$
סייבר ואבטחת מידע

מהי חשיבות האבטחה בהטמעת רשתות 5G?

עופר ישראלי, מנהל פעילות פורטינט בישראל, מספר מהם היתרונות שבהטמעת רשתות 5G, אילו סיכונים כרוכים בדבר וכיצד האבטחה יכולה לסייע

בשיתוף פורטינט 10:0830.12.20
הפוטנציאל של רשתות 5G הוא עצום – הן יכולות לספק יתרונות כמו מהירויות גבוהות, זמן השהייה נמוך יותר ויותר רוחב פס. אין ספק כי הדור החמישי של ההתקנים הסלולריים סולל את הדרך לשיפור תחומים כמו בריאות, תעבורה וערים חכמות; מציע שימושים חדשים ומשפר את חיי היום-יום. אך לצד היתרונות, ה-5G מגביר משמעותית את מספר ההתקנים המחוברים שמספקים כר פורה עבור פושעי הסייבר. שוחחנו עם עופר ישראלי, מנהל פעילות פורטינט בישראל, כדי להבין מהם היתרונות והסיכונים של רשתות ה-5G וכיצד ניתן להטמיע אותן בצורה מאובטחת.

 

מהם היתרונות שבהטמעת רשתות 5G?

"רשתות הדור החמישי – המכונות 5G – מוצגות כנקודת מפנה משמעותית הן עבור מפעילי הרשתות הסלולריות והן עבור ארגונים במגזרים השונים. לרשתות הדור החמישי יש את הפוטנציאל לספק עבור מפעילי הרשתות הסלולריות מגוון נוסף של שירותים בעלי ערך מוסף המיועדים לארגונים, אשר יכולים לייצר הכנסות חדשות ולהניע צמיחה עסקית. עבור ארגונים בינוניים וגדולים בתעשיות ובמגזרים שונים, שימוש בטכנולוגיה ויכולות הדור החמישי יסייעו להגביר את היעילות, האוטומציה, הבטיחות, הקיימות והחדשנות הכוללת".

 

מהם הסיכונים אשר יכולים לצוץ בעקבות הטמעת רשתות 5G?

"לצד היתרונות הברורים, הטמעה של רשתות ושירותי 5G מביאה עמה גם סיכונים חדשים, זאת היות ורשתות ה-5G הן פתוחות ומבוזרות מטבען, מה שמגדיל את שטח התקיפה ומציג וקטורי תקיפה חדשים. חשוב להבין כי התמיכה האינהרנטית של ה-5G בהתקני IoT מסיביים פותחת את הדלת לניצול של נקודות תורפה מבוססות IoT ומתקפות אשר יכולות להשפיע על הזמינות והאיכות של שירותי 5G והפלטפורמות, היישומים והשירותים הנלווים שלהם".

 

"כמו כן, ההסתמכות הגוברת של ארגונים – ובפרט מגזרים שונים בתעשייה – על 5G, תהפוך את הרשתות והשירותים הללו ליעד אטרקטיבי עבור פושעי סייבר. התוקפים יכולים להתמקד ברשתות ובשירותי ה-5G וגם בארגונים המשתמשים בשירותים שלהם. בנוסף, בשונה מדורות קודמים של רשתות סלולריות אשר הסתמכו על טכנולוגיות ופרוטוקולים ייעודיים של מפעילי הרשתות הסלולריות, רשתות ה-5G בנויות על פרוטוקולים וטכנולוגיות ענן ו-IT – אשר ידועים היטב לפושעי הסייבר, מה שמאפשר להם לנצל את הידע הזה למטרותיהם הזדוניות".
עופר ישראלי, מנהל פעילות פורטינט בישראל עופר ישראלי, מנהל פעילות פורטינט בישראל צילום: פוטו פינו

 

מה תפקיד האבטחה בהטמעת רשתות 5G?

