מיום חמישי בחצות: סגר מלא למשך שבועיים; כל הגנים ובתי הספר ייסגרו
שבוע וחצי אחרי הטלת הסגר שלא הוביל לבלימת העלייה בתחלואה, אישרו השרים סגר מלא: כל הגנים ובתי הספר, פרט לחינוך המיוחד, ייסגרו לשבועיים מהלילה שבין חמישי לשישי. חוזרים מ"מדינות מסוכנות" יופנו למלוניות. רק מי שקנה כרטיסים לפני הסגר יוכל להמריא לחו"ל
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
22:16 - משרד התחבורה: אי שיתוף פעולה בנתב"ג יטופל ע"י המשטרה
שרת התחבורה מירי רגב הנחתה על היערכות נתב"ג לסיוע באכיפת החלטות הממשלה. לפי לשכת השרה, בתום ישיבת הממשלה וההחלטה על הסגר, התקיימה שיחת היערכות בראשות רגב ובה סוכם שצוותי הייעוץ המשפטי של משרד התחבורה, רשות התעופה האזרחית, רשות שדות התעופה, משרד הבריאות ומשרד המשפטים יכינו תקנות בעניין יציאה לשדה התעופה בעת הסגר, שיובאו מחר בבוקר לאישור הממשלה.
נוסעים שרכשו כרטיסי טיסה עד תחילת הסגר, יוחרגו מהגבלת המרחק הביתי ורק הם בלבד יורשו לטוס לחו״ל עם הצגת כרטיס טיסה ואסמכתא להזמנה לפני הסגר. עוד נקבע שעובדי רש״ת יערכו בכניסה לשדה בדיקה של תיעוד מועדי הזמנת כרטיסי הטיסה. במשרד מזהירים שמקרים של אי שיתוף פעולה יטופלו על ידי משטרת ישראל.
"אזרחי ישראל כולם נכנסים תחת האלונקה להצלחת סגר אפקטיבי שיוריד את נתוני התחלואה ויאפשר לנו את קידום מבצע החיסונים הלאומי. ענף התעופה עובר בשנה האחרונה אתגרים מורכבים, אך פירות ההצלחה של הסגר הצפוי לצד החיסונים, יביאו בשורה וצמיחה מחודשת לתעשיית התעופה הישראלית״, מסכמת רגב.
(ליאור גוטמן)
21:00 - הממשלה אישרה סגר מלא לשבועיים - כל הגנים ובתי הספר ייסגרו
עוברים לסגר מלא: אחרי שעות של דיונים הצביעו שרי הממשלה כי החל מהלילה שבין חמישי לשישי תיכנס ישראל לסגר מהודק, שבמסגרתו ייסגרו כל הגנים ובתי הספר. הסגר במתכונתו הנוכחית יימשך שבועיים, לאחר שהסגר הרופף - שהוטל לפני שבוע וחצי - לא הוביל לבלימת העלייה בתחלואה.
הסגר המהודק ייראה כך:
• הסגר יתחיל ביום חמישי בחצות, ויימשך שבועיים
• סגירת כל מסגרות החינוך מגיל לידה, פרט לחינוך המיוחד
• מגבלת ההתקהלות תוחמר ל-5 איש במקום סגור ו-10 במקום פתוח
• יציאה לעבודה תותר למקומות חיוניים בלבד, ורשימת חריגים תצומצם
• תבוטל פעילות ספורט מקצועי
• יישארו על כנם: מגבלת יציאה של קילומטר מהבית, ואיסור שהייה בבית אחר
על פי ההחלטה, שרי האוצר והבריאות יוסמכו להחריג תחומים מצומצמים בהתאם לעיקרון עבודה חריגה. מי שרכש כרטיסי טיסה לפני הסגר יורשה לטוס, לאחר מכן ועדת חריגים תעניק היתרים פרטניים. נכנסים לישראל ממדינות מסוכנות, שעדיין לא הוגדרו, יועברו לבידוד במלוניות כדי למנוע את התפשטות המוטציה הבריטית והדרום אפריקנית. ניתן יהיה לצאת מבידוד רק בכפוף לבדיקות. מחר הממשלה תתכנס לאישור התקנות.
