מנועי הכסף
סביבתי, חברתי וטרנדי - אבל האם אפשר גם להרוויח מ-ESG?
פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט פרק 135 - מה זה השקעות אחראיות, מדוע חשוב להכיר את התחום וכיצד שינתה הקורונה את התחום. וגם - איך תשפיע המהומה בקפיטול על הכלכלה העולמית
סביר להניח שאם שוק ההון ועולם ההשקעות אינם זרים לכם - שמעתם על המושג השקעות אחראיות (ESG). ואם לא, אז כדי לסבר את האוזן כשאומרים ESG מתכוונים בדרך כלל להשקעות ששמות דגש על איכות הסביבה וסוגיות חברתיות. השקעות אלו צוברות תאוצה בתקופה האחרונה, וכן - דווקא בזמן ששאר העולם מנסה להתמודד עם מגפה עולמית.
התופעה של ESG אינה חדשה. בשנים האחרונות, בעיקר עם הצטרפות משקיעים צעירים לעולם שוק ההון - החלה מגמה של להשקיע את הכסף במקום בו ניתן למצוא ערך מעבר להשקעה הקלאסית. להשקיע בחברות ברוקרים וחברות קרנות נאמנות אשר החלו להציע קרנות סל (ETF) ומוצרים פיננסיים אחרים העומדים בקריטריונים של ESG.
על פי הדו"ח האחרון של הפורום לקיימות ולאחריות חברתית בארה"ב, המשקיעים בעולם החזיקו 11.6 טריליון דולר בנכסים שנבחרו על פי קריטריוני ESG בתחילת 2018, לעומת 8.1 טריליון דולר רק שנתיים קודם לכן. וכיום הערכות מדברות על כך ששליש מההשקעות בעולם מתייחסות לקריטריונים של ESG.
בפרק ה-135 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על ESG. האם באמת התשואה בהשקעות ESG זהה להשקעות חליפיות, כיצד מתמודדות עם זה החברות הגדולות בעולם ומה עשתה הקורונה לתחום. בפרק התארחה איריס לוביץ', מומחית לקשרי משקיעים בעידן האימפקט, מייסדת חברה לקשרי משקיעים ומרצה אורחת ומנוטרית בבית ספר ליזמות בבינתחומי. בנוסף דיברנו על ההיחלשות הנמשכת של הדולר, על החלטת הריבית של בנק ישראל ועל הניצחון הסוחף של ביידן בסנאט.