מנכ"ל קרן רמון: "תעשיית החלל מריצה כ-500 מיליארד דולר"
רן לבנה טוען שתעשיית החלל תגדל פי 3 בעשור הקרוב: “המהפכה שעוברת תעשיית החלל דומה למה שקרה בעולם הרכב”
"כיום תעשיית החלל העולמית פורחת וכוללת מספר חסר תקדים של טכנולוגיות חדשות, סטארט־אפים ומשקיעים”, אמר רן לבנה, מנכ"ל קרן רמון. "לפני כחודשיים הכרזנו על משימת הישראלי השני בחלל. איתן סטיבה וקרן רמון חברו ל־Aixom Space, משרד המדע והטכנולוגיה ו־SNC כדי לייצר הזדמנויות עבור יזמים צעירים, אמיצים וצעירים ברוחם כדי להביא את הפוטנציאל הטמון בחלל לחברות בישראל.
"המחזור של תעשיית החלל כיום הוא כ־500 מיליארד דולר, אך בנק אוף אמריקה מדבר על הכפלה פי שלושה בעשור הקרוב. אנו רוצים להביא את מהפכת החלל החדש לישראל ולעודד יזמים לפתוח חברות חלל, וחברות טכנולוגיה ישראליות לפתח מוצרים ולשווק את המוצרים הקיימים לשוק החלל העולמי.
"ההקבלה של תעשיית החלל והמהפכה שהיא עוברת היא למהפכה שקרתה בעולם הרכב. ב־2008 היו בישראל 45 חברות בתחום האוטומוטיבי, כלומר ייצרו דברים שקשורים ברכב. כיום יש בישראל כ־800 חברות בתחום הרכב. לעומת זאת כיום פועלות בישראל כ־50 חברות בלבד בתחום החלל. בניגוד לתעשיית הרכב, ב־2008 כבר היו בארץ יחידות צבא בתחום הלוויינים, אך עדיין לא נוצר כאן אקוסיסטם של מספר רב של חברות.
"בעשור הקרוב תעשיית החלל אמורה להכפיל את עצמה פי שלושה. חברות לווייניות מתכננות לחבר 3 מיליארד אנשים לאינטרנט. כמות הדאטה שמגיעה מלווייני צילום מכפילה את עצמה מדי 11 חודשים, וחברות חלל מתכננות בניית תחנות חלל פרטיות שיעשו מהפכה בכל הנושא של הנוכחות האנושית בחלל. נאס”א מתכננת לשוב לירח בעשור הקרוב ולאחר מכן להגיע למאדים. כל אלה מייצרים הזדמנויות עסקיות לא רגילות ליזמים ישראלים בשלל תחומים.
“כאשר הציבור חושב על חלל הוא בדרך כלל חושב על לוויינים ועל חלליות, אך לחלל יש דווקא חיבור לחיי היום־יום. בחודשים האחרונים פגשנו מומחי חקלאות, מזון, מערכות טיהור מים ואוויר, רפואה, תרופות וגם רפואה מרחוק".