$
חדשות טכנולוגיה

חלוצת מחשבי ה"עשה זאת בעצמך" משיקה שבב חדש לשליטה על התקנים חיצוניים

קרן רספברי פיי ידועה היטב בקרב קהל חובבי האלקטרוניקה והמחשבים כיצרנית של מיקרו מחשבי לינוקס לפרויקטים של מייקרים; כעת היא מציעה מוצר חדש, מיקרו-בקר בעלות של 4 דולר, המכונה רספברי פיי פיקו. ה-RP2040 מיועד למי שרוצים לייצר לעצמם מכונות וגאדג'טים - או פשוט לשפר את מה שכבר יש להם

רפאל קאהאן 19:0221.01.21

קרן רספברי פיי ידועה היטב בקרב קהל חובבי האלקטרוניקה והמחשבים כיצרנית של מיקרו מחשבי לינוקס לפרויקטים של "עשה זאת בעצמך". כעת היא מציעה מוצר חדש, מיקרו-בקר בעלות של 4 דולר, המכונה רספברי פיי פיקו (Pico). מיקרו-בקר הוא למעשה מחשב מיניאטורי המבוסס על מעבד - RP2040 במקרה הזה - שעוצב בידי אנשי הקרן בעצמם, כפול ליבות, מבוסס ARM ובמהירות "מסחררת" של 133 מגה-הרץ. כדי לסבר את האוזן, זו היתה מהירות השיא של מחשבי ה-PC לפני 20 שנה.

 

 

רספברי פיי פיקו רספברי פיי פיקו צילום מסך: אתר רספברי פיי

 

ה-RP2040 מיועד לחובבי אלקטרוניקה המעוניינים לייצר לעצמם מכונות וגאדג'טים, או פשוט לשפר את מה שכבר יש להם. תפקידו העיקרי הוא לשלוט על התקנים, מכשירים או מכונות. אמנם גם מחשבי הרספברי פיי מסוגלים לכך, אך הם עולים כ-70 דולר - בעוד שאת ה-RP2040 לעומת זאת ניתן לרכוש, כאמור, עבור 4 דולר בלבד.

 

הוא מצויד בשקע USB 1.1 המאפשר לחבר אותו לכל מחשב כדי לתכנת אותו. חשוב להדגיש שלמיקרו-בקר אין מערכת הפעלה משל עצמו כך שהקוד או התוכנה שתכתבו יופעלו ישירות עליו. יתרון נוסף של מיקרו-בקר הוא שניתן להפעיל אותו עם סוללה קטנה במשך שבועות, חודשים ואם אתם מאוד חסכוניים אפילו שנים.

 

ניתן לתכנת אותו דרך שפת C או מיקרו פיית'ון. אך שימו לב שהוא אינו כולל WiFi או בלוטות' כך שמחשב נלווה הוא הכרח. מכיוון שמדובר במוצר עצמאי, מקורי וחדש תצטרכו ללמוד את התפעול והתכנות שלו. אך אל דאגה, הקרן דאגה לספק כמות עצומה של הוראות אותן ניתן למצוא כאן.

 

דרך ה-RP2040 ניתן, למשל, לבנות דלת עם מנעול אוטומטי, רובוטים או אפילו מערכת ניהול השקייה לגינה - הכל כיד הדמיון הטובה עליכם. אז אם אתם משועממים בסגר, מחפשים משהו לעשות או סתם נהנים מהתעסקות עם לוחות אם ושבבים - הפיקו הוא הדבר הבא עבורכם.
x