נתניהו הגיש מענה לכתב האישום נגדו: "ניסיון להדחת ראש ממשלה חזק מהימין"
ראש הממשלה הגיש את תגובתו לכתב האישום המתוקן בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים. "התיקים אבסורדיים, יש הסכמה שנתניהו לא קיבל שוחד", נמסר מטעמו. "הפרקליטות לא יודעת איך עובדת עיתונות, החוקרים חדרו לטלפונים ללא סמכות ורשות". סנגורי מוזס: "פרשנות שגויה של האמירות בתוך השיחה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש את תגובתו לכתב האישום המתוקן בפרשות השונות. בהודעה שצורפה לאותה תגובה נטען כי "נתניהו מואשם במעשים שכלל לא נחקר עליהם, עובדה שמוכיחה עד כמה אבסורדיים התיקים נגד ראש הממשלה". נתניהו נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים בשלוש פרשות.
תגובת ראש הממשלה נתניהו לכתב האישום
בהודעה מטעם נתניהו נכתב כי "מכתב האישום 'המתוקן' עולה כי קיימת הסכמה חד משמעית שראש הממשלה לא קיבל שוחד, והטענה נגדו היא 'שלא סירב להצעתו של נוני מוזס מספיק מהר'. אין כזאת טענה בספר החוקים של מדינת ישראל. זאת טענה מומצאת ואבסורדית שיש לדחות אותה על הסף".
- העצבים המתוחים מזהים מזימות ותחבולות מתחת לכל אבן
- העליון בביקורת על התנהלות הפרקליטות בתיק 4000: "גובלת בהטעיה"
- גם מערכת המשפט הולכת לבחירות
לפי ההודעה, חקירות ראש הממשלה נפתחו ללא אישור היועמ"ש, "בניגוד למתחייב מחוק יסוד הממשלה. לאחר שבית המשפט הורה לפרקליטות למחוק מכתב האישום המקורי ראיות שצורפו שלא כדין ולתקן בצורה דרסטית את כתב האישום, היא הגישה כתב אישום 'מתוקן' שמאשים כעת את ראש הממשלה במאות אירועים שהוא כלל לא נחקר לגביהם".
נתניהו וסנגוריו, עורכי הדין בעז בן צור ועמית חדד, טוענים בבקשה שהגישו היום לבית המשפט כי ראש הממשלה "כלל לא נשאל בחקירותיו על למעלה מ-90% מהפניות ל'וואלה'. מתוך 150 המקרים שכתב האישום המתוקן טוען לגביהם למעורבות לכאורה בסיקור התקשורתי ב'וואלה' של ראש הממשלה באמצעות דובריו, הוא נשאל רק על מקרים בודדים".
"איך אפשר להאשים את ראש הממשלה על אירועים שכלל לא נחקר עליהם? כך נראה ניסיון להדיח ראש ממשלה חזק מהימין", כתבו. "עובדה זו מצטרפת לכך שבשבוע שעבר התגלה כי חקירות ראש הממשלה נפתחו ללא אישור היועמ"ש, כנדרש בחוק יסוד הממשלה, מה שמטיל צל כבד מאוד על כתב האישום וההליך כולו".
"התכתובות המושחרות הבודדות שהועברו מלמדות שתיק 1000 נחקר כמעט כולו ללא אישור של היועמ"ש, ושחוקרי המשטרה ניצלו אישורים ממוקדים בתיק 4000 כדי לבצע פעולות חקירה שונות, כולל חדירה שלא כדין וללא צו לטלפונים ותיבות דוא"ל, ללא סמכות וללא רשות", הוסיפו.
בעניין "תיק 4000" (פרשת בזק-וואלה) טענו פרקליטיו של ראש הממשלה כי מרבית הפניות ל"וואלה" היו "עבודת דוברות שגרתית ורגילה, למשל הודעות לעיתונות שנשלחו בתפוצה רחבה לכלי התקשורת, ובקשות רגילות ומקובלות לפרסום תגובות. הפרקליטות לא מבינה כנראה כיצד עובדת עיתונות".
בנוגע ל"תיק 2000" (שיחות נתניהו-מוזס) אמרו סנגוריו של נתניהו כי "קיימת הסכמה חד משמעית על כך שראש הממשלה לא קיבל דבר, והטענה נגדו היא שלא סירב להצעתו של מוזס מספיק מהר. אין כזאת טענה בספר החוקים של מדינת ישראל. זאת טענה מומצאת ואבסורדית שאינה קיימת בדין הישראלי ושאין לה תקדים. פעם אחת המציאו עבירה של 'סיקור חיובי' וכעת המציאו עבירה של 'סירוב לא מספיק מהיר' להצעת שוחד מומצאת".
לגבי "תיק 1000" (פרשת המתנות) כתבו הפרקליטים על "יחסי החברות הקרובים בין נתניהו למילצ'ן, כולל בתקופה שבה נתניהו היה מחוץ לזירה הפוליטית. היועמ"ש עצמו קבע בעניין רות דוד שקבלת מתנות בין חברים היא מותרת ושם היא דווקא היוותה 'אינדיקציה לחברות העמוקה'".
מוזס: "שיח נהוג, לגיטימי ומקובל בין פוליטיקאים לאנשי תקשורת"
מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון מוזס הגיש גם הוא היום את תגובתו לכתב האישום שהוגש נגדו. מוזס הואשם בהצעת שוחד במסגרת תיק 2000.
"האמירות בשיחה בעניין החוק (חוק ישראל היום - י"פ) נאמרו כחלק משיח לגיטימי שמהותו 'לובינג', והאמירות בשיחה בעניין החוק נאמרו כחלק משיח נהוג, לגיטימי ומקובל בין פוליטיקאים וגורמים ציבוריים לבין אנשי תקשורת", נכתב בתשובת מוזס. "כתב האישום מתבסס על פרשנות שגויה של האמירות בתוך השיחה, תוך התעלמות ממכלול השיחה עצמה ומהשיח הלגיטימי שהתקיים בין נתניהו למוזס לאורך השנים".
עורכות הדין נוית נגב ואיריס סבאג, שמייצגות את מוזס, כתבו בתגובה לכתב האישום: "ייחוס עבירה למוזס בכתב האישום בגין אמירות מסוימות בשיחה הינו ייחוס ראשוני ותקדימי, הסותר מושכלות ראשונים שלפיהם שיח כזה, המתקיים ביחסים בין פוליטיקאים וגורמים ציבוריים לבין אנשי תקשורת הוא שיח לגיטימי שאינו נבחן בשדה של המשפט הפלילי".