20:15 - נתניהו רוצה שהסגר יחל ביום חמישי וחושש מעיכוב בכנסת: "לאשר ללא דיחוי"
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל במהלך ישיבת הממשלה את עמדת משרד הבריאות ורוצה להתחיל בסגר ביום חמישי ולא בשישי. נתניהו אמר כי "אנחנו בעיצומה של מגפה עולמית שמתפשטת במהירות שיא עם המוטציה הבריטית. היא הגיעה לישראל וגובה חיים רבים. אנחנו צריכים מיד להטיל סגר מלא. אין לי ספק שהממשלה תאשר את זה והכנסת צריכה להעביר את זה מיד".
20:10 - מחצות: 5,463 ישראלים אובחנו כחיוביים לקורונה; שיעור החיוביים - 7.1%
5,463 ישראלים אובחנו כחיוביים לקורונה מחצות. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. בסך הכול בוצעו כ-80 אלף בדיקות ושיעור החיוביים עומד על 7.1%, מעט נמוך מהנתון אתמול, אך שיעור גבוה מהממוצע בימים האחרונים. מספר חולי הקורונה בבתי החולים ברחבי הארץ עומד על 1,408. 828 חולים במצב קשה, מתוכם 270 במצב קריטי. 204 חולים מחוברים למכונות הנשמה. מתחילת המגפה נפטרו בישראל 3,489 חולי קורונה – שמונה מהם היום. אתמול נפטרו 38 חולים ומאז תחילת החודש 133.
19:20 - היערכות לצמצום בהיקף התחבורה הציבורית
סקטור התחבורה יערך מיום שישי הקרוב לירידה בהיקף הנסועה המותרת ולרמה של כ-50% במערכי האוטובוסים השונים, זאת בעקבות הסגר המסתמן. חלק מהקווים יבוטלו או ששעות הפעילות שלהם יצומצמו משמעותית ביחס להיום, כאשר ההערכה היא שהמדינה תאפשר תנועה למקומות עבודה חיוניים או למרכזי קניות. עוד מעריכים הערב שמערך האכיפה יתוגבר משמעותית עם אכיפה נוקשה בקווים השונים. עד היום האכיפה התבררה כחלשה או לא קיימת, אולם בהיעדר לימודים בבתי ספר החשש הוא שבני הנוער ינצלו את החופש כדי לנוע ברחבי המדינה. בכל הקשור לרכבת ישראל כרגע לא מסתמן שינוי, כלומר היא תמשיך לעבוד בתפוסה של 50%, בלי נסיעות בשישי ובמוצ"ש, כאשר הנסיעה תותר רק לאחר הזמנת שובר מראש. ייתכן שחלק מקווי הרכבת יבוטלו או יצומצמו, בעיקר בפריפריה, אולם ההחלטה תתקבל רק בימים הקרובים.
(ליאור גוטמן)
18:58 - בדרך לסגירת כל הגנים ובתי הספר: השרים לא מתנגדים
כל גני הילדים ובתי הספר, פרט לחריגים, צפויים להיסגר החל מיום שישי: הממשלה עדיין לא הצביעה, אבל אחרי יותר משלוש שעות של דיונים כבר ברור שהסגר הכללי שיוטל מסוף השבוע, ככל הנראה למשך שבועיים - יכלול גם את הגנים ואת כל השכבות.
הישיבה היום (שלישי) החלה לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ הסכימו על הטלת סגר מיום שישי, כשגנץ מעוניין שסגר זה יוגבל בזמן ולא במספר הנדבקים, ויימשך עשרה ימים.
שר החינוך יואב גלנט לא הביע התנגדות בישיבת הממשלה לסגירת כל מערכת החינוך, ודרש רק להחריג את החינוך המיוחד ואת הבחינות לי"א-י"ב: "הבהרתי שבתי הספר ומוסדות החינוך אינם מקור הדבקה, אלא גורמים מרסני תחלואה. ולמרות זאת, אם תלמידי ישראל ילמדו בהיקפים נרחבים - לא יתאפשר סגר כללי. כך נוכחנו בשבועות האחרונים. הדבר קשור בתנועות הנלוות להפעלת מערכת החינוך, אם באופן חוקי ואם בניצול לא חוקי של התנועות הנרחבות סביב מערכת החינוך".
