מאמזון ועד פורד: חברות ענק מקפיאות התרומות לרפובליקנים שסירבו להכיר בניצחון ביידן
גולדמן זאקס, קוקה קולה, פייסבוק, קומקאסט וחברות נוספות הודיעו על השעיית התרומות למחוקקים, בעקבות ההסתערות של תומכי הנשיא על בניין הקפיטול; דיווח: דויטשה בנק לא יעשה עסקים עם טראמפ וחברות שבבעלותו
- ביום שאחרי: טראמפ עשוי לעמוד לדין על הסתה לרצח
- הדמוקרטים הציגו את סעיף ההדחה נגד טראמפ: "המרדה"
- אפקט המהומות בקפיטול: אליפות הגולף בארה"ב לא תתקיים במגרש של טראמפ
המהלכים נועדו לתמוך בשלטון החוק ובקבלת בחירתו של ביידן לנשיא הבא של ארה"ב, ובמקביל מצביעים על כך שהחברות אינן מוכנות לתמוך יותר במחוקקים החוזרים על הטענות הכוזבות של טראמפ לגבי זיוף הבחירות. "זה מתפשט כמו אש בשדה קוצים", הגיב ג'פרי זוננפלד מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ייל. "לקהילה העסקית בארה"ב יש אינטרסים התואמים את אלה של הציבור האמריקאי ולא את אלה של האגף הגזעני של טראמפ במפלגה הרפובליקנית".
למהלך הצטרפו גם חברות כמו מאריוט, אמריקם אקספרס, AT&T וג'יי.פי.מורגן, וכן ענקיות הטכנולוגיה אמזון, פייסבוק, גוגל ומיקרוסופט. עם זאת, בחלק מהמקרים מדובר בהשעייה זמנית של התרומות והן יחזרו לכך לקראת הבחירות הבאות לקונגרס ב-2022. "הן תופסות מחסה עד למחזור הבא של החדשות", הסביר איק גורדון מאוניבסיטת מישיגן. "הן יחזרו עם פנקסי הצ'קים והפוליטיקאים שכבר מתכוננים לבחירות לקונגרס ב-2022 כבר ממתינים בדלת האחורית".
בנוסף, לא ברורה עד כמה תהיה השפעה על הרפובליקנים נגדם יוצאות החברות. כך למשל, הסנטור ג'וש הולוואי, שהיה הראשון להכריז כי לא יצביע בעד אישור הניצחון של ביידן, גייס רק 754 אלף דולר מתוך 11.8 מיליון דולר שהשיג לקמפיין הבחירות שלו מקבוצות עסקיות ומסחר. כלומר 15% בלבד מכלל הכסף שגייס.
בכל זאת, חברות מסוימות ביניהן חברת כרטיסי הביקור הולמארק ביקשו מהולאווי וגם מהסנטור רוג'ר מארשל להחזיר את התרומות בשל ההתנהגות שלהם. "בהולמארק מאמינים שהעברה מסודרת של השלטון היא אחת מאבני היסוד של המערכת הדמוקרטית שלנו, ואנחנו מתנגדים לאלימות מכל סוג", מסרה דוברת החברה.
"דויטשה בנק לא יעשה עסקים עם טראמפ וחברות שבבעלותו"
בתוך כך, דויטשה בנק הודיע כי לא יעשה עסקים בעתיד עם טראמפ נשיא ארה"ב היוצא דונלד טראמפ או עם החברות שלו. כך מדווח הניו יורק טיימס. דובר מטעם הבנק הגרמני סירב להגיב על הידיעה.
דויטשה בנק נחשב למלווה החשוב ביותר של טראמפ, ולארגון טראמפ יש הלוואות עומדות בבנק בגובה 340 מיליון דולר. מאז הפך לנשיא שני בניו של טראמפ מנהלים את העסק המשפחתי.
"אנחנו גאים בחוקה שלנו ועומדים לצד האנשים שתומכים בה ופועלים להבטיח את מימוש רצון העם והעברה מסודרת של השלטון", כתבה בשבוע שעבר כריסטיאנה ריילי, מנהלת הפעילות האמריקאית של הבנק בפוסט בלינקדאין.
בנובמבר דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי בבנק מחפשים דרכים לסייים את הקשרים עם טראמפ לאחר הבחירות, על רקע יחסי הציבור השליליים הנלווים לקשרים הללו.
במקביל, מנהיג הרפובליקנים בבית הנבחרים של ארה"ב קווין מקארתי אמר לכמה מחוקקים ממפלגתו כי הנשיא דונלד טראמפ הודה "בחלק מאחריותו" למהומות בגבעת הקפיטול בוושינגטון בשבוע שעבר. כך לפי שני גורמים הבקיאים בפרטים. יחד עם זאת, לפי דיווח אחר, בשיחה עם מקארתי האשים טראמפ את חברי תנועת השמאל "אנטיפה" בפריצה לבניין הקונגרס.