דיווח שוטף
ביידן: "נהיה בדרך לחסינות עדר עד הקיץ"
לדברי נשיא ארה"ב, "נעבור את מיליון מנות החיסון ליום בעוד כשלושה שבועות. אם נעטה מסכה מהיום ועד סוף אפריל, נציל 50 אלף חיים"; הקורונה באירופה: קרוב ל-600 מתו בבריטניה מאתמול, 420 קורבנות נוספו באיטליה; ג'ונסון: נבחן הקשחת הבידוק בגבולות
משבר הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
23:46 - ביידן: "נהיה בדרך לחסינות עדר עד הקיץ"
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר כי ייתכן שיעלה את יעד החיסונים ל-100 ימיו הראשונים בבית הלבן, ויציב רף חדש - 150 מיליון חיסונים. עד כה הבטיח ביידן כי עד יומו ה-100 בתפקיד ינתנו 100 מיליון זריקות. לדבריו, "נעבור את מיליון מנות החיסון ליום בעוד כשלושה שבועות". הוא ציין כי "עד הקיץ אנו אמורים להיות בדרך טובה לחסינות עדר. אם נעטה מסכה מהיום ועד סוף אפריל, נציל 50 אלף חיים".
22:04 - דו"ח האום: הכלכלה העולמית תחזיר השנה בקושי את הפסדי 2020
הכלכלה העולמית צפויה לרשום התאוששות מתונה של 4.7% השנה לאחר שהתכווצה בשיעור של 4.3% בשנת 2020 על רקע מגפת הקורונה - יותר מכפול מההשפעה של המשבר הפיננסי העולמי ב-2009 - כך לפי דו"ח של האום שמתפרסם היום (ב') ושעליו מדווחת רויטרס.
לפי דו"ח המצב הכלכלי והסיכויים שפרסמה המחלקה לעניינים כלכליים וחברתיים באו"ם, כלכלות מפותחות התכווצו בשיעור של 5.6% בשנת 2020, וצפויות לרשום התרחבות של 4% השנה, בעוד שכלכלות מתפתחות התכווצו ב-2.5% וצפויות להציג צמיחה של 5.7% ב-2021.
"תגובות פיסקליות מאסיביות שננקטו בזמן מנעו קטסטרופה כלכלית עולמית דמוית דיכאון", נכתב בדו"ח. "זה קריטי שכלכלות ה-G20 ישובו למסלול של צמיחה, לא רק כדי להרים את שאר כלכלות העולם, אלא גם כדי להפוך את הכלכלה העולמית לעמידה יותר לזעזועים עתידיים" הזהירו מחברי הדו"ח.
בדוח נכתב עוד ש-131 מיליון בני אדם ברחבי העולם נדחקו לעוני בשנת 2020.
19:20 - קורונה באירופה: קרוב ל-600 מתו בבריטניה מאתמול, 420 קורבנות נוספו באיטליה
הרשויות בבריטניה עדכנו כי ביממה האחרונה מתו 592 מחולי הקורונה במדינה ויותר מ-22 אלף בני אדם נמצאו חיוביים לנגיף. מאז התפשטות הקורונה באירופה מתו בבריטניה יותר מ-98 אלף בני אדם. במקביל דיווחו הרשויות כי 6.6 מיליון כבר קיבלו את מנת החיסון הראשונה נגד הנגיף. באיטליה דיווח משרד הבריאות על 420 קורבנות נוספים ויותר מ-8,500 נדבקים חדשים. מפרוץ המגפה מתו באיטליה קרוב ל-86 אלף נשאי קורונה, מתוך כ-2.5 בני אדם שאובחנו כחולים.
13:45 - ג'ונסון: נבחן הקשחת הבידוק בגבולות
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר כי הוא בוחן את האפשרות של הקשחת הבידוק בגבולות המדינה בשל החשש ממוטציה חדשה של הקורונה שתהיה עמידה בפני החיסון."אנחנו רוצים לוודא שאנחנו מגינים על האוכלוסיה שלנו, מגינים על המדינה מפני הדבקות ממדינות אחרות", אמר ג'ונסון, "אנחנו זקוקים לפתרון". לדבריו, חשוב להבין שיש "סיכון תיאורטי" להגעת מוטציה שעמידה לחיסון. עוד הוסיף ג'ונסון כי בריטניה צפויה לעמוד ביעד חיסון האוכלוסיות בסיכון עד ה-15 בפברואר. הוא לא נשמע אופטימי במיוחד לגבי האפשרות שהסגר יוסר בקרוב.
12:45 - רוסיה: פחות מ-20 אלף מאובחנים, לראשונה זה חודשיים וחצי
רוסיה דיווחה על פחות מ-20,000 מקרי קורונה חדשים ביום, לראשונה מאז ה-11 בנובמבר, כך נמסר ממרכז ניהול המשברים של המדינה. רוסיה דיווחה על 19,290 נדבקים חדשים, מהם 2,382 במוסקבה, שהעלו את סך הנדבקים עד כה במדינה ל-3,738,690. מספר המתים במדינה הגיע עד כה ל-69,918, מתוכם 456 ביממה האחרונה.