"לכן", המשיך גלנט, "למרות הצורך החיוני של התלמידים להגיע למוסדות החינוך - אני נאלץ לרתום את כל מערכת החינוך לצורך הלאומי של בלימת התפשטות המגיפה באמצעות סגר קצר ואינטנסיבי, בכל המשק ובכלל זה במערכת החינוך. למרות האמור, יש להחריג את הפעלת החינוך המיוחד ומסגרות החינוך של הנוער בסיכון - הם חייבים לפעול בכל מצב. באופן פרטני, אבקש להחריג את קיום בחינות המתכונות לתלמידי כיתות י"א-י"ב בתקופת הסגר".
שר החינוך ביקש גם אם הסגר יארך מעל שבועיים, יתאפשר לתלמידי י"א-י"ב להגיע שלוש פעמים בשבוע ללמידה בקבוצות קטנות במוסדות החינוך על מנת להתכונן לבחינות הבגרות, החל מהשבוע השלישי: "אני דורש לנצל את תקופת הסגר הכללי על מנת לחסן את כל אוכלוסיית הגננות והמורים. צריך להתחיל את מבצע החיסונים שלהם כבר בסוף השבוע הקרוב. המינימום הנדרש באופן מיידי הוא לאפשר למורים לנצל את מנות החיסון העודפות אשר תוקפן עלול לפוג באופן מתוכנן בסוף כל יום חיסון".
משרד האוצר ביקש תחילה להחריג את הגנים מהסגר, אבל לאחר דבריו של גלנט גם שר האוצר ישראל כץ לא התנגד לסגירתם. "המצב היום חמור מאי פעם. כשרואים את האור בקצה המנהרה, החיסונים, זה מקשה על המוטיבציה של סגר ועל האכיפה. לגבי החינוך בגיל הרך - משרד האוצר לא יקשה יותר משר החינוך", אמר כץ.
(איתמר אייכנר)
17:22 - 189 איש נדבקו מ-30 מקרי מוטציה: אלו היישובים שאליהם הגיעה
אתמול עלה חשש כי החיסונים אינם יעילים נגד המוטציה הדרום-אפריקאית, והיום מתברר היקף ההתפשטות בישראל של המוטציה הבריטית: בישיבת הממשלה, המתקיימת הערב (ג'), הציג הפרויקטור פרופ' נחמן אש נתונים שמראים את המהירות שבה מתפשטת המוטציה בארץ.
לפי המצגת של הפרויקטור, עד כה זוהו כ-30 מקרי מוטציה ודאיים בישראל ו-189 מאומתים שנדבקו מהם. ניתוח שרשראות המגעים שלהם מובילות למאות רבות של חולים. בכמה מוקדים וישובים מזוהים קצבי הכפלה מהירים וחריגים החשודים כעדות למוטציה. לפי אש, ההערכה היא שהמוטציה כבר מפושטת בקהילה וצפויה להגביר קצבי הדבקה.
במצגת צוינו יישובים שבהם מצויים מאומתים או מגעים עם המוטציה: אשדוד, הרצליה, חולון, ירושלים, כפר יונה, מגדל העמק, נס ציונה, נתניה, עפולה, צור יצחק, קריית אונו, רמת גן, רמת ישי ותל אביב.
ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, אמרה כי "המגעים של מי שהיה עם הווריאנט מפוזרים בשלושה בתי ספר שונים שמהם נדבקו 32 אנשים. יש לנו דרך לזהות אותו במעבדה קצת לפני, דרך בדיקה שמצליחה להראות את הגן של הוירוס. יש חמש מעבדות שמשתמשות בבדיקות האלה".
ראש המל"ל מאיר בן שבת הזהיר באומרו כי "המוטציה הבריטית עלילה לשנות דרמטית את קצב ההדבקה והמגמות". מנתונים של קופת חולים שהוצגו נראה כי כבר עתה 13% מכלל הנדבקים הם כאלו שנדבקו במוטציה. זאת, בהשוואה לפחות מ-2% לפני שבועיים.
(איתמר אייכנר ואדיר ינקו)
16:17 - משרד הבריאות: מי שקיבל מנת חיסון ראשונה - יקבל גם את השנייה
משרד הבריאות הודיע בשעה זו כי מי שקיבל מנה ראשונה של חיסון נגד נגיף קורונה, יקבל גם את המנה השנייה שנשמרה בעת ביצוע המנה הראשונה. היחידים שיוחרגו הם אנשים שחלו לאחר קבלת מנת החיסון הראשונה, כך לפי הודעת המשרד.
