כנס שוק ההון
מנכ"ל Global X, לואיס ברוגה: "יש הזדמנות מצוינת בשווקים המתעוררים"
בכנס שוק ההון של כלכליסט הדגיש מנכ"ל חברת ההשקעות האמריקאית את פוטנציאל הצרכנות בסין, ואת ההזדמנויות בדאטה סנטרס, בענף הקנאביס וברכב החשמלי
לואיס ברוגה, מנכ"ל חברת ההשקעות האמריקאית Global X, מאמין שיש הזדמנות גדולה בשווקים המתעוררים ובעיקר בסין. "אני מאוד שורי על השוק הסיני", הוא אומר בשיחה עם ירדן רוזנסקי מ"כלכליסט" במסגרת כנס שוק ההון. "בארצות הברית אנחנו בעיקר מתעניינים בהשקעה בדאטה סנטרס ובאופן ספציפי בהשקעה בחברות העוסקות במסחר אלקטרוני. אנחנו שוריים מאוד בגישה שלנו לתחום, בשל שתי סיבות מרכזיות: שערי הריבית עדיין נמוכים, יש פוטנציאל לאינפלציה ולכן הנכסים בריבית קבועה אינם כה אטרקטיביים; ובצד של הצמיחה וההון העצמי רואים הערכות שווי גבוהות, ומשקיעים לא בטוחים שההחזרים שראינו ב-2020 יימשכו גם השנה".
- כצפוי: הפד האמריקאי מותיר את הריבית ברמה אפסית
- האם הקורונה תרפא את כלכלות השווקים המתעוררים?
- מארק מוביוס: "עדיין לא הגענו לתחתית, שמרו על מזומנים"
"לכן", הוסיף ברוגה, "אנחנו רואים הזדמנות ברכישה של קרנות נדל"ן של מרכזי נתונים ותשתיות דיגיטליות - שם יש שני מאפיינים מעניינים. מצד אחד, הכנסה שוטפת, ומנגד - צמיחה. אלה החברות שמספקות את התשתית לצמיחה הדיגיטלית וקרנות נדל"ן של מרכזי נתונים משכירות מקום ללקוחות ומחזירות כ-90% ללקוחותיהן - דבר שיוצר אפשרות לתשואה נאה מאוד".
לדברי ברוגה, "למרכזי הנתונים יש גם פוטנציאל צמיחה עצום, שכן עם הלקוחות שלהם נמנות החברות הגדולות בעולם, כמו גוגל ואמזון, שמתמחות בביג דאטה ובבינה מלאכותית, תחומים שהצמיחה בהם מואצת. מבחינת צד האקוויטי, אנחנו אוהבים מאוד שווקים מתעוררים, כי מרבית החברות האלה - בעיקר מאסיה -התמודדו בצורה טובה יותר עם הקורונה מאשר מדינות מפותחות, ולכן הן יחזרו מהר יותר. בנוסף, על רקע שער הדולר הנמוך יש כאן בסיס טוב לפעילות בשווקים האלה, שכן העלויות יהיו נמוכות יותר.
"הגידול בצריכה בסין, בשנה הקרובה, יוצר הזדמנות להשקעה בחברות הסחר האלקטרוני שם, שיהיה להן חלק מרכזי בגידול הזה. מדובר באוכלוסיות עצומות, במעמד ביניים שגדל והולך עם הכנסות גדלות, ובעלייה במספר הצרכנים שיש להם גישה לאינטרנט".
ברוגה המשיך והצביע על ענף, שלדעתו נופל מתחת לרדאר: "אני חושב שאנליסטים אינם משקיעים מספיק זמן ותשומת לב לתעשיית הקנאביס - בין אם לצריכה פרטית או לשימוש רפואי. עם זאת, אנחנו אופטימיים מאוד בקשר לשוק הזה. ב-2020, רגע לפני הבחירות בארצות הברית, היו רק 11 מדינות שאישרו את הקנאביס לצורכי פנאי. בבחירות אישרו ארבע מדינות נוספות את השימוש לצורכי פנאי, ושתיים אחרות שוקלות לגליזציה של הקנאביס. אבל 2022 תהיה הרבה יותר מעניינת. אנחנו רואים יותר ויותר הסכמה חברתית ותמיכה בלגליזציה של הקנאביס - כש-60% מהאמריקאים כבר תומכים בכך. בנוסף, מדינות רבות בארצות הברית, שנמצאות בגירעון תקציבי עצום, רואות בקנאביס פוטנציאל להעלאת ההכנסות שלהן ממסים, וזה כבר קרה כבר בקולורדו. עכשיו, כשביידן נשיא והדמוקרטים בשלטון, סביר להניח שהקנאביס יעבור לגליזציה ברמה הפדראלית בתקופת השלטון שלהם".
פריחה נוספת שברוגה הצביע עליה היא זו של "מניות ה-EV (רכב חשמלי) - ואני מאוד אוהב את זה. ב-2020 רק 3% ממכירות הרכב היו של רכב חשמלי. כלומר, יש שם הזדמנות. בסין, ששוק הרכב בה הוא הגדול בעולם, כבר נמכרו 1.3 מיליון מכוניות חשמליות. כשמצברי הליתיום יהיו טובים יותר ויתנו טווח טוב יותר, וכשעלויות הייצור שלהם יהיו נמוכות יותר, יפנו לאפיק הרכב החשמלי הרבה יצרניות , לצרכנים יהיו אפשרויות בחירה רבות יותר, והתחום ימשיך לקבל תמריצים מצד הממשלות".