$
המלצות לסופ"ש

עושים לביתנו: קורונה, הזווית האופטימית

לצפות בבינג' לוהט וקולח, לקרוא על שני ענקי ספרות ולחקור עם הילדים את הגינה הקרובה הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

כתבי כלכליסט 08:0907.01.21

שופינג

לרכוש לנז‘רי נינוח ולתמוך בייצור מקומי

 

 צילום: רותם לבל

 

לנז‘רי הוא לא רק עניין פונקציונלי. יש משהו בהלבשה תחתונה שנוסך תחושה של ביטחון והרגשה טובה. לדעת בינך לבין עצמך שגם מתחת לבגדים מסתתרים פריטים יפים ומחמיאים, נוחים ונינוחים, ובמיוחד בימים אלה הם יכולים לרומם את הנפש. כאלה הם גם הפריטים שמעצבת ומייצרת יפית נקיבלי רוזנברג למותג שלה The Fluff. היא בכלל בוגרת תואר בתקשורת וביפן ומזרח אסיה, אבל כבר 15 שנה שהיא בתחום הביגוד, לומדת דרך השטח בעשייה. בסטודיו שלה באזור מכמורת נקיבלי רוזנברג נחושה לייצר פריטי הלבשה תחתונה שכולם על טהרת הייצור המקומי: הבדים (“החומרים הם עניין מאתגר בארץ, בטח בהלבשה תחתונה“), העיצוב והתפירה (“יש לי שתי תופרות שעובדות איתי כבר שנים“). הפריטים עשויים תחרות, כותנה, קטיפה רכה, ומיוצרים עד מידה 46. אף שבדגמים היפים, הנצבעים צביעה ידנית, אין ברזלים, חלקם מספקים תמיכה טובה לחזה. בימים אלו אפשר לקבל הביתה כמה מידות למדידה, ולשלוח חזרה את מה שלא מתאים. עד שבת הנחה של 15% על כל החזיות. 319-59 שקל

the-fluff.com

עילית מינמר

 

ספר

לצלול לסיפור על חברות מרתקת

 

 

 צילום: כנרת זמורה

 

“אני לא רוצה שדבר כזה יתפרסם כשאני חי“, אמר הסופר עמוס עוז לידידתו הוותיקה פרופ‘ נורית גרץ, כשזרק את הרעיון שתכתוב את הביוגרפיה שלו בשונה מזו שכתב הוא עצמו ב“סיפור על אהבה וחושך“. “אני לא רוצה שישכחו את זה, אני רוצה שמשהו יישאר“. גרץ החליטה ללכת על הרעיון וכתבה מעין יומן אישי משותף, שיחה בין שני אנשים שנמשכה 45 שנה, מאז פגישתם של המאסטרנטית לספרות ומושא התזה שלה בקפה פטר בירושלים ועד מותו. התוצאה פרושה בספר נפלא, קולח ומרגש, “מה שאבד בזמן — ביוגרפיה של ידידות“ (כנרת דביר), המורכב מפרקי חיים של עוז, וגם סיפורים אוטוביוגרפיים של גרץ עצמה, דיונים על יצירתו ומחשבתו (“הדבר שבעזרתו אני לפעמים מקסים את העולם... זה האהבה והיכולת שלי לספר סיפורים כל הזמן וסיפורים אמפתיים“), שיחות בארבע עיניים על ספרות, חלומות, מלחמות, על החיים, המחלה והמוות. גם על הביקורים בקיבוץ חולדה, המשפחה והילדים, מכתבים, פתקים, קטעים מראיונות. התיאורים בספר ויזואליים ומוחשיים ומאפשרים לדמיין את התמונות שאין בו.

