$
חדשות טכנולוגיה

בדיקת כלכליסט

וואן פלוס 8T: סמארטפון פרימיום בלי התחכמויות

הוואן פלוס 8T הוא מכשיר אנדרואיד המספק את החבילה הכוללת של דגם פרימיום תוך התפשרות קלה על המצלמה אך בעלות נוחה לצרכן הממוצע של בין 2,100 ל-2,500 שקל

רפאל קאהאן 08:1030.01.21
חובבי הסמארטפונים ככל הנראה יכירו היטב את דגמי הוואן פלוס לדורותיהם. החברה הסינית, השייכת לתאגיד BBK הענק שלו עוד מספר מותגי על בתחום המובייל כמו רילמי, Oppo או Vivo, הפכה לשם נרדף למכשירים שמציעים תכונות פרימיום במחיר נוח הרבה יותר לצרכן. את היעד הזה היא הצליחה לממש רק בדורות הראשונים של מכשיריה. לאחר מכן היא החלה לעדכן את המפרט של המכשירים שלה לרמה של מכשירי הדגל של המתחרות והמחיר זינק בהתאם. הוואן פלוס 8 פרו משנה שעברה כבר נמכר במחיר של מעל 3,000 שקל, לא מאוד רחוק ממחירי דגמי הדגל של סמסונג או אפל.

 

כנראה שבוואן פלוס הפנימו לאחרונה לאן נושבת הרוח והחליטו לבזר קצת את מגוון הדגמים שלהם. החברה השיקה בחודשים האחרונים מספר דגמים: הוואן פלוס נורד לשוק הביניים, ה-N100 לפלח המכשירים הזולים והוואן פלוס 8T - המשך ישיר לדגם ה-8 של שנה שעברה.

 

מדובר אם כן בעדכון חצי שנתי כפי שהחברה למדה מאפל, מורתה הרוחנית. המכשיר אינו שונה מהותית מהדור הקודם למעט עדכון קטן במצלמה, ועוד מספר שינויים מינוריים במפרט. המעבד נותר הסנאפדרגון 865 עם תמיכה בדור 5, כמו גם זכרון פעולה של 8 גיגה-בייט ומרחב האחסון של 128 גיגה-בייט. ואולם המכשיר החדש (יחסית - הוא יצא בעולם בנובמבר שעבר אך היבואן הרשמי הביא אותו לישראל רק השבוע) כן מציע משהו שלא ראינו מהחברה עוד - מכשיר דגל עם מפרט מצוין ותג מחיר נוח יחסית לצרכן הממוצע.  

וואן פלוס 8T וואן פלוס 8T צילום: רפאל קאהאן

 

מבנה ועיצוב: אם לא שבור לא צריך לתקן

 

וואן פלוס מעולם לא נודעה בעיצובים מוחצנים והמכשיר החדש שלה מזכיר עשרות סמארטפונים אחרים שכבר ראינו בעבר. למרות זאת, ישנם שלושה אלמנטים שמפרידים אותו מהעדר: הוא מציע מערך צילום שמורכב בתוך גיבנת די משמעותית שמזכירה את עיצוב המגושם של סמסונג ממכשירי האולטרה שלה. ההבדל כאן הוא שהמצלמה לא משוכללת כמו זו של סמסונג, כך שלא ברור למה נבחר מבנה זה. עם בליטה כה משמעותית בצד קשה להשתמש במכשיר החדש ללא כיסוי כל עוד הוא מונח על גבו. כמו כל המכשירים המודרניים שמתיימרים לספק תחושת פרימיום גם ה-8T עטוף כולו בזכוכית גורילה דור 5, עם זאת הגב מחוספס בצורה עדינה מה שמונע טביעות אצבעות ובעיקר החלקה של המכשיר מהיד. לעומת זאת לא תמצאו במכשיר תקן הגנה מפני מים ואבק, מה שהתרגלנו אליו כסטנדרט בשנים האחרונות.

 

כפתור ההשתקה של הוואן פלוס 8T כפתור ההשתקה של הוואן פלוס 8T צילום: רפאל קאהאן

 

בתחתית המכשיר נמצאת שכבת הרמקול לצד שקע הטעינה. כפתור ההפעלה נמצא בצד ימין של המכשיר, מעליו כפתור ההשתקה הפיזי דמוי האייפון המסורתי של מכשירי וואן פלוס ומצד שמאל כפתורי השליטה על עוצמת הקול. בסך הכל מדובר במכשיר שלא גורם לכם לעבוד קשה, הוא לא מצריך התרגלות מסוימת לפני השימוש בו גם אם עברתם מאייפון או ממכשיר דגל אנדרואיד אחר. המכשיר שוקל כ-190 גרם וגודלו עדיין נוח לשימוש גם לבעלי ידיים קטנות יותר. אין כאן מסך אדג' עם שוליים שגולשים לצדדים והיצרנית הסתפקה בעיקול השוליים האחוריים בלבד כדי להעניק תחושה נעימה בעת האחיזה שלו. בקיצור, זה מכשיר שנוח להסתובב עימו, בין אם בכיס, ביד או בתיק.

