פרשנות
הכל חוקי בקרדיטפלייס, אבל זה לא מספיק
החברה עומדת בכל סעיף של החוזה עליו חתמה עם משקיעיה. אבל אם המבחן שלה הוא רק האם עבדה לפי החוק, הרי שהיא בבעיה קשה
קרדיטפלייס פונה למשקיעים פרטיים שהפרוטה מצויה בכיסם, אבל רובם אינם עורכי דין שאמונים על קריאה מדוקדקת של חוזים והבנתם. משקיעי החברה סומכים בעיקר על המסרים שהיא העבירה להם דרך אתר האינטרנט שלה ואם בשיחות שניהלו איתה. בכל האמצעים האלו היה ברור לאותם משקיעים שלהשקעה שלהם אין סיכון עצום, ולראיה כמובן גובה הריבית המוצעת להם. ריבית של אחוזים בודדים אינה נחשבת לריבית ששווה להסתכן בשבילה.
מרבית המשקיעים הפרטיים ששוחחנו עמם סמכו על קרדיטפלייס ויכולת הבחירה של ספקיה לאורך השנים. אותם משקיעים לא היו חשופים לשמות הספקים ורק ידעו שהם עובדים מול חברות גדולות, מובילות ובעיקר יציבות.
המקרה של אבידר ואשפלסט מהווה נורית אזהרה למשקיעים פרטיים בכלל. היכולת של אותם משקיעים פרטיים לסמוך על החברה, קיבלה מהלומה לא קלה. טענת קרדיטפלייס שהקורונה היא הבעיה והיא שיבשה את הדרך, מאוד בעייתית כי אותם משקיעים צריכים את קרדיטפלייס בדיוק ברגעים אלה שהשוק במשבר והם העיניים שלהם בשוק. קרדיטפלייס צריכה להיות זהירה שבעתיים ולבדוק בציציות כל חשבונית של ספק שרוצה לעבוד איתה. אולי אפילו בתקופה כזו, לדרוש מהספקים הסכמה לחשוף את שמם למשקיעים לטובת התחושה שלהם.
חשוב לציין שוב שקרדיטפלייס היא חברה טובה עם אלפי עסקאות במאות מיליוני שקלים. אבל הצלחות עבר אינן מבטיחות הצלחות בעתיד, וחברה שכשלה פעמיים בסכומים לא קטנים, חייבת לקחת את עצמה בידיים. צעד ראשון יהיה כמובן עדכון אתר האינטרט שלה.