מאיה נחום שחל

 

ילדים

לבנות בית מלון לחרקים

 

 צילום: שאטרסטוק

 

אנחנו אולי סגורים בבית, אבל המון מינים של חרקים מסתובבים לנו כל הזמן בגינות ובחצרות, וזאת הזדמנות להלהיב את הילדים שלנו להכיר אותם. באתר הבריטי rspd — give nature a home תמצאו מדריך מפורט לבניית "בית מלון" לחרקים, באמצעות חומרים מהטבע שאפשר למצוא גם אותם בכל גינה או חצר ליד הבית: חול, ענפים, לבנים, עציצים ועוד. בנוסף לרשימת החומרים האופציונליים מפרט האתר גם שלב אחרי שלב את תהליך הבנייה, כולל תמונות וסרטוני וידיאו, ולכם רק נותר לראות מי באמת יבוא לבקר.

tinyurl.com/y8367n8c

רעות ברנע

 

  

טלוויזיה

להימלט אל האסקפיזם האולטימטיבי

 

 

 צילום: נטפליקס

 

אם במקרה עוד לא צפיתם ב“ברידג‘רטון“, הסדרה התקופתית, הכיפית, היפהפייה, הצבעונית והממכרת של שונדה ריימס (“האנטומיה של גריי“), אז אתם במיעוט. לפי הנתונים החדשים שהגיעו מנטפליקס, הסדרה שעלתה לפני חג המולד נצפתה כבר על ידי 63 מיליון בני אדם. בישראל, כמו ב־75 מדינות נוספות, היא ממש במקום הראשון של הסדרות הנצפות ביותר. בשאר 190 המדינות שבהן נטפליקס זמינה הסדרה בת שמונת הפרקים נמצאת בעשירייה הפותחת של הפופולריות. חוץ מבמדינה אחת - יפן. חייבים להיות מיוחדים אלה. הסדרה של ריימס היא עיבוד לספריה של ג‘וליה קווין. הם מתרחשים באנגליה של המאה ה־19, ולפי נתוני הצפייה והעובדה שיש כל כך הרבה ספרים להתבסס עליהם, אך טבעי שתהיה עונה שנייה, אף על פי שרשמית עוד לא הוצהר על כך. “ברידג‘רטון“, רומן רומנטי עם פרשנות עכשווית, גם במגוון האתני של הסדרה וגם בסצנות המין הרבות שלה, היא בינג‘ אסקפיסטי מושלם. זאת אהבת אמת לז‘אנר בליווי קריצה, עם חופן דולרים (5 מיליון דולר לפרק), שבאים לביטוי בכל מסיבות גן של שמלות יפהפיות (7,500 תלבושות בשמונה פרקים), עוגות קומות מעוטרות בפרחים, חדרי הסבה מטופחים, טירות מרהיבות ואהבה עד כלות הנשימה.

רותה קופפר

 

מתכון

עוגיות דבש והיביסקוס

שרית נובק, "מיס פטל"

misspetel.com

 

 

 צילום: שרית נובק

 

מצרכים ל־30-20 עוגיות:

לבצק:

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • ביצה
  • חלמון
  • 330 גרם (2 ורבע כוסות ועוד כף) קמח

 

לציפוי:

  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות חליטת היביסקוס (פרחי היביסקוס מיובשים, שאפשר לרכוש בכל חנות תבלינים, אותם חולטים במים רותחים)
  • היביסקוס מיובש ומסוכר (להשיג בחנויות תבלינים)

 

אופן ההכנה:

 

  • מכניסים את הסוכר והדבש לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ולבסוף את הקמח. מערבבים בקערה עד שמתקבל כדור בצק. אם יש צורך אפשר להכניס את הבצק למקרר להתקשות. מחממים תנור ל־175 מעלות.

 

  • מקמחים נייר אפייה ומניחים מעליו חצי מכמות הבצק. מקמחים גם מלמעלה ומרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים או טבעות ומסירים את השאריות. מעבירים את עיגולי הבצק ביחד עם נייר האפייה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ־10 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומצננים. באותו אופן אופים את שאר הבצק.

 

מכינים את הציפוי:

  •  
  • מערבבים אבקת סוכר עם 2 כפות חליטת היביסקוס עד למרקם משחתי. אם דליל מדי – מוסיפים עוד מעט אבקת סוכר. אם סמיך מדי – מוסיפים טיפה של חליטה.
  • מורחים מהציפוי על העוגיות, מפזרים מלמעלה פרחי היביסקוס מסוכרים קצוצים וממתינים להתקשות של הציפוי.

רעות ברנע 

x