16:11 - נתניהו וגנץ סיכמו: סגר מלא מיום שישי הקרוב
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון בני גנץ סיכמו על הטלת סגר מלא החל מיום שישי הקרוב. הסגר יימשך ככל הנראה עשרה ימים, לבינתיים. גנץ הבהיר לנתניהו כי הוא מעוניין בסגר המוקצב בזמן ולא ביעדי תחלואה, כמו בשני הסגרים הקודמים.
נתניהו: המוטציה יוצאת מכלל שליטה. סגר כללי והחיסונים יחזירו אותנו לחיים
ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר בפתח ישיבת הממשלה כי "אם לא נפעל מיד נאבד מאות רבות של ישראלים שימותו, ואף יותר מכך. המוטציה הבריטית יוצאת מכלל שליטה. בתי החולים כבר מתריעים שאנחנו נכנסים לשלב מסוכן. במשרד הבריאות אומרים שאם לא נפעל מיד נאבד מאות רבים של ישראלים שימותו". הוא פנה לאזרחים ואמר: "אני קורא לכל אזרחי ישראל - בואו נעשה מאמץ אחרון. סגר כללי בשילוב עם מבצע החיסונים. כך נחזור לחיים".
(איתמר אייכנר)
15:40 - צה"ל הנחה את משרתי היחידות הסגורות: היערכו לחידוש עוצר היציאות
לנוכח העלייה בתחלואת הקורונה, בצה"ל הנחו את החיילים המשרתים ביחידות הסגורות להיערך לחידוש עוצר היציאות ולשהייה של חודש בבסיסים. כמות החולים המאומתים בצה"ל זינקה ביממה האחרונה בכ-100 (מ-649 אתמול ל-747 היום). כ-9,000 משרתים נמצאים בבידוד ביתי.
(יואב זיתון)
15:11 - לפני כינוס הממשלה: כחול לבן תומכת בסגר מלא וסגירת מערכת החינוך ל-10 ימים
יו"ר כחול לבן בני גנץ הסיר את התנגדותו לסגירה מלאה של מערכת החינוך. בתום התייעצות של שרי המפלגה הוחלט שיתמכו בסגר מלא למשך 10 ימים - מיום שישי הקרוב ועד ליום ראשון, 17 בינואר. גנץ אמר שכחול לבן תתעקש על סגירת כלל מערכת החינוך, כולל במגזר החרדי. כמו כן תדרוש לאפשר את זכות ההפגנה בימי הסגר והמשך הדיונים במערכת המשפט, לשם כך לא יתמכו בהכרזה על מצב חירום. במקביל - משרד הבריאות מציע לסגור את רשתות השיווק החל מ-19:00 "כדי שלאנשים לא תהיה סיבה לצאת מהבית".
13:50 - האטה בחיסונים: מכבי - "לא נזמן תורים חדשים"; איכילוב - "אין לנו יותר חיסונים"
במכבי כבר הודיעו שמי שלא קבע תור עד 16 בינואר, לא יוכל יותר להתחסן במנה הראשונה, עד הגעת משלוח נוסף של חיסונים לישראל. במאוחדת דווח שגם לבני ה-60 ומעלה החיסונים אוזלים ובית החולים איכילוב, שערך מבצע חיסונים נרחב בכיכר רבין, יסיים אותו עקב עצירת אספקת החיסונים לבית החולים.
12:00 - אדלשטיין: "צריכים להגיע לסגר מלא, לא לשחק בכאילו"
שר הבריאות יולי אדלשטיין קרא הבוקר לשרי הממשלה להחליט על הטלת סגר מלא ומהודק לנוכח העלייה בתחלואה. "אנחנו מבקשים לבנות גשר בין מצב התחלואה הנוראי לבין הצלחת החיסונים", אמר אדלשטיין לקראת ישיבת הממשלה בשעה 14:45. "נוכל לבנות את הגשר בתנאי אחד - שלא נשחק בכאילו. צריך להגיע לסגר מלא במדינת ישראל ללא עבודה, חוץ מעבודה חיונית, עם מערכת חינוך סגורה ואפס התקהלויות". להערכתו, "לא לעשות כלום היום זה עוד מאות רבות של מתים ועוד אלפי חולים קשה. הממשלה קיבלה את ההחלטה על סגר ימי תשרי כשהיינו עם 2,900 מאומתים ליום. אנחנו היום ספרנו יותר מ8,000 מאומתים ועוד לא התקבלה החלטת ממשלה".
