צה"ל מבקש תוספת של 4 מיליארד שקל לתקציב הביטחון
הבקשה מגיעה לאחר שבספטמבר האחרון קיבל הצבא תוספת חריגה של 3 מיליארד שקל, במסגרת תקציב המשכי של 10 מיליארד שקל
צה"ל מבקש תוספת של 4 מיליארד שקל לתקציב הביטחון ב-2021. הבקשה מגיעה לאחר שבספטמבר האחרון קיבל תוספת חריגה של 3 מיליארד שקל, במסגרת תקציב המשכי של 10 מיליארד שקל. הגדלת התקציב לצה"ל תיעשה על חשבון השירותים האזרחיים, שצפויים גם כך לספוג קיצוצים משמעותיים עקב אי אישור התקציב ל-2020 והעמקת הגירעון בעקבות משבר הקורונה.
- נתניהו דורש תוספת של 3.3 מיליארד שקל לצה"ל
- נתניהו, כחלון ובנט סיכמו על תוספת של 2 מיליארד שקל לביטחון
- רגע לפני הדיון על תקציב הביטחון: התעשייה האווירית הדגימה שיגור טיל ל-400 ק"מ
ברקע לבקשה, משרד הביטחון מבקש למחזר הלוואה בגובה 10 מיליארד שקל שלקח מסיטיבנק בשנת 2014. מיחזור ההלוואה התבקש על מנת לרכוש מטוסים והוא יצריך בפועל מהאוצר הגדלה של החוב כנגד ערבות על ההלוואה, וכן את תשלום הריבית על ההלוואה בגובה של כרבע מיליארד שקל. משרד האוצר מתנגד למחזור, והמחלוקת בין משרד הביטחון למשרד האוצר נמצאת כעת על שולחנו של היועץ המשפטי לממשלה.
במשרד הביטחון היו אמורים לפעול בשלב זה תחת תוכנית רב-שנתית חדשה שכוללת תוספת של מיליארד שקל לצורך רכש והצטיידות, דבר שלא יצא אל הפועל בשל אי אישור התקציב.
שיעור הגירעון של ישראל בשנת 2020 עמד על 11.7% לעומת 3.7% בשנת 2019, והסתכם ב-160.3 מיליארד שקל. עיקר העלייה בגירעון מוסברת בגידול בהוצאות בעקבות התוכנית הכלכלית להתמודדות עם הקורונה, שעמדה על 68.6 מיליארד שקל. במקביל חלה ירידה בהכנסות ביטוח לאומי בהיקף של 22.9 מיליארד שקל, וירידה בהכנסות ממסים בסך 6.5 מיליארד שקל.