$
בארץ

דיווח שוטף

שלוש נשים בהיריון שנדבקו בקורונה אושפזו במצב קשה

לראשונה זה יותר מ-3 חודשים: יותר מ-10% חיוביים לקורונה; מספר חולי הקורונה המונשמים הגיע לשיא של 292, היום מתו 11; נתניהו ביקש מהרב קנייבסקי להשאיר את מוסדות החינוך סגורים אם הסגר יוארך; שב"ס: היום חוסנו 1,300 אסירים

כלכליסט ו-ynet 23:2318.01.21

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

 

 

23:30 - שלוש נשים בהיריון שנדבקו בקורונה אושפזו במצב קשה

 

שלוש נשים בהיריון אושפזו במצב קשה לאחר שחלו בקורונה. לבית החולים בילינסון בפתח תקווה פונתה אישה בת 35 בחודש השביעי להריונה. היא יולדה בניתוח קיסרי, וכעת היא מאושפזת במצב קשה מאוד ומורדמת. התינוק במצב יציב. בבית החולים שיבא בתל השומר מאושפזת במחלקת טיפול נמרץ אישה בחודש החמישי להיריון. במחלקת טיפול נמרץ בבית החולים לניאדו בנתניה מאושפזת אישה נוספת בהיריון.

 

22:05 - שוטרי יס"מ פשטו על חתונה בהשתתפות מאות בבני ברק

 

עשרות שוטרי יס"מ פשטו על ישיבת "דאראג" ברחוב נפחא בבני ברק, שבה התקיימה חתונה בהשתתפות כ-300 בני אדם תוך הפרה של מגבלות הקורונה.

 

21:10 - שב"ס: היום חוסנו 1,300 אסירים

 

היום החל שירות בתי הסוהר בחיסון האסירים והעצורים. משב"ס נמסר כי היום חוסנו 1,300 כלואים. עוד נמסר כי בשלב הראשון יחוסנו הכלואים בני 45 ומעלה ובעלי מחלות רקע המציבות אותם בקבוצת סיכון.

 

19:45 - לראשונה זה יותר מ-3 חודשים: יותר מ-10% חיוביים לקורונה

 

בישיבת הממשלה מחר הארכת הסגר תעלה לדיון, ולפחות לפי הנתונים מהערב כל הסימנים מראים שהוא לא יסתיים בסוף השבוע הקרוב: מחצות אובחנו 7,098 חיוביים לנגיף הקורונה וייתכן שהנתונים הסופיים יהיו גבוהים יותר משיא הנדבקים שנקבע בשבוע שעבר - 9,714 מאומתים.

לראשונה זה כמעט שלושה חודשים וחצי, שיעור הבדיקות החיוביות גבוה מעשרה אחוזים - 10.2% ליתר דיוק. בסך הכול פוענחו כ-70 אלף בדיקות קורונה.11 חולי קורונה נפטרו היום, לאחר שאתמול הלכו לעולמם 47 חולים. מספר הנפטרים מפרוץ המגפה - 4,040. בבתי החולים מאושפזים 1,161 חולים קשה, ומספר המונשמים הגיע לשיא מפרוץ המגפה - 292 מונשמים.

 

18:50 - נתניהו ביקש מהרב קנייבסקי להשאיר את מוסדות החינוך סגורים אם הסגר יוארך

 

ראש המשלה בנימין נתניהו שוחח עם המנהיג החרדי-ליטאי הרב חיים קנייבסקי וביקש ממנו להשאיר את מוסדות הלימוד במגזר סגורים אם הסגר יוארך. הוא הביא בפניו את נתוני התחלואה הקשים בקורונה וביקש "לתת מאמץ אחרון" בסגירת תלמודי התורה, "למרות הקושי הגדול".

 

הרב חיים קנייבסקי וראש הממשלה בנימין נתניהו הרב חיים קנייבסקי וראש הממשלה בנימין נתניהו צילום: אלכס קולומויסקי, יונתן זינדל/פלאש90

 

18:00 - פרויקטור הקורונה למגזר החרדי: "מעריך ש-15% ממוסדות לימוד החרדיים פתוחים"

 

רוני נומה, ראש תחום החרדים במינהלת "מגן ישראל" של משרד הבריאות, אמר בתדרוך לעיתונאים כי הוא מעריך ש-15% ממוסדות הלימוד במגזר עדיין פועלים למרות הסגר. עוד הוא אמר: "אין ספק שבחלק המקומות אנחנו רואים שיש אכיפה. האם זה בהיקפים שהיינו רוצים? כולנו היינו רוצים יותר".