אדלשטיין הוסיף: "יש אפשרות לצאת מזה. אם נשים בצד את כל השיקולים הלא ענייניים ונזכור שיש במדינה ערבות הדדית. אני מציע שכל אזרח יחשוב מה האחריות האישית שלו. אפשר לצאת מהצרה הזו ולא להגיע למצב של אותן מדינות שאנחנו כל כך אוהבים לקחת מהן דוגמה בשנים הרגילות".
שר הבריאות אמר כי ההתמהמהות והעיכוב בהחלטות עולות בחיי אדם. "חלק מאותם חולים הם קשישים, שכבר קיבלו את הזריקה הראשונה של החיסון", אמר. "הם כבר היו מטרים מלהינצל מהמחלה הזו, והיום יש התפרצויות בבתי אבות, איפה שהחיסונים כבר התבצעו. אולי עוד לא מאוחר לבלום. הכדור בידיים של הממשלה היום ומחר בידי הכנסת. מתי הציבור זעק – תעשו סגר? ראשי הרשויות ואנשים ברחוב אומרים תפסיקו, תעשו סגר".
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, אמרה כי 65% מאזרחי ישראל נמצאים ביישובים אדומים או כתומים כיום. "כל המדינה, יותר מ-95% נמצאים במקדם הדבקה של מעל 1. כל המדינה בהתפשטות", אמרה. לדבריה, "גם אם נבלום עכשיו, אנחנו יודעים שהמספרים ימשיכו לעלות. אנחנו שוברים את התחזית של החולים הקשים והקריטיים. היא התממשה יותר משחשבנו. מספר החולים הקשים והקריטיים עולה – ויוצרת עומס אדיר בבתי החולים".
09:45 - שירות התעסוקה: כ-53 אלף דורשי עבודה נרשמו מאז תחילת הסגר השלישי
שירות התעסוקה דיווח כי ביממה האחרונה נרשמו 4,123 דורשי עבודה חדשים, כאשר מאז יום ראשון שעבר - היום בו החל הסגר השלישי, נרשמו בסך הכל 52,667 דורשי עבודה חדשים. 41,765 מהנרשמים לשירות הוצאו לחל"ת, ושיעורם מכלל דורשי העבודה החדשים עומד על 79.3%. זאת, בעוד ש-10,902 מהם פוטרו או התפטרו - שיעור של 20.7% מכלל הנרשמים מאז תחילת הסגר.
30.1% מהנרשמים בשירות התעסוקה הם עובדים בתחום המכירות, ו-10.5% בתחומי היופי, הטיפוח והאופנה.
09:30 - פרויקטור הקורונה במסר לשרים: "לסגור את כל המשק"
פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, אמר הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי הוא קורא לממשלה שתתכנס היום בשעה 14:45 להחליט על הידוק הסגר, לסגור את מערכת החינוך - כולל גני הילדים - ולהפעיל מתווה של יציאה לעבודה חיואפשרנית בלבד. "אנחנו רואים את המספרים עולים יום יום, גם את החולים הקשים. עברנו את רף 800 חולים קשים, שהוא קו אדום", אמר אש. "כל התמהמהות משמעותה חיי אדם, והארכת התקופה שנצטרך לחיות בה בסגר הדוק".
לדברי אש, מערכת החינוך משקפת את התחלואה בקהילה אך לא מהווה "מנוע מיוחד" שמדביק יותר. "ככל שיש יותר הדבקות בקהילה – ילדים נפגשים", הוא אמר. "ילד שמביא תחלואה הביתה מדביק אחרים. ראינו לא מעט מקרים כאלה בימים האחרונים. כשהתחלואה מסביב עולה מערכת החינוך מגבירה". אש ציין כי הוא ממליץ להורים לשקול את שליחת הילדים לבתי הספר, בייחוד בערים אדומות.
