בדיקת כלכליסט
מדליק אך לא שימושי: בדקנו את ה-LG Wing עם המסך המרחף
הווינג עולה כ-3,200 שקל. מחיר פרימיום לכל הדעות. הוא כולל מסך מצוין אך גם המון פשרות במבחינת החומרה. תצורת המכשיר תתאים למי שרוצה מכשיר שימשוך את העין ולחובבי צילומי הווידאו. עבור כל השאר מדובר במכשיר מסקרן מאוד אך לא באמת שימושי
בשנתיים האחרונות LG מנסה בכל כוחה לנסות ולהישאר רלוונטית בעולם המובייל. היצרנית הקוריאנית, שהיתה מחלוצות הסמארטפונים, אפילו לפני אפל, לא ממש הציגה מכשיר שיכול להתאים לציבור הרחב מזה יותר מ-5 שנים. הדגם האחרון שלה שעורר עניין היה מכשיר שייצרה לגוגל - הנקסוס 5X, ומאז היא בדרך כלל נכשלת בלתפוס את רוח הזמן. יאמר לזכותה שהיא תמיד ניסתה להציע משהו מקורי ולא להעתיק. לפעמים זה הצליח לה, הוולווט משנה שעברה או ה-V60 היו מוצלחים יחסית, אך לרוב היא נכשלת כמו עם ה-G5 המודולורי או יורשיו שמעט מאוד אנשים התעניינו בהם.
קראו עוד בכלכליסט:
- סמסונג גלקסי פולד 2: האם אתם באמת צריכים סמארטפון ב-8,000 שקל?
- אייפון 12 ואייפון 12 פרו: העיצוב חוזר אחורה, היכולות רצות קדימה
- אייפון 12 מיני: גדול כמה שהוא קטן
כנראה שב-LG הבינו את הטריק והחליטו לעשות מעשה. החברה חילקה את חטיבותיה כך שאחת, חטיבת המובייל לקהל הרחב, תייצר מכשירים כמו שכולם רוצים. השנייה המכונה - Explorer Project - היא מעין חטיבת פיתוח מתקדמת שמוצריה יוצאי דופן. הראשון להראות את הכיוון החדש של החברה הוא ה-Wing, סמארטפון ייחודי בעל שני מסכים, שהעליון בהם סובב על ציר שמאפשר לפתוח אותו לרוחב המכשיר בתצורה שמזכירה כנף של מטוס ומכאן השם. זו תצורה מקורית, ייחודית ומושכת עיניים, אך האם היא באמת מסוגלת להתאים לקהל הרחב?
עיצוב ומבנה: זה מטוס? זו ציפור? לא - זה סמארטפון
כמובן שהחלק המעניין במכשיר הזה הוא העיצוב הלא שגרתי שלו. הווינג מרשים מאוד למראה. כשהמסך העליון סגור הוא נראה כמו סמארטפון רגיל בעל מסך קצת גדול ובעיקר עובי של כמעט 11 מ''מ הרבה מעבר למקובל אצל המתחרים. רק הפולד 2 של סמסונג מציע עובי דומה אך מסכו הרבה יותר גדול. עם זאת, העובי הוא הדבר היחיד שאפשר לומר לרעתו של הווינג, העיצוב שלו מאוד נעים, השוליים מעוגלים כדי לשמור על אחיזה נוחה. ולמרות שהוא כבד למדי עם 260 גרם, הוא לא מרגיש כמו לבנה. פתיחת המסך העליון מתבצעת על ידי הזזתו לצד שמאל. הציר סובב ב-90 מעלות ומייצב את המסך העליון לרוחב. המנגנון טוב למאות אלפי פתיחות וסגירות כך לפי היצרנית, אך מדובר בציר מכני, וכל מנגנון מכני עשוי בשלב מסוים להישחק או להישבר. בנוסף המסך העליון דקיק יחסית והחיבור שלו לגוף לא מרגיש מאוד חזק. LG טוענת לעמידה בתקן MIL-STD-810G הצבאי, אך הוא לא עמיד למים אלא רק לנתזים והוא מצופה בחומר דוחה מים.