 

16:15 - תוצאות ראשוניות של מחקר בשיבא: רמת נוגדנים גבוהה בקרב המחוסנים לקורונה

 

מתוצאות ראשוניות של המחקר הסרולוגי שנערך בבית החולים שיבא בתל השומר עולה כי שבוע אחרי קבלת המנה השנייה של החיסון נגד קורונה נרשמה עלייה של פי 6 עד פי 20 בכמות הנוגדנים לנגיף הקורונה. רמות הנוגדנים הללו גבוהות יותר מאשר בקרב חולי קורונה שהחלימו.

 

"זה אומר שהחיסון עובד בצורה נפלאה", אמרה פרופ' גילי רגב-יוחאי, מנהלת היחידה למניעה ובקרת זיהומים בבית החולים, שהציגה את תוצאות החיסון. הנתונים מתייחסים ל-102 מתחסנים בבית החולים מתוך כאלף עובדי שיבא שהשתתפו במחקר עד כה וקיבלו את המנה השנייה של חיסון הקורונה. מתוך אותם 102 איש, רק שניים פיתחו נוגדנים ברמה נמוכה מאוד, אחד מהם מדוכא חיסון. "הרוב המוחלט פיתח נוגדנים ברמות מאוד גבוהות. המשמעות היא שנתחיל לראות את הירידה של התחלואה כי אנחנו רואים אנשים עם רמות נוגדנים מאות גבוהות", הוסיפה פרופ' רגב-יוחאי. 

 

16:10 - רגב: נבחן מתווה לתגמול לרוכשי כרטיסי טיסה

 

שרת התחבורה מירי רגב אמרה: "אנחנו בודקים מתווה שבו המדינה תתגמל כספית את אלה שקנו כרטיסי טיסה לפני הסגר, כדי למנוע מהם לטוס לחו"ל כך שלא יפסידו את עלות הטיסה והמלון". רגב אמרה את הדברים במסיבת עיתונאים שבה הכריזה על כך שמשרד הבריאות אישר למעבדת בדיקות הקורונה בנמל התעופה בן גוריון להתחיל בביצוע בדיקות מהירות.

 

15:05 - משרד הבריאות דורש להאריך את הסגר ביותר משבוע, חלק מהשרים מתנגדים

   

משרד הבריאות צפוי לבקש משרי הממשלה להאריך את סגר הקורונה המלא ביותר משבוע, משום שהארכה של שבוע תסתיים בלילה שבין חמישי לשישי ב-28 בינואר. בין האפשרויות - להאריך את הסגר המלא עד יום ראשון, 31 בחודש, כדי למנוע את ההתקהלויות של סוף השבוע.

 

יש שרים שמתנגדים להארכת הסגר המלא אפילו לשבוע נוסף כמו השר אופיר אקוניס שדורש להאריך אותו רק ב-72 שעות לנוכח הירידה במקדם ההדבקה. הוא מציע להתחיל בפתיחת מוסדות החינוך. גם שרי כחול לבן בהנהגת שר הביטחון בני גנץ אומרים שלא יסכימו להארכת הסגר אם לא תתבצע אכיפה אמיתית במגזר החרדי.

 

12:10 - הקרב על נתב"ג ונגד היועמ"ש: בדיקת קורונה שלילית תהיה תנאי כניסה לארץ

 

בדיקת קורונה שלילית תהיה תנאי כניסה לישראל, תורחב חובת הבידוד במלוניות קורונה לחוזרים ממדינות נוספות, תוגבל היציאה מישראל. אלו ההחלטות העקרוניות שהתקבלו הלילה (יום ב') בדיון חירום שכינס ראש הממשלה בנימין נתניהו במטרה למנוע את כניסת המוטציות השונות של הקורונה לישראל. ברקע - שורת האשמות קשות מצד שרי הבריאות והתחבורה יולי אדלשטיין ומירי רגב נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. לדבריהם הוא זה שמנע חיוב בבדיקת קורונה שלילית כתנאי כניסה לארץ. הוא דחה האשמה זאת על הסף.

