דיווח: ביידן מקפיא את מכירת ה-F-35 לאיחוד האמירויות
לפי "בלומברג", גורם בממשל החדש טוען כי הנשיא האמריקני החליט לעצור את עסקת הנשק שטראמפ חתם עליה כחלק מההסכם המדיני בין ישראל למדינות המפרץ. גם עסקאות עם סעודיה יוקפאו
- נתניהו על עסקת ה-F35 עם האמירויות: "רק אתמול נתנו הסכמתנו"
- מכירת ה-F35 לאמירויות: איזה פיצוי ישראל צריכה לבקש?
- אחרי הסערה מסתמן: התעשייה האווירית תייצר את כנפי ה-F35 לאמירויות
החתימה על עסקת רכישת 50 המטוסים החמקנים, בסכום של 23 מיליארד דולר, נעשתה לפי הדיווחים רגע לפני חילופי השלטון בארה"ב לפני שבוע. לפי דיווח אז שפורסם בסוכנות הידיעות רויטרס, העסקה נחתמה שעה לפני השבעת ביידן וכללה גם 18 מל"טים חמושים מסוג MQ-9B. במפלגה הדמוקרטית מביעים הסתייגות מעסקאות נשק כאלו למדינות המפרץ, בין היתר בשל מעורבותן במלחמה בתימן, וביידן כבר הודיע לאחרונה שבכוונתו לבחון מחדש את ההסכמים הללו.
העסקה נרקמה במקביל להסכם השלום בין איחוד האמירויות לבין ישראל. באוגוסט אשתקד חשף נחום ברנע ב"ידיעות אחרונות" כי הנסיכות תקבל חמקנים ומל"טים מהסוג המתקדם ביותר, ובתגובה טען אז ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "מדובר בפייק ניוז מוחלט".
למרות ההכחשות שנשמעו תחילה בישראל, בממשל טראמפ קישרו בין העסקה שנרקמה להסכם השלום. "ההסכמה ההיסטורית של האמירויות לנרמל את היחסים עם ישראל מאפשרת הזדמנות של פעם בדור לשנות לחיוב את המבנה האסטרטגי של האזור", אמר בנובמבר מזכיר המדינה דאז מייק פומפאו. "יריבינו, במיוחד באיראן, יודעים את זה ולא יימנעו מאף צעד שנועד לסכל את ההצלחה המשותפת הזו".
על פי הדיווח של רויטרס מלפני שבוע, האמירויות וארצות הברית קיוו להשלים את העסקה בדצמבר, אבל מועד מכירת החמקנים, עלותם והחבילה הטכנולוגית היו בין אלו שהובילו להארכת השיחות. מטוסי הקרב הם חלק מרכזי מהעסקה בסך 23 מיליארד דולר של מכירת נשק שנחתמה בין האמירויות לאמריקנים.