 

מחבר הטעינה USB-C מחבר הטעינה USB-C צילום: רפאל קאהאן

 

חומרה: מהירות תגובה, מסך מרהיב וללא פשרות כואבות

 

כאמור מפרט החומרה חוזר על מה שראינו בדגמים של החברה מהשנה שעברה. הסנאפדרגון 865 הוא עדיין מעבד מעולה וחזק. הוא בוודאי לא משתווה למעבדי ה-5 ננומטר החדשים של השנה אך גם לא מזדחל מאחוריהם. מי שיש לו מכשיר עם המעבד הזה יכול לישון בשקט בידיעה שהוא טוב לשימוש לעוד 3 עד 4 שנים לכל הפחות. הוא כולל תמיכה בדור 5 ומרחב האחסון אולי קצת קטן יחסית ובין הגרסאות השונות של המכשיר תמצאו ניתן למצוא גם דגם עם יותר נפח אחסון - 256 גיגה-בייט - ועם יותר זכרון פעולה - 12 גיגה-בייט. אבל למעט אם אתם גיימרים מושבעים או חובבי מציאות רבודה או מדומה - אין לכך צורך של ממש בשימוש יומיומי.
מסך וואן פלוס 8T מסך וואן פלוס 8T צילום: רפאל קאהאן

 

מה שכן שודרג פה אלו התקנים. תקן הזיכרון הוא UFS 3.1 המהיר מאוד, הסוללה בת ה-4,500 מיליאמפר שעה (לעומת 4,300 בדור הקודם) וזכתה אף לתקן טעינה מהירה שמגיעה ל-65 וואט. במילים אחרות: החברה סבורה כי תדרשו להמתין כ-40 דקות בלבד עד להטענה מלאה של סוללת המכשיר ורק חצי שעה בכדי למלא כ-70% ממנה - הטענה מהירה יותר מה-S21 אולטרה של סמסונג שמסתפק ב-25 וואט בלבד. בנוסף, תוכלו להמשיך להשתמש במכשיר במשך יום וחצי די בקלות לפני שתידרשו לחברו שוב למטען, אבל זה גם תלוי באופן השימוש שהגדרתם לשינוי קצב רענון המסך.
מצלמה קדמית וואן פלוס 8T מצלמה קדמית וואן פלוס 8T צילום: רפאל קאהאן

 

המסך של ה-8T מגיע בגודל של 6.55 אינץ', רזולוציית FHD וקצב רענון של עד 120 הרץ, לעומת 90 הרץ בדור הקודם, הבדל יורגש בעיקר במקרים ספציפיים, בייחוד עבור גיימרים שזקוקים לקצב רענון מהיר ולתצוגה חלקה. התצוגה מצוינת, עם עוצמת בהירות מעולה ואיכות צבעים מרהיבה. הוא עדיין עושה שימוש בטכנולוגיית AMOLED בניגוד למכשירי הדגל של שיאומי, המי 10T פרו 5G שכולל מסך LCD בלבד אך מספק תכונות דומות בטווח מחיר מקביל. בהשוואה לשנים קודמות, המסך של ה-8T מרגיש יותר בהיר וצבעוני מהדורות הקודמים וההבדל מורגש גם כשתעמדו ישירות מול השמש הישראלית.

 

תוכנה וממשק: אנדרואיד נקי לטוב ולרע

 

חובבי אנדרואיד תמיד ידעו להעריך את הבחירה של וואן פלוס לא לשנות את הממשק הביתי שלה Oxygen OS ביחס לגרסת האנדרואיד של גוגל. אם תעברו מפיקסל ל-8T כנראה שתמשיכו להרגיש בבית. זה גם אומר שתזכו לעדכוני תוכנה מהירים ורבים ככל שניתן. וואן פלוס הספיקה לשלוח לי את עדכון האבטחה של דצמבר 2020 ישר בפתיחת הקופסא. כנראה שגם אנדרואיד 12 יגיע למכשיר די במקביל למכשירי גוגל. מנגד אין כאן שום דבר חוץ מאפליקציות של גוגל ואם חסר לכם איזו אפליקציה שהתרגלתם אליה מיצרניות הסלולר המתחרות- תאלצו לאתר אותה בחנות האפליקציות ולהתקין בעצמכם. זה אולי לא נורא, אבל עדכון של כמה עשרות אפליקציות בממוצע עשוי לקחת קצת זמן. 

