$
השקעות ומימון

"יותר עסקאות, יותר משקיעים": הורדת מס הרכישה ומגבלת הפריים כבר מורגשים בשוק הנדל"ן

"המשקיעים מעבר לים מזהים את האווירה החדשה בשוק, פונים אלינו בהמוניהם ומתעניינים בקנייה של נכסים" - כך אומר מרצ'לו אינצ'ליני, המייצג תושבי חוץ ועולים חדשים. לדבריו, גם הישראלים מבינים כי על רקע הסרת המגבלות זו העת לרדת מהגדר ולעורר את השטח

דב כהן 09:4703.01.21

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

הטיוטה שפירסם באחרונה בנק ישראל בדבר שינוי ההגבלה על רכיב המשכנתא המשתנה (לפי ריבית הפריים) מהווה סטייה חדה מהמדיניות ששלטה כאן בשנים האחרונות, שעיקרה הגבלת הביקוש באמצעות הדרת משקיעי הנדל"ן מהשוק המקומי. הצעד הזה הצטרף להחלטת משרד האוצר מאפריל האחרון להוריד את מס הרכישה מ-8% לרמתו הקודמת – 5% במדרגת המס הראשונה.

 

לא צריך להיות מומחה בתחום המיסוי בשביל להבין ששני מהלכים קריטיים אלה משלימים זה את זה, ונועדו לעודד עריכת עסקאות וחזרה של המשקיעים לשוק שנכנס לחוסר ודאות מוחלט עם תחילת התפשטות נגיף הקורונה. האם מקץ כמה שבועות מאז הכריז בנק ישראל על שינוי תמהיל המשכנתאות, כבר ניתן לראות תמורות בשטח?

 

לדברי מרצ'לו אינצ'ליני, הבעלים והמנכ"ל של חברת פרנצ'י נדל"ן, המתמחה בשיווק פרויקטים ובמכירת דירות ובתים יד שנייה לתושבי חוץ ועולים חדשים, התשובה היא חיובית בהחלט: "הסרת מגבלת הפריים עוד לא אושרה סופית, ולכן אנשים עדיין יושבים על הגדר. אבל אין ספק שהצעד הזה, בתוספת הורדת מס הרכישה, כבר גורם לתזוזות של ממש בשוק. המשמעות של זה בשטח היא שהרבה יותר אנשים פונים לחברה שלנו ומתעניינים בקנייה של נכסים, בעיקר באזור תל אביב והמרכז – הן מעבר לים והן מישראל.

  

בנק ישראל. "שינוי תמהילי המשכנתאות והורדת מס הרכישה כבר גורמים לתזוזות של ממש בשוק" בנק ישראל. "שינוי תמהילי המשכנתאות והורדת מס הרכישה כבר גורמים לתזוזות של ממש בשוק" צילום: אוראל כהן

 

"הקהל המקומי מבין שהגיע הזמן לערוך עסקאות כי המגבלות הוסרו והמיסוי הרבה יותר נוח, כשהאווירה החדשה לא משפיעה רק עליהם – השלוחות שלנו בתל אביב, באירופה ובצפון אמריקה לא מפסיקות לקבל פניות גם מיהודים תושבי חוץ שמתעניינים ברכישת דירות באזורי הביקוש. להערכתי, מה שאנחנו רואים בימים אלה זה רק טפטופים ראשונים, וברגע שיפתחו את השמיים, אחרי שהאוכלוסייה תתחסן, ינחתו פה עשרות אלפי יהודים".

 

תל אביב בראש

בשונה מגלי רוכשים מחו"ל בעבר, גל הרוכשים החדש, כך מאבחן אינצ'ליני, נבדל הן בסוג הנכסים הנרכשים והן במאפייני הרוכשים עצמם. "אם פעם ההגעה לארץ נעשתה על פי רוב במתכונת משפחתית מצומצמת, המציאות החדשה מכתיבה גם שינוי בפרופיל הרוכשים. מדובר במעגל רחב, שכולל לפעמים אפילו שלושה דורות של אותה המשפחה, כמו גם את השכנים והחברים הקרובים". 

 

הבעלים ומנכ"ל פרנצ'י נדל"ן, מרצ'לו אינצ'ליני. "המציאות החדשה מכתיבה שינוי בפרופיל הרוכשים" הבעלים ומנכ"ל פרנצ'י נדל"ן, מרצ'לו אינצ'ליני. "המציאות החדשה מכתיבה שינוי בפרופיל הרוכשים"

 

אינצ'ליני מסביר את התופעה בכך ש"היעד של תושבי החוץ והעולים הוא להגיע לישראל כקבוצה מלוכדת, ולרכוש נכסים באותו הבניין או באותו הפרויקט, במיזמים של בנייה חדשה או בפרויקטים של התחדשות עירונית".

 

תל אביב, מדגיש אינצ'ליני, היא האופציה המועדפת בקרב העולים החדשים ותושבי החוץ, ואחריה ערי גוש דן הסמוכות רמת גן וגבעתיים; ירושלים וערי השרון – רמת השרון, הרצליה, כפר סבא ורעננה – גם הן מבוקשות מאוד.

 

"בגלל שמדובר הן בפרויקטים חדשים והן בדירות ובבתים יד שנייה, סכומי הרכישה הם מאוד מגוונים: מ-1.5 מיליון שקל ועד סכום דו-ספרתי שיכול להגיע גם ל-30 מיליון שקל ואפילו למעלה מכך כשמודבר בפנטהאוזים יוקרתיים, דופלקסים ודירות גן. בסופו של דבר, כל משפחה בוחרת נכס בהתאם לצרכיה ולתקציבה.

תל אביב. "האופציה המועדפת בקרב העולים החדשים ותושבי החוץ" תל אביב. "האופציה המועדפת בקרב העולים החדשים ותושבי החוץ" צילום: greissdesign/Pixabay

 

"העתקת המגורים לישראל והשארת חיים שלמים מאחור היא לא עניין של מה בכך", מסכם אינצ'ליני, שמלווה מקרוב את המוכרים והרוכשים כאחד, ומכיר את מצוקותיהם ולבטיהם. "כדי שהמעבר יתבצע באופן מיטבי הוא חייב להיעשות ברגישות ובמקצועיות, תוך ליווי צמוד ועקבי של גוף שמכיר מקרוב את ענף הנדל"ן בישראל – וזו המומחיות של פרנצ'י נדל"ן. אנחנו יודעים לספק לתושבי החוץ והעולים החדשים את כל המעטפת הנדרשת, ונמצאים כאן עבורם לכל אורך הדרך, גם אחרי קבלת המפתחות והכניסה לבית החדש".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן