין השאר בזכות השילוב במיטה הטיפולית Centrella, מוצר הדגל של הילרום. הטכנולוגיה שלנו כבר ניטרה עד כה מעל מיליון מטופלים וסייעה לבתי חולים להציל את חייהם של עשרות אלפי בני אדם ואנו מצפים כי מהלך מכירת הטכנולוגיה שלנו לחברת Hillrom ימשיך את תנופת הפעילות שלנו".
"מגיפת הקורונה יצרה הזדמנות היסטורית ליישום טכנולוגיות חכמות שמוכחות בבית החולים גם בבית. ההסכם יאפשר לנו להמשיך ולשרת את בסיס הלקוחות הגלובלי שלנו ולהנגיש את הטכנולוגיה המוכחת שלנו לסקטור הביתי הצומח במהירות חסרת תקדים. הניסיון שלנו של למעלה ממאה מיליון שעות ניטור , מציבים אותנו בעמדה ייחודית כדי לספק פתרונות חיזוי חכמים שמאפשרים לספק טיפול רפואי מרחוק בצורה איכותית ומבלי לסכן בהידבקות את הגורם המטפל", אמר ג'ונסון.