הענן כפתרון להישרדות עסקית
למרות שפנינו כבר ליום שאחרי הקורונה, החיים לא יחזרו להיות כשהיו. הענן מאפשר את הגמישות המקסימלית בעומסי עבודה משתנים, את היכולת של צוותים לעבוד במשותף וחוסך את הצורך ברכישה, תחזוקה ושדרוג של רכיבי חומרה. ההגירה לענן הוא פרוייקט מורכב שאי אפשר יהיה להמנע ממנו בשנים הקרובות
במהלך השנה, הודות למגיפת הקורונה, ארגונים רבים ביצעו מהלכים שעד כה לקחו שנים, שונו תהליכי עבודה, בוצעו שינויים בצורות ההתקשרות והמפגש עם הספקים ועם הלקוחות, תמיכה בעבודה מרחוק, הוטמעו טכנולוגיות חדשות, טכנולוגיות תומכות ועוד.
אם עד לפני כשנה, המונחים טרנספורמציה והאצה דיגיטלית היו נשמעים רק אצל מנהלי מערכות מידע היום הם חוצי מחלקות והגדרות תפקיד. מהמנכ"ל עד אחרון העובדים כולם צריכים להבין שצמד המילים הזה קריטי לארגון ולשורת הרווח, להישרדות ולצמיחה.
כשאנחנו נפגשים עם הלקוחות שלנו, מנכ"לים של חברות גדולות במשק, סמנכ"לים מנהלי דיגיטל וחדשנות, הם משתפים אותנו בלחץ הכבד המופעל עליהם לחשוב 'אחרת', לנהל 'אחרת'.
היום, ברור מתמיד, שכל עסק הוא טכנולוגי והשאלה שחוזרת היא איך הולכים קדימה מהר יותר, איך מבטיחים צמיחה? איך מנצלים את ההזדמנויות החדשות?
התשובה נמצאת בענן. המפתח לטרנספורמציה דיגיטלית מקצה לקצה לעסקים.
למרות שפנינו כבר ליום שאחרי מגיפת הקורונה, החיים לא יחזרו להיות כשהיו. השנים הקרובות ימשיכו להתאפיין בחוסר ודאות ומה שהחברות גדולות צריכות זו גמישות, אבטחה מקסימלית, חיסכון במשאבים ויכולת להתאושש ממשבר, קרי שרידות.
סקר שערכנו לאחרונה בקרב מאות בכירים בחברות ענק בעולם 80 אחוזים ענו שהם רואים בענן את הפתרון לצמצום הסיכונים העסקיים בשנים הבאות ו-87 אחוזים ענו שהענן הוא המרכיב העיקרי בתוכנית האסטרטגית שלהם.
הענן מאפשר את הגמישות המקסימלית בעומסי עבודה משתנים, את היכולת של צוותים ומספר גדול של משתתפים לעבוד במשותף, חוסך את הצורך ברכישה, תחזוקה ושדרוג של רכיבי חומרה, ובאמצעות הצפנות ובינה מלאכותית לשמור על אבטחה מקסימלית.
אך לא זאת בלבד, בעולם שבו הדאטה הוא משאב יקר, ההיקפים ויכולות העיבוד שהענן מאפשר אין דומה להן, כך גם היכולת להגן על המידע, ובמידת הצורך להתאושש ממשבר, לשחזר ולחזור לפעילות תקינה במהירות גבוהה.
וטרם התייחסנו לאיכות הסביבה, משרד-ללא-נייר, שיפור ניצולת האנרגיה והקטנת פליטת פחמן ומזהמים אחרים.
בלעדי הענן טרנספורמציה והאצה דיגיטלית הן רק מילות באז שנחמד לזרוק לאוויר בשיחה על טכנולוגיה.
כחברה גלובלית עם כחצי מיליון עובדים ופעילות ביותר מ-120 מדינות אנחנו כבר לגמרי בענן וכך גם הלקוחות שלנו, המותגים הגדולים בעולם, שאותם אנו מלווים.
אנחנו רואים את הפערים ההולכים וגדלים בין חברות שאימצו את יכולות הענן לכאלה שעדיין שלא. אלה שאימצו הראו יכולות גבוהות יותר וחיסכון בעלויות, העלו משמעותית את רמת השירות, פיתחו שירותים חדשים במהירות ושיפרו את הקשר עם הלקוחות.
כדי לצמצם את הפערים, הקמנו צוות של 70 אלף מומחים מסביב לעולם בהשקעה של שלושה מליארד דולר כדי לעזור ללקוחותינו בכל התעשיות להאיץ את המעבר לענן ולהשיג עבורם ערך עסקי וטכנולוגי.
ומה קורה בישראל? אנחנו בדרך, ההגירה לענן הוא פרוייקט מורכב שאי אפשר יהיה להמנע ממנו בשנים הקרובות, ולכן כדאי להיערך לתכנן אותו בצורה מדורגת, להתחיל ולהתנסות עם המערכות המשניות ותוכנית הגירה מפורטת למערכות הליבה.
החששות מובנים, ומדובר בהשקעה, השקעה מושכלת ומשתלמת. הענן הוא בבסיס הדור הבא של המערכות הארגוניות, וככזה הוא קריטי להישרדות העסקית ולעולם העבודה המשתנה.
שמעון אלקבץ הוא מנכ"ל אקסנצ'ר ישראל