 

בדיון אצל ראש הממשלה השתתפו שר הבריאות, שרת התחבורה, ראש המל"ל, היועץ המשפטי לממשלה ומנכ"ל משרד הבריאות. ההחלטות העקרוניות הועברו להכנת תקנות והצעות לאישור הממשלה או הקבינט:

 

  • הכניסה לארץ תתאפשר בהצגה של בדיקת קורונה שלילית עד 72 שעות לפני הטיסה.
  • יציאה מהארץ של ישראלים - היא תותר רק לצרכים חיוניים כמו דיפלומטים, מקרים הומניטריים, אנשי עסקים ומקרים מיוחדים שיאושרו בוועדת חריגים.
  • חיוב בידוד – הכוונה להרחיב את רשימת המדינות שמחייבות בידוד במלוניות - מדינות שנשקפת מהן סכנה לייבוא של מוטציות.
  • ועדת החוקה בראשות ח"כ יעקב התכנסה בצהריים כדי להאריך עד תחילת פברואר את חיוב הבידוד במלוניות לשבים מחו"ל.

 

 

נתב"ג נתב"ג צילום: שאול גולן

 

 

מטעם מנדלבליט נמסר הבוקר כי אין כל אמת בטענה לפיה הוא מנע התניית כניסה לארץ מחו"ל בהצגת בדיקת קורונה שלילית. "הנושא עלה והתבקש לראשונה רק במהלך השבוע שעבר, ואנו מדגישים כי קיימת דרך משפטית מתאימה להסדיר את הסוגייה, וכך גם נמסר לגורמי המדיניות הנוגעים בדבר", נמסר. "גורמי הייעוץ המשפטי לממשלה ימשיכו במתן פתרונות משפטיים על מנת לסייע לממשלה לממש את מדיניותה בגבולות הדין".

 

כרגע, אזרחים זרים ותיירים לא רשאים להיכנס, אולם בכל הקשור לישראלים ששבים ארצה הטיסות נמשכות כסדרן. בעבר הצהירה ראש שירותי הבריאות לשעבר פרופ' סיגל סדצקי, כי "מחו"ל נפתחה הרעה", אולם גם כעת מדינת ישראל לא מפקחת מספיק על מצב בריאותם של הנכנסים בשעריה.

 

מדינות רבות ברחבי העולם מתנות כיום כניסה לשטחן בביצוע בדיקת קורונה שלילית, שנעשתה עד 72 שעות לפני ההמראה, אולם בישראל לא קיבלו עד כה החלטה בנושא. גם מדינות שבהן שיעורי התחלואה גבוהים במיוחד, כדוגמת ארה"ב ובריטניה, החליטו כבר לחייב ביצוע בדיקת קורונה עוד במדינת המוצא לפני ההמראה.

 

ומה קורה בישראל? גורם במשרד הבריאות אמר ל-ynet כי "הנושא נבחן בהיבטים המשפטיים והתפעוליים שלו". כיום אמנם הנוסעים החוזרים מתבקשים לבצע בדיקת קורונה, לאחר נחיתתם בנתב"ג. מי שלא מוכן נדרש להיכנס לבידוד במלונית.

 

12:03 - שירות התעסוקה: מאז תחילת הסגר נרשמו 134,196 דורשי עבודה חדשים, 4,449 ביממה האחרונה

 

שירות התעסוקה מדווח היום (ב') כי מאז יום חמישי נרשמו 4,449 דורשי עבודה חדשים, כאשר מאז יום ראשון, 27.12.2020 היום בו החל הסגר, נרשמו בסך הכל 134,196 דורשי עבודה חדשים, ומתוכם 73,270 נרשמו מאז הודק הסגר המהווים 54.6% מכלל הנרשמים מאז תחילת הסגר השלישי.

 

עוד מדווח השירות, כי 109,896 מתוך דורשי העבודה הוצאו לחל"ת, ושיעורם מכלל דורשי העבודה החדשים עומד על כ-81.9%, בעוד 24,300 מהם פוטרו או התפטרו ושיעורם עומד על 18.1% מכלל הנרשמים מאז תחילת הסגר.

 

כמו כן, יצוין כי עובדי ענף ההוראה, החינוך וההדרכה מהווים את הקבוצה העיקרית בקרב דורשי העבודה החדשים מאז תחילת הסגר. ערב הידוק הסגר עמד שיעורם בקרב הנרשמים מאז תחילת הסגר על 5.1% בלבד, אלא שנוכח סגירת מערכת החינוך עלה שיעורם משמעותית ועומד הבוקר על 26.2% מכלל הנרשמים מאז תחילת הסגר. מאז ה-27/12 נרשמו 35,159 עובדי הוראה, חינוך והדרכה כדורשי עבודה, 32,103 מתוכם נרשמו מאז הודק הסגר, קרי 91.2% מהם הפכו לדורשי עבודה מאז נסגרה מערכת החינוך.

