מה צריך וניתן לבדוק לפני שמתחילים לעשות עסקים עם איחוד האמירויות?
הסכם השלום עם איחוד האמירויות פתח עולם חדש של הזדמנויות עסקיות, אך גם עולם של סיכונים. כיצד מייצרים ודאות עסקית בשווקים חדשים, בדגש על איחוד האמירויות? אפרת שגב, סמנכ"ל דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט מעניקה מספר טיפים שיכולים לייצר הזדמנויות עסקיות ולהפחית משמעותית את הסיכונים העסקיים הקיימים עם כניסה לשוק של איחוד האמירויות
מוגש מטעם DUN'S 100
מערכות היחסים העסקיות המתפתחות בין ישראל לאיחוד האמירויות, ובין עסקים משתי המדינות, הולכות ומסתעפות, ובהדרגה נרקמים קשרים עסקיים המהווים בסיס ופלטפורמה לפעילות עסקית משותפת. אולם, לצד ההזדמנויות הרבות הטמונות בכניסה לשוק החדש ישנם גם לא מעט סיכונים. אם כך, מה צריך וניתן לבדוק לפני שמתחילים לעשות עסקים עם איחוד האמירויות? איזה מידע עסקי צריך לקבל? מה חשוב לדעת על הפרטנרים העסקיים? אילו דו"חות ומעקבים ניתן לבצע כדי להבין את הסטטוס של העסקים מהאמירויות איתם אנחנו מבצעים התקשרות? אלו רק חלק מהשאלות שעולות בפני אנשי עסקים אשר מעוניינים לייצר ודאות ולהיכנס בבטחה לעולם ההזדמנויות העסקיות שמייצר הסכם השלום עם האמירויות, תוך הקטנת סיכונים עסקיים.
אז איך מייצרים את הוודאות הזאת, את הבטחון בעסקה ובפרטנרים העסקיים? אם תשאלו את אפרת שגב, סמנכ"ל דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט ישראל, התשובה ברורה מאליה, "המידע על כל העסקים באיחוד האמירויות זמין לדן אנד ברדסטריט ישראל, יש לנו יכולת להוציא מידע מקיף על כל עסק" היא מסבירה, "אנחנו מעניקים תמונה אינפורמטיבית ומפורטת על איתנות פיננסית של חברות, מבנה הבעלות, לקוחות, ספקים, ועל כל פקטור עסקי רלוונטי באיחוד האמירויות. יש לנו את היכולת הזאת לגבי כמעט כל עסק בכל מדינה בעולם, אולם כרגע אנחנו מקבלים לא מעט בקשות לבדיקות ולקבלת מידע עסקי לגבי אנשי עסקים וחברות באיחוד האמירויות, מתוך רצון של הלקוחות שלנו להבין לעומק את הזירה העסקית במדינה באופן כללי ופרטני, עוד לפני שמתחילים לעשות עסקים במדינה ולפני חתימה על הסכמים עם פרטנרים חדשים. הכלים של דן אנד ברדסטריט מאפשרים גם את המשכיות הפעילות העסקית בתקופת הקורונה, תקופה שהרבה מהפעילות העסקית נעשית מרחוק, והמידע שלנו נגיש במלואו".
לדברי שגב, כדי לנהל ולהתקשר עם עסקים באופן מיטבי ובדרגת סיכון נמוכה צריך לבצע מספר בדיקות הכרחיות, גם כאשר מדובר ברצון לעשות עסקה ספציפית, וגם כאשר מדובר בניסיון למצוא הזדמנויות עסקיות רחבות באיחוד האמירויות, "אנחנו יכולים, כאמור, לבצע בדיקה מיידית על כל עסק ולהעביר את המידע ישירות לנייד, כולל ניתוחי מידע מעמיקים והמלצה באם לעשות עסקה עם גורם ספציפי. יש לנו גם את 'DUN’S REGISTERED' שהוא חותם אמינות גלובלי שכל עסק מקבל במידה והוא עומד בתנאים המכניסים אותו למאגר המידע בדן אנד ברדסטריט, מאגר המידע הגדול והמקיף ביותר על עסקים בארץ ובעולם, מה שמעניק וולידציה עסקית המשקפת שבטוח לעשות עסקים עם הפרטנר הזה. יש לנו גם את מוצר DB קרדיט הגלובלי ומוצרים נוספים המעניקים מידע פרטני על העסק, אך השירות שלנו נרחב ומקיף בהרבה", אומרת שגב, "האנליסטים שלנו כותבים סקירות ענפיות הכוללות את מאפייני הענף, חברות מרכזיות בתחום ויחסי הגומלין ביניהן, מגמות ושינויים עדכניים המתרחשים בענף, וכמובן רקע מעמיק לגבי כל מה שצריך לדעת לפני שעושים פעילות עסקית באיחוד האמירויות – מהקמת עסק במדינה ועד בנית שת"פ עם עסק מקומי. יש לנו גם אפשרות לספק פתרונות לצמיחה עסקית, החל מייצור רשימת 'לידים' לעסקים רלוונטיים ועד אספקת רשימה מפורטת עם פרטי התקשרות של בעלי התפקידים".
לדברי שגב, בעיקר בסיטואציה עסקית זו של כניסה לשווקים חדשים ויצירת שיתופי פעולה ארוכי טווח, כל עסק אשר מעוניין לבצע פעילות עסקית באיחוד האמירויות, או בכל שוק חדש, צריך להשתמש במידע המקיף והייחודי שדן אנד ברדסטריט יודעים להעמיד לרשותו, כדי להפחית את הסיכונים הרבים שיכולים להיווצר כתוצאה ממחסור במידע עסקי, "המידע הזה יכול לעשות את ההבדל בין הצלחה עסקית לכישלון. יש לנו פתרונות מלאים ומקיפים - 'פתרונות 360' כדי שעסק יוכל לקבל בטחון בעסקה וגם לצמוח. הכלים שלנו מאפשרים לאתר הזדמנויות, לנהל סיכונים ולייצר תמונה עסקית ברורה, עדכנית וזמינה, מה שמעניק ללקוחות שלנו כלים קריטיים המסייעים להם לקבל את ההחלטות העסקיות הנכונות".
הכניסה לשוק באיחוד האמירויות דורשת גם את הכרת השוק ואת התרבות העסקית, "הבסיס לעשיית עסקים באיחוד האמירויות ועם אנשי העסקים המקומיים הוא אמון הדדי. חשוב לדעת שמבנה האמירויות הינו מאוד הירארכי – רק אזרחי המדינה משרתים במשרות ממשלתיות. המשטר אינו שותף לעסקים אבל מעורב בכל, ואישורים לעסקאות מתקבלים על ידו. ולכן, בתור משק ריכוזי, יש חשיבות רבה בחיבור להנהגת המדינה", מסכמת שגב, "יש לייצר ולשמר קשרים עם הגורמים הממשלתיים מאחר והקשר איתם הוא קריטי להצלחה בעולם העסקים האמירתי".
מאת אפרת שגב, סמנכ"ל דאטה ואנליזה, דן אנד ברדסטריט