$
הייטק והון סיכון

ביונד ביולוג'יקס תקבל 125 מיליון דולר מסאנופי העולמית לפיתוח תרופה לסרטן

החברה הישראלית המפתחת תרופות אימונותרפיות לסרטן חתמה על הסכם רישוי עם סאנופי לפיו תקבל את הסכום מיידית ותהיה זכאית לתשלומים של עד מיליארד דולר כתלות באבני דרך. כל זה לפני הניסוי הקליני הראשון בבני אדם בתרופה

מאיר אורבך 17:0112.01.21
חברת ביונד ביולוג'יקס (Biond Biologics), שמפתחת תרופות אימונותרפיות לסרטן חתמה על הסכם רישוי עם חברת סאנופי (SANOFI) העולמית עבור הפיתוח והמסחור של BND-22. בהתאם לתנאי ההסכם, ביונד תקבל 125 מיליון דולר ותהיה זכאית לתשלומים פוטנציאלים נוספים של מעל למיליארד דולר עבור אבני דרך בפיתוח, רישום ומכירות של התרופה, כמו גם תמלוגים בשיעור דו-ספרתי מסך ההכנסות העתידיות מהתרופה.  

 

ביונד תוביל את הניסוי הקליני הראשון בבני אדם, פאזה 1a, של BND-22, לבחינת הבטיחות והסבילות של התרופה כטיפול יחיד ובשילוב עם התרופות הקיימות כיום כנגד המחלה. סאנופי תהיה אחראית על הפיתוח הקליני ולאחר מכן גם על המסחור.

 

ביונד נוסדה בשנת 2016 על ידי הצוות המדעי לשעבר של cCAM Biotherapeutics, חברת אימונו-אונקולוגיה אשר נרכשה במלואה על ידי חברת Merck ביולי 2015. ב-2019 גייסה החברה 17 מיליון דולר בהובלת Israel Biotech Fund וקבוצת הראל ביטוח ופיננסים בהשתתפות חברת התרופות האמריקאית Celgene (NASDAQ: CELG), הקרן היפנית-ישראלית SBI JI Innovation Fund ומשקיעים קיימים.

 

בשיחה עם "כלכליסט" אמרה ד"ר תהילה בן משה, "אנחנו גורמים למערכת החיסון לעשות מה שהיא אמורה לעשות. המערכת אמורה להרוג תאים סרטניים. זיהינו מנגנון שבו היא אמורה לעבוד אבל התאים הסרטניים מצליחים להתחמק. פיתחנו תרופה שמונעת מהתאים הסרטניים להתחמק. בשונה מכל תרופה אחרת שמפעילה תא אחד שנלחם במחלה, מה שמייחד את התרופה שלנו שהיא מפעילה שלושה תאים.
ד"ר תהילה בן משה, ביונד ביולוג'יקס ד"ר תהילה בן משה, ביונד ביולוג'יקס צילום: Tomer Shalom

 

"אנחנו נמצאים לפני ניסויים קליניים בבני אדם, שיתרחשו בישראל ובארצות הברית", אמרה בן משה, "נעשה ניסוי בערך ב-50 איש. הטיפול שלנו מיועד לגידולים סרטניים מוצקים דוגמת סרטן ריאות, ראש צוואר, קיבה, מערכת העיכול ועוד. אלו הן מחלות מאוד אלימות ופוגעים באחוזים גדולים באוכלוסיה ללא טיפול יעיל.

 

"ההסכם שלנו עם סאנופי מצויין ונותן אישור למחקר שלנו שנעשה בשיתוף פעולה מלא עם החברה. אנחנו נמשיך ללוות אותו ונהיה מעורבים בכל שלבי הפיתוח", הוסיפה, "זו התרופה הראשונה שלנו שנכנסת לניסויים קליניים ויש לנו עוד שתי תרופות בקנה וטכנולוגיה להכנסת נוגדנים לתאים. תוך 4 שנים הבאנו תרופה מרעיון מדעי לשלב שמוגש לחולים", אמרה.

 

החברה יושבת במשגב בגליל המערבי עד היום גייסה כ-20 מיליון דולר בשני סבבי גיוס. "בכסף שקיבלנו נוכל לעשות מה שנרצה. נחליט כמה כסף ילך לחברה, לבעלי המניות ולהמשך הפיתוח שימומן על ידי סאנופי מעתה", אמרה תהילה בן משה. "שאר אבני הדרך יגיעו על פי ההתקדמות בפיתוח נקבל סכומים נוספים שיכולים בעתיד להגיע למיליארד דולר כאשר סאנופי תמכור את התרופה".

 

אורי שילה, סמנכ"ל כספים ומייסד ביונד, מסר: "אנחנו נלהבים לשתף פעולה עם סאנופי, חברת תרופות גלובלית מובילה עם יכולות פיתוח ומסחור תרופות יוצאות מן הכלל. אנו סבורים ששיתוף פעולה זה יוצר ערך משמעותי עבור בעלי המניות שלנו ונותן תוקף לאסטרטגיה ארוכת הטווח של ביונד שמטרתה לייסד שותפויות איכותיות עם חברות ביופרמצבטיקה מובילות".

 

חברת הביטוח הראל השקיעה כ-6 מיליון דולר בחברה וקיבלה 16% מהמניות. כלומר ההשקעה נעשתה לפי שווי של 40 מיליון דולר אחרי הכסף, מה שאומר שמדובר בהשקעה מוצלחת במיוחד עבורה.

 

 

יאיר המבורגר, הראל יאיר המבורגר, הראל צילום: מיה כרמי-דרור

בטל שלח
    לכל התגובות
    x