 

10:15 - בכירה במשרד הבריאות ממליצה: "לסגור את נתב"ג לזמן קצר"

 

ד"ר אורלי גרינפלד, המנהלת הרפואית של מטה פרויקטור הקורונה במשרד הבריאות, אמרה הבוקר כי היתה ממליצה לסגור את נתב"ג לזמן קצר, לטובת מניעת כניסת הווריאנט הדרום אפריקני, ומחשש לכניסת וריאנטים נוספים. "בריאותית עדיף היה לסגור את נתב"ג", אמרה. "אבל יש לזה השלכות". גרינפלד התראיינה לאולפן ynet.

 

דבריה מגיעים אחרי בקשתו של שר הבריאות יולי אדלשטיין מהיועץ המשפטי של משרד הבריאות לבחון את האפשרות של סגירת השמיים וצמצום מספר החוזרים לארץ לנוכח החשש מאיתור הווריאנט הדרום-אפריקני. ד"ר גרינפלד אמרה הבוקר כי בישראל נמצאו כ-20 נדבקים בווריאנט הדרום אפריקני, בהם ארבעה שחזרו מאיחוד האמירויות ונמצאו חיוביים בבדיקה שערכו בנתב"ג.

 

 

ד"ר אורלי גרינפלד ד"ר אורלי גרינפלד צילום: חגי דקל

 

בזמן שיש סגר מהודק נכנסות מוטציות ורק אתמול נזכרים לשלוח אנשים למלוניות. "זה משהו שאנחנו חייבים לעשות כמה שיותר מהר במיידי על מנת לעצור את זה. הווריאנט הבריטי כבר כאן, ככל הנראה 20% מהמאומתים הם עם הווריאנט הבריטי. עם הווריאנט הדרום אפריקני נמצאו כ-20 מאומתים שעברו את הריצוף. רק ביומיים האחרונים ראינו שיש גם כאלה שהגיעו מדובאי ואז ההחלטה הייתה חד משמעית אתמול בבוקר - להנחות שכל אלה שמגיעים מאיחוד האמירויות ומברזיל יילקחו למלונית. ההחלטה יושמה מאוד מהר", אמרה ד"ר גרינפלד. 

 

8:00 - אדלשטיין: למעלה מ-1.2 מיליון כבר חוסנו במנה הראשונה

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר כי אתמול חוסנו 152,000 איש: 72,000 במנה ראשונה, 80,000 במנה שנייה. "עד עכשיו חיסנו למעלה מ-2.1 מיליון איש במנה הראשונה ולמעלה מ- 300,000 במנה השנייה", אמר אדלשטיין. "יחד עם זאת, העומס על בתי החולים עצום. תשמרו על ההנחיות, הן נכתבו בדם!".

 

7:45 - נתוני הקורונה: 5,616 אובחנו אתמול, שיעור החיוביים גבוה - 9.1%

 

5,616 ישראלים אובחנו אתמול (א') כחיוביים לקורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. הנתון נובע ממספר מועט יחסי של בדיקות שפוענחו, כפי שקורה בדרך כלל בימים שבת וראשון. בסך הכול בוצעו אתמול כ-62 אלף בדיקות ושיעור החיוביים עמד על 9.1%. מדובר בנתון גבוה, שהושפע ממיעוט בדיקות הסקר שנערכות בבתי אבות – שבהם שיעור החיוביים נמוך באופן משמעותי מהממוצע.

 

1,130 חולים מאושפזים במצב קשה בבתי החולים, מהם 273 מונשמים. עד כה התחסנו בישראל יותר מ-2.1 מיליון בני אדם.

 

חיסוני קורונה של קופת חולים כללית בירושלים חיסוני קורונה של קופת חולים כללית בירושלים צילום: אלכס קולומויסקי

 

אמש חצה מספר הישראלים שמתו מקורונה רף חדש ועמד על 4,005 – בהם 24 שמתו אתמול. מתחילת החודש נפטרו בישראל 661 חולי קורונה, יותר מכל חודש אחר מאז פרוץ המגפה – פרט לאוקטובר שבו מתו 956 ישראלים. הנפטר ה-3,000 הלך לעולמו ב-15 בדצמבר. כלומר, בתוך חודש ויומיים בלבד נפטרו 1,005 חולי קורונה נוספים.

x