 

אנדרואיד 11 על וואן פלוס 8T אנדרואיד 11 על וואן פלוס 8T צילום: רפאל קאהאן

 

מבחינת אבטחה, תוכלו למצוא במכשיר סורק טביעות אצבעות מהיר ומאוד מדויק וגם זיהוי הפנים באמצעות המצלמה הקדמית, תכונה שעדיין לא זמינה לכל המכשירים המתחרים אך יש לה גם מגבלות משלה כמו למשל בימי הקורונה ועטיית המסכות. מבחינת מולטימדיה הכל רץ חלק ב-8T. התצוגה הופכת צפייה בווידאו לחוויה נעימה מאוד, ומערך רמקולי הסטריאו אולי לא מספק עוצמה מטורפת, אך הוא מספיק בהחלט לשימוש כדיבורית או כתחליף לרמקול בלוטות' במהלך פיקניק. איכות השמע באפרכסת טובה מאוד ואיכון ה-GPS התבצע במהירות.

 

מצלמה: טובה אבל לא הטובה ביותר

 

מצלמות דגמי הוואן פלוס לדורותיהן מעולם לא זכו להכרה. החברה לא ממש הצליחה להציע איכות צילום מקבילה לזו של המתחרות. למרות השימוש בחיישני סוני, אלגוריתם הצילום שלה גם בדגם הנוכחי פשוט לא מספיק טוב ביחס למתחרות. אין זה אומר שמדובר במצלמה גרועה אלא במצלמה שניתן להפיק ממנה תמונות פחות או יותר זהות לאלו שניתן להפיק בגלקסי S10 של לפני שנתיים. זאת אומרת שבאופן אבסולוטי לא תסבלו מתמונות מגורענות או מצילומי לילה מרוחים. עם זאת כן יש זיהינו כאן רעש דיגיטלי שניכר יותר מאשר במצלמות המתחרות כיום. החיישן הראשי בן 48 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של F/1.7 מציע שיפור קטן, כמו כן יש עדשת זווית רחבה משופרת עם שדה צילום של 123 מעלות לעומת 116 בעבר.

 

עדשות הוואן פלוס 8T עדשות הוואן פלוס 8T צילום: רפאל קאהאן
צילום בוואן פלוס 8T צילום בוואן פלוס 8T צילום: רפאל קאהאן

 

עוד תמצאו כאן חיישן מאקרו בן 5 מגה-פיקסל וחיישן עומק בן 2 מגה-פיקסל. מערך הצילום גם מציע ייצוב תמונה אופטי. מצלמת הסלפי בת 16 מגה-פיקסל חבויה בחריר בצד השמאלי העליון של המסך ומספקת ביצועים טובים אפילו בחשיכה בזכות פיקסלים בני 1 מיקרון. צילום הווידאו תומך רק עד 4K, בעוד שכיום רוב המצלמות מתחילות להציע תמיכה ב-8K, לא שזה באמת ישנה לרובכם כי למעטים בינינו יש את הצגים התומכים בתצוגה זו. בסך הכל התמונות והסרטונים שהפקנו מהמצלמה היו טובים, בוודאי ובוודאי לכאלה שבסופו של דבר מועברים בווטסאפ, מוצגים בפייסבוק, באינסטגרם או להפקת סרטונים בטיקטוק.

 

סיכום ואלטרנטיבות: תמורה מעולה למחיר

 

מחירו של הוואן פלוס 8T נע בין 2,100 ל-2,500 שקל בממוצע. במחיר הזה אתם מקבלים מכשיר אנדרואיד ללא פשרות כואבות כמו אצל המתחרות (מסך LCD אצל שיאומי או מטענים איטיים אצל סמסונג). אמנם אין לו תקן הגנה מפני מים, אבל וואן פלוס תמיד רמזה בגסות שהיא מגנה על המכשירים שלה גם אם היא לא משלמת על הרשות לנופף בתקן IP בפומבי.

 

במחיר של ה-8T ובמפרט מקביל תמצאו מספר מועט של מתחרים. הבולט שבהם הוא הסמסונג S20 FE 5G שהוא למעשה S20 מסורס שניתן לרכוש כיום בכ-2,500 שקל בממוצע. המצלמה תהיה טובה יותר אך מנגד הוא פשוט יותר מבחינה עיצובית. שיאומי מציעה מצידה כאמור את המי 10 לסוגיו, כאשר האחרון, המי 10T מציע מסך LCD נחות יותר מהוואן פלוס, אך המצלמה טובה הרבה יותר. כמו כן יש עוד מכשיר מעניין שכדאי לקחת בחשבון - בעיקר אם אתם חובבי גיימינג - הבלאק שארק 3, סמארטפון הגיימינג של שיאומי שמציע מפרט חומרה דומה במחיר מקביל. בסך הכול החבילה הכוללת של ה-8T יכולה לספק לכם את כל מה שאתם צריכים, כולל אפילו אפקט פרימיום שלא תמיד תמצאו אצל המתחרים ברמת המחיר הזו.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x