ניו זילנד מחכה לנתוני התחסנות מחו"ל, יפן עדיין בונה אמון ציבורי
מדובר במדינות שהתמודדותן עם המגפה היתה מהיעילות בעולם, ובהתאם, רמות התחלואה והתמותה נמוכות באופן דרמטי לעומת מדינות אחרות
בשעה שמבצע החיסונים הישראלי מתקדם במלוא המרץ, נראה כי למדינות מסוימות אין סיבה למהר. אוסטרליה, ניו זילנד, דרום קוריאה ויפן הן בין המדינות שהצהירו כי לא יתחילו לחסן את אוכלוסיותיהן לפני סוף פברואר לכל המוקדם.
- בריטניה: מספר המתים מקורונה מפרוץ המגפה - יותר מ-100 אלף בני אדם
- "הקורונה זה רק הפרומו; חברות שלא יידעו להיערך לשינויי האקלים, לא יהיו כאן"
- פיץ' אישררה את דירוג האשראי של ישראל; צופה צמיחה של 5.4% ב-2021
הנסיבות מצדיקות את המהלך. מדובר במדינות שהתמודדותן עם המגפה היתה מהיעילות בעולם, ובהתאם, רמות התחלואה והתמותה נמוכות באופן דרמטי לעומת מדינות אחרות.
סיבה נוספת שבעטייה מדינות אלה אינן ממהרות להתחסן נעוצה במוטיבציה הגבוהה של המערב להתחסן במהירות, מה שיאפשר לראשונות גישה למידע חשוב שישפר את התהליך בתחומן.
"הליך אישור החיסון כה ממושך באוסטרליה וניו זילנד, מפני שיש הרבה בחינות חוזרות של הסטטיסטיקה", אמרה ל"גרדיאן" הבריטי ג'ניפר מרטין, חברה בוועדה המייעצת ל־Pharmac, קניין התרופות המורשה היחיד בניו זילנד. "סביר שהרגולטור יאמר 'טוב, נראה שזה עובד על אירופים, אבל אנחנו מוטרדים מההשפעות האפשריות על אוכלוסיות ילידיות ואסיאתיות'. אוסטרליה וניו זילנד אומרות: 'למה לסכן אנשים אם אפשר להמתין עוד קצת ולקבל עוד מידע?'".
והמידע אכן זורם. בשבוע שעבר פרסם ה־CDC מידע על תגובות אלרגיות שנצפו בעקבות ההתחסנות במהלך דצמבר. גם ביפן, שם זינקה התחלואה בימים האחרונים והוכרז מצב חירום בטוקיו, מעדיפים לדחות בינתיים את החיסונים. זאת, בטענה כי בניית אמון ציבורי כלפי החיסון היא תנאי מקדים הכרחי להפצתו הנרחבת.