פרופ' אש אמר כי במצבים מסוימים יתאפשר לערבב בין החיסונים של חברת מודרנה לאלה של חברת פייזר. "בעיקרון, המדיניות היא שאם קיבלת חיסון מסוג אחד לא תקבל את השני. אבל יש אפשרות גם לחסן בסוג אחר", הוא אמר. "ועדת החיסונים אישרה את זה ונשתדל בתכנון שזה לא יקרה אבל האפשרות קיימת".
09:00 - הוקפאה פעילות אוהל החיסונים בכיכר רבין בת"א
עיריית תל אביב ובית החולים איכילוב הקפיאו הבוקר (יום ג') את פעילותו של אוהל החיסונים בכיכר רבין בעיר לנוכח הקרב בין בית החולים לבין שר הבריאות יולי אדלשטיין. האחרון הורה לעצור את אספקת מנות החיסון לבית החולים בעקבות מבצע חיסון עובדי ההוראה בעיר. מי שכבר זומן להתחסן היום קיבל ביטול לתור.
07:45 - נתוני הקורונה: 8,308 אובחנו אתמול, שיעור החיוביים 7.6%
8,308 נדבקים חדשים בקורונה אובחנו אתמול (ב') - המספר הגבוה ביותר מאז 30 בספטמבר. מנתוני משרד הבריאות עולה כי שיעור החיוביים עומד על 7.6% מתוך יותר מ-110 אלף בדיקות שבוצעו אתמול. נתונים אלו פורסמו שעות ספורות לפני כינוס ישיבת הממשלה ב-12:00 שתידרש להכריע על הידוק הסגר. בימים האחרונים, למרות הטלת הסגר, ממשיך מספר הנדבקים לעלות מידי יום.
1,361 מאושפזים בבתי החולים, מהם 764 במצב קשה. מספר המונשמים עומד על 183 בני אדם ומאז פרוץ המגפה נפטרו 3,445 ישראלים. שיעור הבדיקות החיוביות ביממה החולפת הוא הגבוה ביותר מאז 11 באוקטובר, אז נרשם שיעור של 7.7% בדיקות חיוביות. בתחילת חודש אוקטובר, היו מאושפזים כ-1,600 בני אדם - מספר שיא של מאושפזים במחלקות הקורונה בבתי החולים.
בבית החולים וולפסון בחולון ביקשו הבוקר ממשרד הבריאות לווסת את מספר חולי הקורונה שמגיעים למקום באמצעות מד"א מבתי האבות בערים הסמוכות, בשל פניות עצמאיות רבות למיון בבית החולים של חולים מאומתים שמצבם מידרדר בביתם. בבית החולים ביקשו לא להפנות אליהם חולים נוספים בשלב זה.
נתון מדאיג נוסף שעולה מהנתונים הוא מספר הנפטרים בארבעת הימים האחרונים: 98 בני אדם שנדבקו בקורונה בישראל נפטרו מסיבוכי הנגיף. מדובר בממוצע של קרוב ל-25 בני אדם שנפטרים מסיבוכי הנגיף ביום. מפרוץ המגפה אובחנו בישראל יותר מ-450 אלף נדבקים. ישראל הפכה למדינה ה-31 בעולם שבה אובחן מספר כזה בעולם. כמעט אחד מכל 21 ישראלים אובחן כחולה קורונה מפרוץ המגפה.
בישראל יש כיום 55,312 חולי קורונה פעילים. 10,761 מתוכם הם תושבי ירושלים, 2,466 מתגוררים בבני ברק, 1,614 בתל אביב יפו, 1,579 במודיעין עילית, 1,485 באשדוד, 1,443 בחיפה, 1,384 בבית שמש, 1,296 בפתח תקווה, 956 בביתר עילית, 875 בבאר שבע, 870 בנצרת, 774 בראשון לציון, 765 בחולון, 720 בנתניה, 635 באלעד, 572 ברחובות, 526 באשקלון ו-525 ברמת גן.
בשבעת הימים האחרונים בוצעו כ-578 אלף בדיקות קורונה. שיעור הבדיקות החיוביות הממוצע באותם ימים הוא 6.16%. אחת מכל 16 חיובית בממוצע. בעיר ביתר עילית נמצאה כל בדיקה אחת מתוך ארבע חיוביות.