LG WING סגור צילום: רפאל קאהאן
LG WING סגור צילום: רפאל קאהאן
הגב של המסך העליון עשוי מפלסטיק כשהוא במצב פתוח והוא מתחבא מאחורי החלק התחתון כאשר הוא סגור. גב המכשיר עצמו מצופה בזכוכית גורילה שלה חספוס עדין ומעניק תחושת אחיזה יותר איתנה מאשר מכשירים עם גב חלקלק. יתרון נוסף הוא שאין זכר לטביעות אצבעות, גם אם סיימתם עכשיו לאכול פלאפל או המבורגר. המסך התחתון מתגלה עם סיבובו של העליון. הוא קטן ומרובע עם שוליים שכבר זמן רב לא ראינו בסמארטפון. כפתורי השליטה נמצאים בצד ימין בתצורה רגילה, הפעלה ופתיחת מסך בכפתור התחתון, עוצמת קול בשני הכפתורים העליונים. בתחתית תמצאו את שבכת הרמקול ולצידה את שקע הטעינה. בסך הכל מדובר במכשיר נאה שמצליח להדחיק את גודלו ועוביו מאחורי עיצוב מוצלח מאוד שמצליח אפילו לשדר יוקרתיות מסוימת. אבל הוא עדיין כבד למדי לשימוש שוטף כך שכדאי לשים לב לכך.
ביצועים וזמן סוללה: מסכים מעולים עם מעבד ביניים ולא מעט פשרות
במכשיר בעל שני מסכים מן הסתם מדובר בתכונה החשובה ביותר שלו. היצרנית השקיעה הרבה מאוד במסכים האלה. המסך הראשי הוא בן 6.8 אינץ' והוא נראה נפלא - למעשה מדובר באותו המסך של הוולווט משנה שעברה. הרזולוציה שלו היא FHD בלבד, אך הצבעוניות והבהירות שלו מעולות. הפאנל מבוסס על שכבת פלסטיק (P-OLED) דקיקה מה שמקנה לו עמידות גבוהה יותר. המסך התחתון לעומת זאת מוזר. הוא בן 3.9 אינץ' והרזולוציה שלו גם היא FHD. מנגד הפאנל שלו מבוסס זכוכית (G-OLED) והפרישה הלא סטנדרטית שלו מוזרה בהתחלה. מנגד איכות התצוגה שלו טובה כמו של המסך הראשי.
ביצועים LG WING צילום: רפאל קאהאן
את הווינג מניע מעבד סנאפדרגון 765G בעל תמיכה בדור 5 ישירות מהקופסה. אין כאן צורך להמתין לאישור מהספקיות כמו אצל כמה מהמתחרות. זה מעבד שמיועד למכשירי ביניים, משהו שהווינג לא מתיימר להיות, בעיקר בהתחשב במחירו. עם זאת, מבחינת ביצועים הוא מספק את התמורה. ההבדלים בינו לבין מעבד דגל יהיו זניחים ואף תרוויחו מכך חיי סוללה טובים יותר. זכרון הפעולה צנוע של 8 גיגה-בייט ומרחב האחסון של 128 או 256 גיגה-בייט, עם זאת תקן הזיכרון - UFS 2.1 כבר מתחיל להתיישן והוא עשוי להאט את המכשיר בהמשך החיים של המכשיר. בסך הכל מדובר בחבילת חומרה טובה שגם היא לא מייצגת מכשיר דגל, היא בהחלט מספיקה ל-95% מהשימושים היומיומיים הממוצעים.
מצלמות: הסטילס מאכזב אך הווידאו איכותי
התצורה של הווינג נועדה בראש ובראשונה לשמש את חובבי צילום הווידאו. הרעיון הוא לספק תצורה דמויית גימבל (מערכת אחיזה לסמארטפון או למצלמה היודעת לשמור על יציבות המצלמה בזמן צילום). עד כה מערכות אלה דרשו ידית ייעודית חיצונית, אך בווינג היא מוחבאת בתוך המכשיר עצמו ומבוססת תוכנה ולא חומרה. בסך הכל מדובר במערכת שעושה עבודה טובה. היא יעילה יחסית וניתן לצלם עימה סרטונים גם במצבי קיצון כמו בריצה או ברכיבה על אופניים ומאפשר לצלם רגעים שלא ניתן קודם לכן בסמארטפונים.
מצלמת LG WING צילום: רפאל קאהאן
מצלמת LG WING צילום: רפאל קאהאן
מצלמת LG WING צילום: רפאל קאהאן
מערך הצילום מורכב מעדשה רגילה עם מפתח של F/1.8, נתון שגרתי בימינו, הרזולוציה היא בת 64 מגה פיקסל, כאשר היא משלבת בין כמה פיקסלים כדי לייצר אחד גדול יותר מה שמעניק בהירות וחדות משופרת. ישנו כמובן ייצוב תמונה אופטי מובנה. שתי העדשות הנוספות מציעות זווית רחבה, האחת עם רוחב שדה של 117 מעלות ורזולוציה של 13 מגה-פיקסל והשנייה עם רוחב שדה של 120 מעלות ורזולוציה של 12 מגה-פיקסל. הסיבה לשתיהן הוא כמובן מנגנון הגימבל שעושה בהן שימוש כדי לאפשר רוחב שדה.
