$
בארץ

סלובקיה תרכוש מכ"מי כיפת ברזל ב-182 מיליון דולר

מכ"ם ה-MMR של התעשייה האווירית רושם לקוח זר נוסף: משרד ההגנה הסלובקי, שירכוש 17 מערכות מכ"ם בהסכם עם משרד הביטחון הישראלי

אודי עציון 14:2314.01.21
אחרי צ'כיה והונגריה, חברה נוספת בנאט"ו ממזרח אירופה רוכשת את מכ"ם ה-MMR של התעשייה האווירית: ממשלת סלובקיה אישרה את המלצת משרד ההגנה הסלובקי להצטייד ב-17 מערכות מכ"ם מתוצרת חטיבת אלתא של התע"א, בעסקה בשווי של כ-150 מיליון יורו (כ-182 מיליון דולר). ההסכם כולל העברת טכנולוגיה וידע מישראל לסלובקיה ושיתוף פעולה תעשייתי, לרבות תמיכה בתעשייה המקומית. במסגרת העסקה ייוצרו מרכיבי המכ"מים בשיתוף תעשיות ביטחוניות מקומיות בסלובקיה, תוך הובלה ואינטגרציה של משרד הביטחון והתעשייה האווירית.

 

 

 

סלובקיה רוכשת את המכ"מים כחלק משדרג מערכת ההגנה האווירית שלה לסטנדרטים של הברית הצפון-אטלנטית, ומעבר ממערכות לחימה מהעידן הסובייטי למערכות מערביות, וכחלק מהמגמה לחזק את היכולות הצבאיות של מדינות מזרח אירופה מול האגרסיביות הרוסית בשנים האחרונות, כפי שהתבטאה בכיבוש חצי האי קרים.

 

מכ"ם של אלתא מכ"ם של אלתא צילום: משרד הביטחון

 

מכ"מי ה-MMR מסוגלים לאתר מטוסים ומסוקים, טילים, רקטות ופגזי מרגמה ולזהות את אתרי הנפילה שלהם. המכ"ם משמש את מערכת כיפת ברזל, שנרכשה גם בידי צבא ארה"ב, ונמכר בנפרד גם לצבאות קנדה, פינלנד, הודו ולפי מקורות זרים גם לסינגפור.

 

סלובקיה ביצעה השנים האחרונות כמה עסקאות עם התעשיות הביטחוניות בישראל, ובשנה שעברה סיכמה על רכישת טילי ספייק מרפאל בכמה עשרות מיליוני דולרים.

 

שר הביטחון בני גנץ אמר כי "מדובר בהישג משמעותי, שהוא עדות למצוינות והחדשנות של התעשיות בישראל, ולהידוק היחסים ושיתוף הפעולה של משרד הביטחון עם מדינות נאט"ו".

 

סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא יואב תורג'מן אמר כי "ה-MMR משפר באופן משמעותי את אמינות התמונה האווירית והמודעות המצבית וביכולתו לטפל ביעילות במגוון רחב של מטרות. עד היום, נמכרו כ-130 מערכות מכ"ם כאלה".

x