07:30 - שר הבריאות: "1.37 מיליון ישראלים קיבלו כבר את מנת החיסון הראשונה"
שר הבריאות יולי אדלשטיין עדכן בחשבון הטוויטר שלו כי 146 אלף ישראלים התחסנו אתמול. בסך הכל כ-1.37 מיליון ישראלים קיבלו את המנה ראשונה של החיסון נגד קורונה. אדלשטיין כתב: "אני מזכיר - חיסון מלא הוא רק שבוע אחרי המנה השנייה. בינתיים מצב התחלואה מזנק, לכן לצערי אין מנוס מסגר מלא ומהיר".
07:00 - איכילוב חיסן עובדי הוראה, אדלשטיין תקף: "לעצור את הקצאת החיסונים לביה"ח"
בית החולים איכילוב חיסן אתמול (ב') אלפי אנשי חינוך באוהל החיסונים שהוקם בשיתוף עיריית תל אביב בכיכר רבין. בתגובה הורה שר הבריאות יולי אדלשטיין לעצור את אספקת החיסונים לבית החולים ולבחון את הקצאות החיסונים הבאות. מנהל איכילוב, פרופ' רוני גמזו אמר בתגובה להחלטה: "אני מתקשה להבין למה המשרד תומך בחיסון שוטרים ומעניש על חיסון מורים, כשהם באותה קבוצת תעדוף".
יותר מ-4,000 עובדי הוראה בתל אביב, שמהווים את רוב העובדים בגנים, בתי הספר ומוסדות החינוך, חוסנו במהלך היום נגד קורונה במאהל החיסונים הענק שהקימה העירייה בשיתוף בית החולים איכילוב. זאת בניגוד להנחיות משרד הבריאות, שהורה לחסן בני 60 ומעלה או כאלה שנמצאים בקבוצות סיכון או במחיצתם. בין עובדי ההוראה שחוסנו, גם כאלה בשנות ה-20 לחייהם.
מנהל החינוך בעירייה הוביל את המבצע, ובשעות הצהריים נקראו כל עובדי ההוראה בעיר, להגיע ולהתחסן. בדף הפייסבוק של המנהל התגאו במבצע וכתבו: "נראה שכנס החינוך הגדול ביותר בתל אביב יפו התקיים במרכז החיסונים של איכילוב. אלפי עובדות ועובדי מערכת החינוך בעיר התחסנו הודות למנהל המרכז הרפואי, ראש עיריית תל אביב-יפו, מזכ"לית הסתדרות המורים והעירייה".
שר הבריאות יולי אדלשטיין כעס על כך שחוסנו אלפי עובדי הוראה בניגוד לתעדוף שנקבע על ידי המשרד. "השר הנחה את מנכ"ל המשרד לעצור את הקצאות החיסונים לבית החולים איכילוב ולבחון את הקצאות החיסונים הבאות לבית החולים", נמסר מלשכת אדלשטיין. "מדובר במשאב לאומי וכך צריך להתייחס אליו. השר קורא לכל הגופים המחסנים לחסן אך ורק בהתאם להנחיות אנשי המקצוע במשרד הבריאות".
מנהל איכילוב, פרופ' רוני גמזו, טען כי לא היה פסול בהתנהלות בית החולים: "העודף שעמדנו מולו בשעות הצהריים עמד על כ-3,000 מנות חיסון, וכנראה נובע משיוער התחסנות גבוה בתל אביב. מיד חיסנו את כל מאושפזי בית החולים המתאימים בתוך המחלקות, שלחנו זימון לכל אדם מעל גיל 60 שעדיין לא התחסן, והשלמנו חיסונים לדרים בהוסטלים ולשוטרים, על פי בקשת משרד הבריאות. במקביל קראנו לעובדי הוראה להגיע מיד ולהתחסן. אין הבדל בינם לשוטרים בהנחיות המשרד".
"לשמחתי, במבצע מיוחד ובתוך שעות בודדות הצלחנו למנוע בזבוז משאב לאומי ולחסן קרוב ל-3,000 מורות וגננות ועוד 2,000 חולים במחלות כרוניות מעל גיל 50 ותושבים מעל גיל 60", הוסיף. "אני מתקשה להבין מדוע משרד הבריאות תומך בחיסון שוטרים אבל מעניש על חיסון מורים, כשהם באותה קבוצת תעדוף, ובעיני אף יותר, כמי שאמונים על היקר לנו מכל".