מצלמת הסלפי LG WING צילום: רפאל קאהאן
מצלמת הסלפי בת ה-32 מגה פיקסל מתבססת על מנגנון פופ-אפ שיתרונו היחיד הוא בכך שהמסך נותר נקי ממגרעות וחרירים. מנגד, קשה יותר לצלם סלפי ספונטני. גם איכות הצילום של הסטילס אינה מהמרשימות שראינו. המצלמה, למרות החומרה הטובה לא באמת מספקת ביצועים כמו של מכשירי הדגל ולמכשיר שכל כך ממוקד צילום זה באמת חבל.
ממשק וחווית משתמש: עקב האכילס של LG
הווינג מגיע עם אנדרואיד 10 ישירות מהקופסה ועל בסיס הניסיון שלנו עם דגמי LG ככל הנראה לא יהיה עדכון מעבר לאנדרואיד 11. ל-LG יש שם רע בכל הנוגע לעדכוני תוכנה. היא מטפטפת אותם פעם או פעמיים בשנה וגם אז לא בגרסאות הכי עדכניות. עבור מי שעובד עם המכשיר זה יכול ליצור בעייתיות מבחינת עדכוני אבטחה בני כמה חודשים. חגיגה להאקרים או למפיצי נוזקות. הממשק של LG עודכן כדי להפעיל את התצורה החדשה. אך כאן יש שתי בעיות.
המסך המתקפל של LG WING צילום: רפאל קאהאן
ראשית כדי שהאפליקציות יוכלו לפעול כראוי, הן צריכות להיות מותאמות לתצורת המסך הייחודית. מכיוון שלמעט הווינג אין כזו בנמצא, 99.9% מהמפתחים לא ישקיעו את מרצם להתאמת המוצרים שלהם לווינג. זאת אומרת שלרוב האפליקציות אין תמיכה בווינג וכנראה גם לא תהיה בעתיד. תוכלו להשתמש בהן רק בתצורה סגורה. מנגד כמו למשל עם יוטיוב, המסך האופקי מספק חוויית צפייה טובה מאוד, אך ממשק השליטה למשל לא עובר למסך התחתון שהוא המיקום ההגיוני בתצורה הזו. בנוסף האפליקציות שכן מותאמות לפעמים לא מלוטשות עד הסוף ויש גליצ'ים פה ושם. ממשק הבית של LG מעבר לכך הוא לא רע, אך הוא עדיין תקוע אי שם ב-2016 ואין בו יותר מדי חידושים. כך למשל סורק טביעות האצבעות ממוקם מתחת למסך, אך רק במסך העליון. זאת אומרת שאם תרצו לפתוח את נעילת המכשיר בתצורת ה"מטוס" תיאלצו ללחוץ על המסך הפתוח - לא נוח במיוחד. כמו כן אין כאן פתיחת נעילה מבוססת זיהוי פנים - משהו שגם מכשירי ביניים יודעים להציע כיום - כנראה בגלל מצלמת הסלפי האיטית מדי.
LG WING באתר כלכליסט צילום: רפאל קאהאן
סיכום ואלטרנטיבות: מושלם לחובבי מוזרויות ויוטיוברים
הווינג עולה כ-3,200 שקל. מחיר פרימיום לכל הדעות. ואולם חוויית השימוש בו מוזרה. מצד אחד יש לו יופי של מסך שמתחרה במיטב התוצרת של סמסונג או אפל, מנגד החבילה השלמה לוקה בכל מיני פספוסים או ויתורים שאין להם מקום כאן. כך למכשיר שמתהדר כמכונת מולטימדיה יש רק רמקול אחד וגם הוא לא מרשים ואין שקע אוזניות. אז נכון שהנטייה היא לוותר עליהם, אך LG תמיד ניסתה לפנות לאודיופילים, ועבורם חיבור בלוטות' אינו מספק את הסחורה מבחינת איכות הצליל. למזלו של הווינג אין לו ממש מתחרים. זו תצורה שתתאים למי שאוהב למשוך את מבטי הסובבים או לכאלה שאוהבים לצלם סרטוני יוטיוב. עבור כל השאר מדובר במכשיר מסקרן מאוד אך לא באמת שימושי.