דרום קוריאה: הממשלה תחסן 70% מהאוכלוסייה עד ספטמבר
דרום קוריאה מתכננת לחסן 70% מאוכלוסייתה עד ספטמבר, כך אמרה סוכנות הידיעות Yonap. המרכז למניעת מחלות של המדינה הודיעה על מספר משימות ליבה שמתוכננות לשנה הקרובה, כולל מתן חיסוני קוביד 19 בחינם לכל תושב, על מנת ליצור חסינות עדר עד נובמבר. הממשלה שריינה גם חיסונים עבור 56 מיליון איש על פי הנחיות פרויקט קובקס הבינלאומי של ארגון הבריאות העולמי, בארבעה חוזים נפרדים מול חברות זרות המייצרות חיסון לנגיף.
09:40 - הקפאת טיסות בין אוסטרליה וניו זילנד
שר הבריאות של אוסטרליה, גרג האנט, הודיע על הקפאת בועת התיירות עם ניו זילנד למשך 72 שעות, זאת בשל החשש שמקרה ההדבקה המקומי שדווח במדינה הוא של המוטציה מדרום אפריקה.
08:51 - טורקיה: משלוח נוסף של 6.5 מיליון מנות של החיסון הסיני
טורקיה קיבלה ביום שני 6.5 מיליון מנות נוספות של חיסון נגד הקורונה של חברת סינובק ביוטק הסינית. המשלוח הראשון של 3 מיליון מנות שהגיע בעבר לטורקיה חיסן עד כה 1.245 מיליון איש, בעיקר עובדי בריאות וקשישים, כך דיווח משרד הבריאות.
08:35 - הולנד: מחאות אלימות במחאה על הסגר שימשך עד 10 בפברואר
מחאות בהולנד ביום ראשון נגד הסגר שהטילה הממשלה הדרדרו להתנגשויות עם המשטרה ולבזיזה בערים ברחבי המדינה. לפי הדיווחים בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP המשטרה השתמשה בזרנוקי מים ובכלבים באמסטרדם לאחר שמאות אנשים התאספו במחאה על הסגר שאמור להימשך עד 10 בפברואר והוא הראשון שהוטל במדינה מאז מלחמת העולם השנייה. באיינדהובן המשטרה ירתה גז מדמיע בניסיון לפזר את כמה מאות האנשים שהתאספו למחות. כ-30 אנשים נעצרו. מספר כלי רכב הועלו באש וחנויות בתחנת הרכבת נבזזו. הסגר תקף בין השעות תשע בערב וארבע וחצי לפנות בוקר, ולטענת ראש הממשלה מארק רוטה הצעד נחוץ על מנת להוריד את מספר הנדבקים. על מפרי הסגר מוטל קנס של 95 יורו. החרגות ניתנו עבור אנשים המשתתפים בהלוויות או יוצאים לעבודה.
08:15 - נשיא מקסיקו נדבק בקורונה: "התסמינים קלים, אני אופטימי"
נשיא מקסיקו, אנדרס מנואל לופז אוברדור, הודיע כי אובחן כחיובי לנגיף הקורונה. "התסמינים קלים, ואני כבר נמצא תחת טיפול רפואי", כתב הנשיא בחשבון הטוויטר שלו. "כמו תמיד, אני אופטימי", הוסיף. לופז אוברדור בן ה-67 סופג בארצו ביקורות כבר תקופה ארוכה לגבי התנהלותו בנושא מגפת הקורונה, ועל כך שאינו משמש דוגמא אישית מאחר שלעיתים רחוקות הוא נראה עוטה מסכה. מפרוץ המגפה, 1,763,219 בני אדם במקסיקו נדבקו בקורונה, מהם 149,614 מתו.
08:00 - סין: אתמול אובחנו 124 נדבקים חדשים
סין דיווחה על עלייה בנדבקים בקורונה בצפון-מזרח מחוז ג'ילין. המספר הכולל של המקרים שאושרו ע"י הרשויות עלה אתמול ל-124 לעומת 80 יום קודם לכן, בין המאובחנים שלושה שהיו בעבר חולים ללא תסמינים, ועתה חלו שוב עם תסמינים.
הרשויות המקומיות בעיר הסינית טונגהואה שבמחוז ג'ילין התנצלו לאחר שחלק מהתושבים התלוננו במדיה החברתית על מחסור במזון ותרופות. 2 מיליון תושבי העיר נמצאים בסגר מאז ה-18 בינואר. "נעשה כמיטב יכולתנו לשפר את יכולות ההפצה ולהגביר את אספקת החומרים לאזרחים", הגיבה ג'יאנג האייאן, סגנית ראש העיר. לדבריה, המאמצים להילחם בהתפרצות גרמו למחסור בכח אדם.
07:30 - ברזיל: אלפים הפגינו בכמה ערים בקריאה להדחת הנשיא בולסונרו
אלפי בני אדם הפגינו בכמה ערים בברזיל בקריאה להדחתו של נשיא המדינה ז'איר בולסונרו, בין היתר בעקבות טיפול ממשלתו במשבר הקורונה במדינה. יותר מ-216 אלף בני אדם מתו בברזיל כתוצאה מסיבוכי הנגיף מפרוץ המגפה. זה היום השני ברציפות של הפגנות נגד בולסונרו, שאליהן הצטרפו היום ארגונים שמרניים שבעבר דווקא תמכו בו. "כשבולסונרו הגיע הצבענו עבורו ועבור ההצעות שלו, אבל המצב עם המגפה נורא", אמרה אחת המפגינות בריו דה ז'ניירו. "בשנה שעברה כבר הייתי מאוכזבת, אבל עכשיו אני חושבת שהממשלה צריכה ללכת הביתה".