$
קורונה

הכלכלנית הראשית של ה-OECD: "הסגרים יימשכו גם ב-2021, למרות החיסונים"

לורנס בון אמרה בראיון ל-BBC, "מצפים לנו עוד 12 חודשים כאלה". לדבריה, יש להמשיך ולהשתמש בצעדים לא תרופתיים במקביל למתן החיסונים; בנוסף הזהיר ה-OECD כי ההתאוששות לא תהיה שווה בין כל המדינות, והיא תלויה בהצלחת מבחן החיסונים

חדשות חוץ 11:2210.01.21

השנה הנוכחית תתאפיין גם בסגרים נוספים וריחוק חברתי, זאת אף שפותחו חיסונים נגד קורונה, כך לפי התחזית הקודרת ל-2021 של לורנס בון (Laurence Boone), הכלכלנית הראשית של הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD). "מצפים לנו קרוב לוודאי עוד שישה, תשעה או 12 חודשים כאלה", אמרה בראיון ל-BBC.

 

 

"אני לא אומרת שזה יהיה קל, אני אומרת שראינו שזה עבד ב-2020", הוסיפה. לדבריה, יש להמשיך ולהשתמש בצעדים לא תרופתיים במקביל למתן החיסונים. בכל זאת, לפי תחזית ה-OECD, הביצועים הכלכליים העולמיים צפויים להשתפר השנה, והתמ"ג העולמי צפוי לעלות חזרה לרמות שנרשמו לפני המגפה עד סוף השנה.

 

סגר בלונדון, החודש סגר בלונדון, החודש צילום: רויטרס

 

 

עם זאת, בארגון הזהירו כי ההתאוששות לא תהיה שווה בין כל המדינות. כך, למשל, לפי התחזית, סין תצמח בשיעור של 8% ב-2021, זאת בעוד מדינות אחרות החברות בארגון צפויות לצמוח בממוצע בשיעור של סביב 3%. עוד הוסיפו בארגון כי שיעור ההתאוששות של כל מדינה תלוי במידה רבה בהצלחת מבצע החיסונים.

 

לפי בון, הממשלות חייבות להמשיך ולהוציא כספים כדי לסייע לחזק את הכלכלות לנוכח המשבר חסר התקדים הזה, גם אם פירוש הדבר אימוץ גישה גמישה יותר בנוגע לניהול התקציבים. "הצעדים הללו שאנחנו ממליצים עליהם בחום הם הגיוניים כי זה משבר זמני. כלומר, אנחנו מדברים על צעדים זמניים ועלייה זמנית ביחס החוב-תוצר", הסבירה.

 

"ברגע שניחלץ מהמשבר, המרקם הכלכלי יישמר הודות לצעדים הללו, ואז נצטרך לקחת צעד אחורה, לבחון את המצב הפיננסי במדינות, לא רק מאז פרוץ הקורונה אלא גם מאז המשבר הפיננסי... ולבדוק אם הממשלות מוציאות את הכסף על סדרי העדיפויות הנכונים".  

 

לורנס בון, הכלכלנית הראשית ב-OECD לורנס בון, הכלכלנית הראשית ב-OECD צילום: בלומברג

 

 

 

 

x