"כדי להתמודד עם הסיכונים אשר מגיעים מהטמעת רשתות 5G, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו – האם רשתות 5G הן בעלות יכולות אבטחה מובנות סבירות, אשר יצליחו לאבטח את עצמן ואת הלקוחות העסקיים שהן משרתות? או שיש צורך בשכבת אבטחה נוספת כדי לממש את הפוטנציאל המלא של שוק זה? אומנם רשתות הדור החמישי מספקות יכולות אבטחה בסיסיות, אבל אנחנו בפורטינט מאמינים כי לא ניתן להחשיב אותן כקו ההגנה היחיד אשר יכול להגן מפני שימוש לרעה בתשתית ובשירותים ומפני איומים וסיכוני סייבר שנועדו להזיק לרשתות אלו. לכן, יש צורך בשכבה נוספת של אבטחה, נראות ובקרה".

 

"לאחרונה ערכנו סקר בשיתוף עם TelecomTV, HardenStance ו-ETSI בקרב מפעילי רשתות סלולריות וספקי שירותי טלקום גלובליים גדולים ובקרב ספקי מערכות חומרה ותוכנה בתחום הטלקום מכל רחבי העולם כדי לבדוק מה הם חושבים על התפתחות שוק ה-5G בשירותים הארגוניים ומהן דרישות האבטחה ואסטרטגיות האבטחה הדרושות כדי לתמוך בשירותים ארגוניים אלו. בסקר ראינו כי כ-90% מהמשיבים ציינו שהם מחשיבים את ההתייחסות לדרישות האבטחה הגוברות של ה-5G ולמקרי השימוש שהוא יספק כחשובה ביותר או קריטית. ממצאי הסקר הראו גם כי יותר מ-80% מהמשיבים חושבים שמאפייני האבטחה הטבועים של ה-5G לפי מפרט ה-Generation Partnership Project) 3GPP) הם רק הבסיס לשוק ה-5G ו-62% מהמשיבים טענו כי חלק או רוב מקרי השימוש של ה-5G ידרשו יכולות אבטחה נוספות ועל מפעילי השירותים הסלולריים להציע אבטחת קצה-לקצה מקיפה שתתאים למקרי שימוש ארגוניים".

 

"אנחנו יכולים להבין מתוצאות הסקר את התפקיד המרכזי של האבטחה בכל הנוגע ליכולת של מפעילי הרשת הסלולרית לספק בהצלחה את רשתות הדור החמישי לשוק העסקי. כדי לעשות זאת, צריך לוודא כי מתקיימת הטמעה של יכולות אבטחה אשר מספקות נראות, בקרה ומניעה של סיכוני אבטחת סייבר מתקדמים שונים".

 

כיצד פורטינט יכולה לסייע לאבטח את רשתות ושירותי ה-5G החדשים?

"לפורטינט יש את היכולות והכלים המתאימים כדי לספק אבטחה מקצה-לקצה למקרי השימוש השונים של רשתות הדור החמישי, בין אם מדובר בעסקים קטנים או ארגונים גדולים מאוד. מפעילי הרשתות הסלולריות מספקים לנו הבנה ייחודית באשר לצרכי האבטחה של מקרי השימוש הייחודיים בתעשיות השונות ואת היכולת לספק ולממש את הפתרונות השונים".

 

"פתרונות ה-FortiGate וה-FortiWeb המובילים שלנו מספקים פלטפורמת אבטחה משותפת עבור מפעילי רשתות סלולריות ועסקים ששוקלים להשתמש או כבר משתמשים ב-5G במגוון תעשיות ומקרי שימוש. הפתרונות מאפשרים למפעילי הרשתות הסלולריות לאבטח את תשתית ה-5G שלהם ולהבטיח זמינות של שירותים והמשכיות ללקוחות ארגוניים. כמו כן, הפתרונות מאפשרים אספקה של שירותי אבטחה מנוהלים המייצרים הכנסות בנוסף ל-5G עבור ארגונים. אפשר להטמיע את אותן הפלטפורמות או לנהל אותן בצורה משותפת על ידי הלקוחות הארגוניים ובמידת הצורך – באבטחת רשתות 5G סלולריות פרטיות".

x