$
חברה וסביבה

ביידן ביטל את צינור קיסטון XL, וכ-50 אלף טון פלדה נותרו ללא שימוש

אחד הצווים החדשים של הנשיא החדש היה ביטול צינור הנפט לקנדה; עתה חברת TC Energy תיאלץ להחליט מה לעשות עם הפלדה בה כבר השתמשה בכ-150 ק"מ ממנו בעלות של יותר מ-51 מיליון דולר

חדשות החוץ 12:1223.01.21

ביטולו של צינור קיסטון XL על ידי הנשיא הנכנס של ארה"ב, ג'ו ביידן, אינו מהווה רק את סופו של חלום פרויקט המיליארדים עבור חברת TC Energy שהיתה אמורה להפעילו, אלא משאיר מאחוריו גם 48 אלף טון של פלדה ללא שימוש.

 

 

 

ביידן שלל את הרישיונות לצינור, שנועד להעביר נפט מקנדה למתקני זיקוק בארה"ב, כבר ביומו הראשון בתפקיד, והביא בכך לסיומו פרויקט בינלאומי שזכה לעידוד במשך ארבע שנות כהונת דונלד טראמפ כנשיא, אך במקביל גם עורר מחלוקות רבות. הצינור היה אמור להשתרע לאורך 1,900 ק"מ. TC העריכה שיהיה צורך ב-660 אלף טון פלדה רק עבור חלקו של הצינור שנמצא בתחומי ארה"ב. כ-150 ק"מ של הצינור כבר הונחו, ו-2.2 ק"מ נוספים הושלמו בצידו הקנדי של הגבול. אורך זה הצריך בסך הכל 48 אלף טון פלדה, כך על פי חישוב של בלומברג.

 

תוואי צינור קיסטון XL תוואי צינור קיסטון XL צילום: רויטרס

 

מחיר הפלדה הממוצע כיום הוא 1,060 דולר לטון, כלומר שמחיר כל הצינור שהונח עד כה אמור לעמוד 51 מיליון דולר, אך כחומר ממוחזר הוא צפוי להימכר בפחות מכך. מתכת שניונית, שהיא ההגדרה לכל מתכת שכבר השתמשו בה, נמכרת בהנחה, ומותכת לאחר המכירה לכדי מוצרים חדשים.

 

 

 צילום: רויטרס

 

TC עשויה להיאלץ למכור את כל המתכת שכבר נמסרה לה, ומומחי תעשייה מעריכים שמדובר בכמות שאינה יכולה לשנות את תנאי השוק. הביקוש השנתי הממוצע בשוק הפלדה בארה"ב נע סביב 100 מיליון טון.

 

דובר של רשות רגולציית האנרגיה בקנדה אמר שטרם התקבלה החלטה לגבי אופן השימוש בפלדה העודפת.

x